Selçuk Dereli

Selçuk Dereli

selcuk.dereli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ordusporlu oyuncular daha fazla koştular kısa paslarla maçtaki üstünlüklerini son dakikaya kadar devam ettirdiler ve neticesinde kazanmayı başardılar. Galatasaraylılar ise bu maçta sahada pek bir varlık gösteremediler. Fatih Terim, Umut’la başlasaydı bu en doğru tercih olurdu. Kapalı savunmaya karşı Burak-Elmander yerine Umut daha fazla yarar sağlardı.

Maçın hakemi Barış Şimşek ilk yarı mükemmel bir karşılaşma yönetti ancak 2. yarı için aynı şeyleri söyleyemeyiz. 2. yarının hemen başında Melo’nun Monye’ye yaptığı hareket net bir penaltıydı ancak hakem devam dedi. Sonrasında Orduspor cezaalanı içinde Eboue’ye yapılan bir müdahale vardı ki o da açık bir penaltıydı. Çünkü bu pozisyonda Ordusporlu oyuncu Eboue’nin tendonuna bir müdahalede bulundu.

Haberin Devamı

Şimşek burada penaltıyı vermedi ancak bu pozisyonun hemen devamında Orduspor ikinci golü buldu. Hakem burada penaltıyı vermiş olsa maç belki de 1-1 olacaktı. Oysa ki Şimşek bu gibi müdahalelere ceza alanı dışında rahatlıkla düdük çaldı. Barış Şimşek bu hataları ile oyunun sonucuna etki eden kararlar verdi.