Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sivasspor, çok daha kontrollü ve akılcı şekilde oynayarak maçı kazanmayı bildi. Beşiktaş, geriye düştüğü anlarda bile rakibi baskı altına alamadı.
Hakem Mete Kalkavan, bu zor maçta gördüğünü çaldı ve cesur kararlar vererek sınıfı geçti. Mücadelede ufak-tefek bazı hataları da oldu ancak hiçbir baskı altında kalmadı ve büyük takım-Anadolu takımı ayrımını yapmadan maçı yönetti.
İbrahim Toraman’ın penaltı beklediği iki pozisyon ve Olcay’ın da yine aynı şekilde penaltı olarak düşündüğü pozisyonlardaki devam kararları yerindeydi. Mete Kalkavan’a bundan sonraki maçlar için tek önerim; oyunu başlatma prosedürüne dikkat etmesi gerektiğidir. Bu prosedürü işletirken yaptığı eksiklikler bu maç için kendisinin karşısına sorun olarak çıkmadı ama ilerleyen maçlarda zor durumda kalabilir.
Maçın ilginç yanlarından biri de 4. hakemin sakatlanmış olan yardımcı hakemin yerine geçmesiydi. Bu değişiklikten sonra taç çizgisi hattında yerini alan Volkan Bayarslan, Aatıf’ın ofsayt olmayan önemli bir atağını hatalı bir bayrakla kesti.