Tenis Serena Williams'ın son tangosu

Serena Williams'ın son tangosu

29.08.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Teniste sezonun dördüncü ve son grand slam turnuvası olan ABD Açık, bugün oynanacak karşılaşmalarla başlayacak. New York kentinde düzenlenen organizasyonda bu yıl gözler Serena Williams’ın üzerinde olacak. Emeklilik kararı alan ve son büyük turnuvasına ülkesinde çıkacağını açıklayan ABD’li raketi tenisseverler, son bir kez bir grand slamde izleme imkanı bulacak.

Serena Williamsın son tangosu

40 yaşındaki tenisçinin teklerde 23 grand slam şampiyonluğu bulunuyor. Performansı son dönemde büyük düşüş içerisinde olan Serena bu turnuvayı kazanması durumunda, 24 kupa ile tüm zamanların en çok grand slam kazanan ismi Margaret Court ile rakamını eşitleyecek. 1999’da ilk büyük kupasını kazandığı ABD Açık’ta teklerde 6 şampiyonluğu bulunan Serena Williams, bu seneki organizasyonda çiftlerde de raket sallayacak.

Haberin Devamı

Wild card sayesinde ablası Venus Williams ile çift kadınlarda mücadele edecek Serena’nın, 2’si burada olmak üzere 14 grand slam çiftler şampiyonluğu bulunuyor. Serena-Venus ikilisi, sekiz kez birlikte oynadıkları New York’taki turnuvada 1999 ve 2009’da mutlu sona ulaşmışlardı. Serena Williams tek kadınlar birinci turundaki maçına bu gece TSİ 02.00’de çıkacak, merkez kort Arthur Ashe’de Danka Kovinic karşısında ikinci tur bileti arayacak. Öte yandan Novak Djokovic, aşı olmayı reddettiği için ABD Açık’ta da yer alamayacak.