İspanya La Liga Sevilla'da Jorge Sampaoli sonrası yeni teknik direktör belli oldu

Sevilla'da Jorge Sampaoli sonrası yeni teknik direktör belli oldu

21.03.2023 - 20:11 | Son Güncellenme:

İspanya La Liga ekiplerinden Sevilla, Jorge Sampaoli sonrası takımın yeni teknik direktörünü resmen açıkladı.

Sevillada Jorge Sampaoli sonrası yeni teknik direktör belli oldu

La Liga ekiplerinden Sevilla, Jorge Sampaoli'den boşalan teknik direktörlük görevine Jose Luis Mendilibar'ı getirdi. Kulüpten resmi açıklama geldi.

Haberin Devamı

DÜŞME HATTINDAN KURTULAMADI

Sezona Julen Lopetegui ile başlayan Sevilla, daha sonra Jorge Sampaoli'yi göreve getirdi. Her iki teknik adamla da istediği sonuçları alamayan Sevilla, La Liga'da küme düşme mücadelesinden kurtulamadı.

İspanya'da Eibar, Athletic Bilbao, Valladolid, Osasuna, Levante ve son olarak Alaves'te görev alan Mendilibar, 4 Nisan 2022'den bu yana boştaydı.

Sevilla, 26 haftası geride kalan La Liga'da 28 puanla 14. sırada yer alıyor. En dülüs devinin küme düşme hattıyla arasında yalnızca 2 puan bulunuyor.

SAMPAOLİ İLE YOLLAR AYRILDI

Sevilla'da Teknik Direktör Jorge Sampaoli ile yolların ayrıldığını açıklanmış ve spor kamuoyuna bu duyuru yapılmıştı. Kulüpten yapılan açıklamada, Getafe mağlubiyetinin ardından Arjantinli teknik adamın sözleşmesinin feshedildiği aktarıldı.

Haberin Devamı

İspanyol ekibi, takımın ligde alt sıralardan kurtulamaması ve son maçlarda alınan başarısız sonuçların ardından bu kararın alındığını belirterek Sampaoli'ye teşekkür etti ve kariyerinde başarılar diledi.

Ekim ayında İspanyol ekibine imza atan Sampaoli, 31 maçta 13 galibiyet aldı. Sevilla, bu süreçte 6 karşılaşmadan beraberlik çıkartırken, 12 maçı ise kaybetti.

FENERBAHÇE'Yİ ELEMİŞTİ

UEFA Avrupa Ligi Son 16 turunda Fenerbahçe'nin rakibi olan Sevilla, İspanya'daki ilk maçı Jordan ve Lamela'nın golleriyle kazanmıştı. Kadıköy'de oynanan rövanş maçında ise Fenerbahçe'ye Valencia'nın golüyle 1-0 mağlup olmasına rağmen tur atlamayı başarmıştı.