Senad Ok

Senad Ok

senad.ok@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Son yılların belki de en kontrollü derbisi oldu. İki takım da aynı puandaydı. 
Kaybetmek, iki takım için de ciddi sıkıntı yaratacağı için maç içinde adımlar çok hassas atıldı. İki takım birbirine boşluk vermemek için çok dikkatliydi. Çok az boşluk ve alan vardı oynamak için.
İlk yarıda sadece 4 şut atıldı.
Derbide kaleyi bulan ilk şut ise 70. dakikada Ziyech ile geldi. Fred’in yokluğunda Teknik Direktör İsmail Kartal, İrfan Can’ı merkeze çekti. Kanatta ise Cengiz Ünder vardı.
Bu kararından istediği verimi alamamış olacak ki ikinci yarının başında Cengiz’i kenara çekti. İsmail Yüksek’i oyuna soktu. İrfan ise alışık olduğu sağ kanada geçti.
Okan Buruk’tan da Zaha hamlesi geldi. Martens oyundan çıktı. Kerem Aktürkoğlu merkeze yaklaştı. Bu hamleler sonrası oyunda hareketlilik oluştu. 49’da Kerem Demirbay ceza sahası içinde etkili bir pozisyon yakaladı ama kaleyi bulamadı.
Fenerbahçe istediği organize atağı 61. dakikada gerçekleştirdi. Szymanski en sevdiği yerde topla buluştu. Polonyalı oyuncunun vuruşunda top az farkla dışarı çıktı.
Sık sık faullerin yapıldığı, oyunun sürekli durduğu ve temponun olmadığı maçın son bölümlerinde heyecan biraz artar gibi oldu.
89’da Oosterwolde kritik bir kademe ile Icardi’nin gol vuruşu yapmasını engelledi. Şüphesiz maçın en kritik savunma hamlelerinden biriydi.
Uzatmalarda da gol gelmeyince eşitlik bozulmadı ve ezeli rakipler sahadan birer puanla ayrıldı.