Motor Sporları Serhan Acar yazdı: TOSFED hayata değer katacak

Serhan Acar yazdı: TOSFED hayata değer katacak

07.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından Yatırım Finansman’ın ana sponsorluğunda özel olarak hazırlanan yarış simülasyon ve eğitim tırıyla yaklaşık bir buçuk ay boyunca depremden etkilenen çocukların rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunulacak.

Serhan Acar yazdı: TOSFED hayata değer katacak

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından, deprem bölgesindeki çocuklarımız için özel olarak hazırlanan yarış simülasyon ve eğitim tırı, Yatırım Finansman’ın ana sponsorluğunda, #HayataDeğerKatar sloganıyla yola çıkıyor. Yaklaşık bir buçuk ay boyunca depremden etkilenen  11 ildeki çocuklarımıza ulaşacak olan projede, depremzede çocuklarımızın rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunulması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

2022’de, Anadolu’daki 7-11 yaş grubundaki ilkokul öğrencilerine otomobil sporlarını tanıtmak ve yeni yetenekler keşfetmek amacıyla geliştirilen Mobil Eğitim Simülatörü projesi, Uluslararası Otomobil Federasyonu (FIA) üyesi 146 ülke tarafından sunulan 850 proje arasında, hibe destek programı içerisine alınan 10 projeden biri olmuştu.

Geçen seneki projede mayıstan aralık ayına kadar olan dönemde sırasıyla Samsun, Amasya, Çorum, Kastamonu, Çankırı, Kırşehir, Kırıkkale, Yozgat, Tokat, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Malatya, Sivas, Eskişehir, Afyon, Konya, Karaman, Nevşehir, Aksaray, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı, Erzurum, Bingöl, Muş, Bitlis, Van, Hakkari, Şırnak, Siirt, Mardin, Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş, Kayseri, Niğde, Hatay, Osmaniye, Adana, Isparta, Burdur, Denizli, Antalya ve Muğla olmak üzere 58 ili ziyaret eden TOSFED simülatör ekibi, ilkokul çağındaki yaklaşık 17 bin 500 çocuğumuza yarış simülasyonu deneyimi yaşatmıştı.

Haberin Devamı

Serhan Acar yazdı: TOSFED hayata değer katacak

Simülasyon dışında çocuklara otomobil sporlarının tanıtıldığı, temel trafik eğitimlerinin verildiği ve eğitime yönelik hediyelerin dağıtıldığı projenin ulaştığı başarı, FIA tarafından da diğer üye ülkelere duyurulunca; Kanada ve Hindistan gibi ülkeler, projeyi örnek alarak kendi ülkelerinde uygulamak üzere, TOSFED ile temasa geçmişti.

Sosyal sorumluluk projeleri

TOSFED, sosyal sorumluluk projeleri ve otomobil tutkusu kapsamında, özellikle çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlarımız ve engellilerimiz nezdinde otomobille ilgili hususlarda farkındalık yaratma yönündeki eğitim ve proje çalışmalarını sürdürüyor. Bugüne kadar ‘Velinin Karnesi Nasıl?’ projesiyle 20’den fazla ilde 20 binin üzerinde ilköğretim öğrencisine trafik ve yol güvenliği eğitim seminerleri gerçekleştirilirken; Kadınlar Komisyonu vasıtasıyla sporumuzdaki kadın yarışçı ve görevli sayısını artırmak; Engelliler Komisyonu ile engelli vatandaşlarımızın otomobil sporlarına katılımlarını artırmak ve Fiat’ın desteğiyle düzenlenen TOSFED Yıldızını Arıyor projesiyle sporumuza her sene 500’ün üzerinde yeni genç yeteneği kazandırmaya çalışıyor.

Haberin Devamı

Ülkemizin 6 Şubat’ta yaşadığı deprem felaketinin ardından, otomobil sporları camiası, organizatör kulüpler, yarış takımları ve gönüllülerinden oluşan 250’den fazla 4x4 özel donanımlı araç ve 500’den fazla görevlisiyle, AFAD başta olmak üzere resmi kurumlarımızın koordinasyonunda, arama, kurtarma ve ihtiyaç malzemesi dağıtımı konularında uzun süre bölgede çalışmıştı.

Serhan Acar yazdı: TOSFED hayata değer katacak

Amaç çocukları güldürebilmek

Felaketin üzerinden yaklaşık üç ayın geçtiği bugünlerde, depremzede çocuklarımıza ulaşmayı hedefleyen TOSFED, Türkiye’nin ilk sermaye piyasası kuruluşu olan Yatırım Finansman’ın ana sponsorluğunda daha geniş kapsamlı bir projeye başlıyor. Deprem bölgesine gidecek olan Mobil Eğitim Simülatörü tırında, simülatör deneyiminin yanı sıra, ilk ve ortaokul seviyesindeki çocuklarımızla pedagoglar ve canlı bir maskot figür eşliğinde çeşitli aktiviteler ve atölye çalışmaları yapılacak, oyunlar oynatılacak ve yaş guruplarına uygun okuma kitapları dağıtılacak.

Haberin Devamı

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın onay ve müsaadeleri kapsamında düzenlenen projede, resmi makamlar ile koordine olarak, 11 ildeki çadır veya konteyner kentler ile okullar ziyaret edilecek. TOSFED Başkan Vekili Tamer Oyguç, “Federasyonumuzun düzenli olarak yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde, deprem bölgesindeki çocuklarımıza ulaşacağımız yeni bir projeye başlamanın heyecanını yaşıyoruz. Geçtiğimiz sene Anadolu’da yürüttüğümüz projede edindiğimiz deneyimi, çocuklarımıza yansıtacağımız ve tek amacı bölgedeki çocuklarımızın yüzünü güldürmek olan böylesine anlamlı bir projeye büyük destek vererek, bizimle beraber yola çıkan Yatırım Finansman’a teşekkürlerimizi sunuyorum” sözleriyle projeyi yorumladı.

Yatırım Finansman Menkul Değerler Genel Müdürü Eralp Arslankurt ise bu anlamlı proje için “Türkiye’nin ilk aracı kurumu olarak yaşadığımız deprem felaketinin ilk anından itibaren bölgeye sürekli desteğimizi sürdürüyoruz. TOSFED ile birlikte bu projenin temellerini atarken deprem bölgesindeki çocuklarımıza ulaşmanın ve onların yüzünü bir nebze güldürebilecek olmanın büyük heyecanını taşıyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

11 ile de gidilecek

Ana sponsorluğunu Yatırım Finansman’ın üstlendiği ve iletişim ajansı olarak De Marke’nin, simülatör tedarikçisi olarak Apex Racing’in katkıda bulunacağı proje kapsamında; Mobil Eğitim Simülatörü tırı, mayıs ve haziran aylarında, 8 Mayıs’tan itibaren sırasıyla Kahramanmaraş’ta dört, Osmaniye’de iki, Adana’da iki, Hatay’da dört, Gaziantep’te iki, Kilis’te iki, Diyarbakır’da iki, Şanlıurfa’da iki, Adıyaman’da dört, Malatya’da dört ve Elazığ’da iki gün hizmet verecek. Her gün ayrı bir lokasyonda konumlandırılabilen tırın, depremden etkilenen illerdeki çocuklarımızla nerelerde buluşacağı, TOSFED’in sosyal medya hesaplarında duyurulacak.

Kartingte sezon rekorla açıldı

ICRYPEX ana sponsorluğundaki 2023 sezonunun ilk karting mücadelesi, MOTUL Türkiye Karting Şampiyonası ilk ayağı, 29-30 Nisan tarihlerinde Bursa Uludağ Motor Spor Kulübü (BUMOSK) tarafından TOSFED Körfez Pisti’nde düzenlendi. 5 ayrı kategoride 72 sporcunun katılımı ile bugüne kadar Türkiye’deki karting yarışlarının katılım rekorunun kırıldığı ve her kategoride üçer yarışın gerçekleştirildiği Batı Kurumsal Karting Yarışı’nın ilk günü, yağmur altında büyük çekişmeye sahne olurken; tribünleri dolduran spor severler pazar günü ise güneşli bir havada heyecan dolu yarışlar izlediler.

Serhan Acar yazdı: TOSFED hayata değer katacak

6-9 yaş sporcuların katılımına açık micro kategoride Doruk Sırnaç birinci, Guido Ebergenyi Miliceviç ikinci ve Nihat Karadeniz de üçüncü olurken; 7-12 yaş arası mini kategoride Can Özler birinciliği, Rüzgar Evci ikinciliği, Cem Karakömür ise üçüncülüğü elde etti. 12-15 yaş arası junior kategoride ilk üç sırayı Hakkı Dorum, Yağız Tekşan ve Ayşe Çebi oluştururken; 14 yaş üzeri senior kategoride Gün Taşdelen birinci, Kerim Sulyak ikinci, Batı Ege Yıldırım üçüncü oldu. 30 yaş üzeri master kategoride ise ilk üçte Can Özdoğan, Murathan Gür, Barış Karadeniz yer aldı. Kadınlar junior kategoride Ayşe Çebi birinci, Nisan Kalkavan ikinci, Leyla Sulyak üçüncü olurken, senior kadınlarda Zeynep Çukurova birinciliği ve Sena Savaşer de ikinciliği elde etti.