Fenerbahçe Şener rüzgârı

Şener rüzgârı

08.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Son yıllarda Gökhan Gönül’e iyi bir alternatif arayan Fenerbahçe’de aranan kan en sonunda bulundu. Akhisar Belediyespor maçında 90 dakika boyunca 1 gol ve 1 asistle yıldızını parlatan Şener Özbayraklı, tam not aldı.

Şener rüzgârı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de Gökhan Gönül’ün son dakikada Akhisar Belediyespor maçında kadroya alınmaması Şener Özbayraklı’ya adeta şans doğurdu. Yaklaşık 9 yıldır alternatifsiz oynayan ve neredeyse dinlenme hakkı bile olmayan Gökhan, ilk kez güçlü bir mevkidaşa sahip oldu.

Bu zamana kadar Orhan Şam, Okan Alkan, Önder Turacı ve Bekir İrtegün gibi isimler tarafından kesilemeyen ve alternatif uyumu bulamayan tecrübeli futbolcuya Şener ilaç gibi geldi.

Sezon başında da sürpriz sakatlığından sonra ilk 12 resmi maçta formayı kapan 26 yaşındaki yıldız, bir ara takımının dinlenemeyen ve rotasyona giremeyen tek ismi olmuştu.

Gökhan Gönül’ün iyileşmesiyle bir anda formayı kaybetse de hiç küslük yaratmayan ve hep çalışmasıyla takdir toplayan Şener, önce kupadaki Antalyaspor maçındaki nefis golü, son olarak da Akhisar Belediyespor deplasmanında 1 gol ve 1 asistlik performansıyla alkış aldı.

Haberin Devamı

Akhisar Belediyespor önünde kritik bir galibiyet alan Fenerbahçe’de Şener Özbayraklı sahanın en iyisi oldu. Hem hücum hem de savunma yönünde çok verimli olan Şener, Vitor Pereira’nın gözüne girmeyi başardı.

Verimli oldu

OPTA’nın verilerine göre 73 kez topla buluşan 26 yaşındaki sağ bek, verimli işler yaptı. 33 kez isabetli pas bulan Şener Özbayraklı, 4 kez top çalma ile oynadı ve 7 defa da hava topu kaparak takım savunmasına yardım etti. Ayrıca 5 kez hücum bindirmesi de tecrübeli yıldızın hanesine işlendi.

Hem yetenek, hem çalışma

Şener Özbayraklı’nın uzak mesafeden attığı gol Akhisar deplasmanında galibiyetin anahtarı oldu. Bu golün daha da güzelini kupada Antalyaspor’a karşı atan tecrübeli futbolcunun başarısı kesinlikle tesadüf değil. Yeteneğinin yanısıra Şener’in çalışması da bu gollerde etkili. Hafta içindeki çalışmalar sonrası başarılı kanat oyuncusu, bireysel olarak şut ve orta çalışması yapıyor, kendini geliştiriyor.

Teknik Direktör Pereira da futbolcularına Akhisar maçı öncesi şut emri vermişti. Kötü zemin sebebiyle pas yapmakta zorlanacak takımının, uzaktan şutlarla golü bulabileceğini düşünen Portekizli hoca, hafta içi de buna yönelik çalışmalar yaptırdı.

Haberin Devamı

3'te 3

Şener Özbayraklı, son 3 resmi golünün 3’ünü de ceza sahası dışından attı.