Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Maçın 70. dakikasına kadar ne bir heyecan, ne bir aksiyon, ne de gerilim vardı. Ancak son 20 dakikalık bölümde her iki takım da skoru değiştirmek adına rakip kaleye yüklendi. Özellikle Trabzonspor, kaleci ile karşı karşıya iki tane gol pozisyonunu değerlendiremedi.
Trabzonspor’da Burak Yılmaz ayarında bir forvet olsaydı belki de büyük ihtimalle Karadeniz ekibi maçı galibiyetiyle bitirecekti. Fenerbahçe’nin orta sahası ise 60. dakikadan sonra yine oyundan düştü.
Hakem Fırat Aydınus, oyunu çok iyi kontrol etti. Futbolcuların kendisine olan güveninden dolayı çok fazla itirazla karşılaşmadı ve oyuncular verdiği her karara inandı. İlk yarıdaki Yobo-Yasin mücadelesinde hakem Fırat Aydınus penaltı beklentisine ‘devam’ derken bana göre doğruyu yaptı. Çünkü Yobo’nun bir müdahalesi olsa da, Yasin kendisini çok kolay yere bıraktığı için ‘penaltı’ ağır bir karar olurdu.
Ancak diğer tarafta, ikinci yarıda Aydınus’un ‘devam’ dediği bir penaltı pozisyonu vardı ki, orada hakemin penaltı kararı vermesi en doğrusu olurdu. Bamba, dikkatsiz bir şekilde Sow’un sol ayağına bir müdahalede bulunmuştu.

Haberin Devamı