Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş maçı basit hatalarla kaybetti. Özellikle 2. yarıda dengeyi kuran Gaziantep, Beşiktaş’ın hediye ettiği penaltıyla beraberliği yakalarken, son dakikada Beşiktaş altyapısından gelen Orhan Gülle’nin attığı muhteşem golle galibiyeti almayı başardı.
Maçın hakemi Yunus Yıldırım, oyun kontrolünü elinde tutmayı başardı. Serdar’ın Olcay’a yapmış olduğu harekete sarı kart vermesi gerekirdi. Yıldırım, bazı pozisyonlarda yer alma hatası yaptığı için oyuncuların pas yollarını tıkadı hatta bir tanesinde top kendisine çarptı. Bu hata tecrübeli bir hakem olan Yıldırım’a yakışmadı.
Cezaalanında iki önemli karar vardı. Ve bu pozisyonlarda hakemin kararı doğruydu. İki önemli pozisyondaki kararı da doğruydu. Birincisinde Necip-Yasin Pehlivan mücadelesinde Yasin penaltı bekledi, hakemin bu pozisyondaki devam kararı doğruydu, çünkü Yasin kendini penaltı kazanmak adına kolay yere bıraktı.
İkincisi ise Sivok’un topa kroşe vurmasıydı ve bu pozisyon da açık bir penaltıydı, deneyimli hakem bunu atlamadı ve kimse de itiraz etmedi zaten. Penaltı çalmaması ile ünlü olan Yıldırım bu açık pozisyona düdüğünü kolayca üfledi.