Beşiktaş Sergen Yalçın: Bu maçın sorumluluğunu ben almıyorum

Sergen Yalçın: Bu maçın sorumluluğunu ben almıyorum

20.11.2021 - 21:28 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında deplasmanda Aytemiz Alanyaspor'a 2-0 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, "İki seneden bu yana bu kadar çaresizce kenarda oturduğumuzu, çaresizce oyunu izlemek zorunda kaldığımızı hatırlamıyorum" dedi.

Yalçın, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, maçların ardından sürekli aynı şeyleri söylemenin kendisine zor geldiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sezona başlarken kendilerine koydukları hedeflerin çok uzağında kaldıklarını belirten Yalçın, UEFA Şampiyonlar Ligi heyecanı yaşadıklarını, geniş ve iyi bir kadro kurduklarını kaydetti.

Takım olarak beklentilerin çok altında bir performans sergilediklerinin farkında olduğunu dile getiren Yalçın, "Bu durum bizi çok üzüyor. Camiamızdan, taraftarlarımızdan aldığımız sonuçlar, oynanan oyun ve verilen mücadeleden dolayı özür diliyorum. Sahada 11 oyuncu ile başlıyoruz, 15-16 oyuncu ile maçı bitiriyoruz. Birçok hamle yapıyoruz oyunu kurtarmak adına maalesef hiçbir şey tutmuyor. Doğru şey ortaya çıkmıyor." diye konuştu.

Sergen Yalçın açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Sorumlu olan benim, sorumluluğu alması gereken benim doğal olarak. Oynanan oyunun, isteksizliğin, kabullenmişliğin, maç kazanmak için hiçbir çaba sarf etmemenin de sorumluluğunu almak istemiyorum. Bugünkü maçın sorumluluğunu maalesef ben almıyorum. Bundan öncekileri alıyorum ama bugünü almıyorum."

Haberin Devamı

"Yediğimiz goller bireysel hatalar ve savunma hatalarından oluyor ama hata olmadan gol de olmuyor. Bizi üzen, daha önceki maçlarda en azından mücadele, istek, arzu vardı. Ama bugün maalesef kelimelerin tükendiği maç. Resmen mağlubiyeti kabullenmiş bir oyuncu grubunun sahada olması, enerji olmaması bizi üzen taraflar. Burada çeşitli bahaneler üretmek istemiyorum. Bugün, bahane üretilecek bir durum bence yok."

"Biz sağlamız, iyi antrenmanlar yapıyoruz, oyuncuları her türlü desteklemeye çalışıyoruz ama bizim psikolojimiz bozuldu. Buraya gelip konuşmak zor geliyor. Aynı bahaneleri, aynı hikayeleri anlatmak kolay iş değil bizim için de."