Futbol Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendirdi!

Serdar Sarıdağ, Beşiktaş'taki son gelişmeleri değerlendirdi!

05.10.2018 - 14:27 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, UEFA Avrupa Ligi'nde dün kaybedilen Malmö maçını ve Beşiktaş'ta yaşanan son geliştirmeleri Skorer TV'de değerlendirdi.

Serdar Sarıdağ, Beşiktaştaki son gelişmeleri değerlendirdi

Milliyet Gazetesi Beşiktaş muhabiri Serdar Sarıdağ, UEFA Avrupa Ligi'nde dün kaybedilen Malmö maçını ve Beşiktaş'ta yaşanan son geliştirmeleri Skorer TV'de Neslihan Ablay ile birlikte değerlendirdi.

Haberin Devamı

Serdar Sarıdağ'ın açıklamaları;

Tabiki sonuç kötü olunca eleştiri olur. Love o golü atsa başka bir şey konuşuyorduk. Malmç maçı önemli ama rotasyon olacaktı elbette. Leipzig'i yenmişse Malmö'yü de yenebilirdi. Ama ismi motive etmiyor takımı. Bayern Münih olsa başka oynardı takım. Quaresma'yla başlamaması Konya maçı olduğu için mantıklı. Saygı duymak lazım. Necip eleştirildi ama çok iyi oynadığı maçlar vardı. Oyuncular kendilerini hazırlamalı. Caner kendini hazırlasa o penaltıyı yaptırmazdı. Futbolcu mecazi anlamda bir hafıza kaybı yaşayabiliyor.

Love'ın geçen maç attığı gol şans eseri ama o pozisyona girmek önemli. Kötü bir oyuncu değil, sürekli oynamıyor. Dün de yakaladı ama son vuruşlarda sıkıntı var. Fazla oynamamak ve gördüğü tepkiler etkiliyor.

Haberin Devamı

Love'ın bu performansı Konya maçının taktiğini belirledi. Şimdi sanki forvette Babel oynayacakmış gibi geliyor. Ben pozisyonlara baktığım zaman Malmö'den daha fazla var. Atılan goller hiç Beşiktaş'a yakışmayacak goller. Beşiktaş yeteri kadar oynayamadı. Onların hakkını vermek lazım ama.

Bazı teknik adamların yenilginin sorumluluğunu almaz. Şenol Güneş aldı. Ben sıralama yapsam teknik direktörü futbolculardan sonra yazardım. O gollerin atılması lazımdı. Yedek takımlar Leipzig'i yenerken herkes hocayı değil futbolcuları alkışladı. Burada hoca değil, futbolcuların maça motive olamaması sorun.

Karius'un sorunu rahatlık

Karius'un lakayıt değil de rahatlık diyelim. Kalecilikte rahatlık yok. Muslera da yapıyor bazen. Sizin rahat olma şansınız yok. Ben bunu rahatlıkla alırım havası vardı. Yapamadı. Golü Caner'e yazdılar ama bence golü Karius'a yazmak lazım. Ama bu onu kötü kaleci yapmaz.

Atiba'nın ölüsü bile UEFA listesine girerdi bence. Ama o dönemde şartlar gereği Atiba giremedi listeye. Ama listede olsa bile oynatır mıydı Konya maçı olduğu için bilemiyorum. Planlama hatası yok bence ama belki yönetimin yaptığı doğrudur.

Malmö ofsayt taktiğini çok iyi uyguladı. Rakibi takdir etmek lazım. Malmö hocası iyi hazırlanmış maça.

Fenerbahçe cephesi

Haberin Devamı

UEFA Avrupa Ligi'nde böyle git geller olur. Bütün hocalar bu maçlarda rotasyon yapmak zorunda. Lig maçları çok önemli. Ligdeki kayıpları telafi etmek adına bunlar yapıldı. Dünkü Fenerbahçe'de hareketlilik var ama eylem yoktu. Fenerbahçe'de bir şeyler iyi gitti. Bundan sonra da iyi gidebilir. Başakşehir maçında da Beşiktaş'a gösterdiği reaksiyonu gösterebilir Fenerbahçe. Önemli olan orta sahayı nasıl kuracağı. Visca gibi oyuncu sıkıntı yaratır. Cocu'nun en dikkat edeceği yer orta saha diyorum.

Cocu'nun eleştirilmesi normal. Bu takımı o kurmadı. Belki de Frey'le Reyes geçen hafta değiştirdi numaralarını. Tanımıyor futbolcular birbirlerini. Fakat bu takımda en son eleştirilecek adam Cocu'dur. Tigana yeni kurulan bir takımı oturtmak 2 senedir diyor. Bu sistemin en masum ismi Cocu'dur. Futbolu kim yönetiyorsa o sorumludur. Comolli başındaysa o sorumludur. Fenerbahçe Brezilyalı, Alman ve Türk hocaların başarılı olduğunu görüyoruz. Bence Cocu'nun başında Demokles'in Kılıcı olabilecek bir hoca yok. Ersun Yanal olamaz. O hoca Aykut Kocaman'dır. Aziz Yıldırım'ın eski bir demeci var. 'Ben burada olmasam da Ersun Yanal bu kulübün kapısından giremez.' demişti. Bence devre arasına kadar Cocu'lya devam edilmeli.

Haberin Devamı

Beşikltaş'a Giroud iddiası

Fransız Giroud, Beşiktaş'a gelmek istemiyor. Net söylüyorum. Dün sordum yazma bile dediler bana. Türkiye'ye gelmek istemiyor kesinlikle. Brezilyalı Borje çok isteniyordu. O hala gündem de ama bonservisi çok pahalı olabilir. Burak Yılmaz da artık olmaz. Taraftar da o son tweetinden sonra istemiyor. Yabancı bir forvet alınır kesin.

Bilic - Gökhan Töre iddiası

Ben Töre demiyim de Bilic'in takımına başka gidebilecek biri olabilir. Töre'nin haricinde biri olabilir. Takımda kesinlikle gider dediğim biri yok. Ama iyi teklif gelirse Babel'e güzel teklif gelirse olur. Bu biraz arz-talep meselesi. Kesin forvet alınacak diyorum ya gidenler de olabilir. Bütçeyi aşağıya çekmek istiyor Beşiktaş yönetimi. Devre arasında oyuncular daha değerlidir. Beşiktaş devre arasında astronomik bir transfer yapabilir.

Haberin Devamı

Avrupa'da gruptan çıktmak yolunda bütün maçlar sıkıntılı. Gruptan çıkılırsa kesinlike forvet alınır. Bir yönetimden abime sordum 'Biz gruptan çıkarsa finale kadar gitmemiz lazım' dedi.

Kulüplerde ödeme sıkıntısı

Hiçbir kulüpte para yok. Son dönemde futbolculara iyi bir ödeme yapıldı. Devre arasına kadar ödeme yapılmayacak iddiası doğru olabilir. Senede 3'e bölünüyor bu maaşlar. Şampiyonluk yolunda motive etmek adına. Tüm takımlarda yabancılara ödemeleri daha düzenli yapılıyor. Yerlilere düzensiz yapılıyor. Bunun da nednei yerli menejer hep Beşiktaş'ta iş yapıyorum deyip ses çıkarmıyor. Bana Mustafa Doğan anlatmıştı. Almanya döneminde dolabın üstüne zarf koymuşlar. Hemen yönetim katına bekleniyorsunuz diye. Meğer hesap numarasını istiyorlarmış hemen maaşını yatırmak için.

Jailson'da biraz Atiba - biraz Baroni görüyorum

Fenerbahçe'de taraftar takımın yanında olursa takım başarılı olur. Geçen sene hocayı taraftar gönderdi. Aziz Yıldırım'ı taraftar istemedi. Taraftarın gücü takımın yanında olursa işler değişir. Reyes'de şöyle bir sıkıntı var; nerede duracağını bilmiyor. Takımda uyum sorunu var. Bir anda yeni bir sisteme girince böyle şeyler oluyor. Jailson'a baktığımda genç Atiba görüyorum. Biraz Baroni biraz Atiba görüyorum. Örneğin Gökhan Töre'yi eleştiriyorlar, şans geldi, değerlendirmedin diye. O da diyecekki takımda as oynayanlar yedek ben nasıl oynayayım diye. Doğru zamanda doğru yerde olması lazım oyuncunun. Beşiktaş'ta Jonsen vardı. Nerden buldular bu adamı dediler. Adam Manchester United'a gitti. Yanında kimlerle oynadı. Futbolcunun performansını yanındakiler arttırır. Töre'yi Quaresma'yla, as oyuncularla oynarken görmen ve eleştirmen lazım.

Guti, eğitimlere gittiği için dün yoktu

Guti'nin dün olmama nedeni pro-lisans eğitimlerine gitti. Kulübede olamama nedeni o. Kafalar karışmasın. Konyaspor maçında orta sahayı merak ediyorum. Orta sahanın önünde bence Oğuzhan oynayacak.