Trabzonspor Sezonun ‘Süper’ finali! Trabzonspor'un rakibi Sivasspor

Sezonun ‘Süper’ finali! Trabzonspor'un rakibi Sivasspor

30.07.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig Şampiyonu Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nın sahibi Demir Grup Sivasspor, bugün Süper Kupa’nın sahibi olabilmek için sahaya çıkacak. Atatürk Olimpiyat Stadı’ndaki mücadele 20.45’te başlayacak ve atv’den naklen yayınlanacak.

Sezonun ‘Süper’ finali Trabzonsporun rakibi Sivasspor

Şampiyonların şampiyonunu belirleyecek “Süper Kupa” bugün İstanbul’da sahibini bulacak.

Haberin Devamı

Süper Lig’i ilk sırada tamamlayan Trabzonspor ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren Demir Grup Sivasspor, bugün en iyisini yapabilmek için mücadele verecek. Final maçı, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda saat 20.45’te başlayacak. Hakem Mete Kalkavan’ın düdük çalacağı mücadeleyi atv naklen yayınlayacak.

Karadeniz ekibinin hedefi; daha önce 2 kez kazanılan Süper Kupa’nın sayısını 3’e çıkarmak... Bordo-mavililer, 2010 yılında Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Bursaspor’u 3-0, 2021 senesinde de yine aynı statta Başakşehir’i 2-1 yenerek Süper Kupa’nın sahibi oldu.

Süper Kupa için Trabzonspor’a ayrılan 33 bin biletin tamamı satıldı. Rakibi Sivasspor için ayrılan 29 bin biletin ise ancak 10 bini satılırken, kırmızı-beyazlılar tribünlerini diğer takımların taraftarına açmakta buldu.

Haberin Devamı

Yeni bir hikaye

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, yeni sezon öncesi bütün takımlara başarılar diledi. Avcı, “Kupanın olduğu her yerde heyecan ve enerji vardır. Özellikle start verilecek sezon öncesinde yeni bir hikaye yazabilmek ve enerji ile sezona başlayabilmek için Trabzonspor adına çok önemli” diye konuştu. Liverpool’da görev almış olan taç antrenörü Thomas Grönnemark’ın takıma katkısına da değinen Abdullah Hoca, “Çok faydalı geçti. Uygulamalara başladık ve umarım bunun sonucunu yarın (bugün) alırız” dedi.

Çalımbay’ın kadro sorunu

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3 senedir Avrupa’ya gittiklerine dikkat çekerek, “İnşallah bu sene de başarılı oluruz. Bu kupaları oynamak önemli bir şey. Elimizden gelen gayreti göstereceğiz. En iyi şekilde oynamamız gerekiyor. Tek düşüncemiz, taraftarlara güzel anlar yaşatarak iyi oynamak. Hedefimiz, kazanmak ve inşallah öyle olur” ifadelerini kullandı. 9 oyuncunun gittiğini buna karşılık 3 futbolcunun geldiğine vurgu yapan Çalımbay, Biz hem Avrupa hem de ligde oynayacağız. İyi bir kadro kurmazsak sıkıntı yaşarız” yorumunu yaptı.

Muhtemel ilk 11'ler

Trabzonspor: Uğurcan, Larsen, Hugo, Denswil, Eren, Hamsik, Dorukhan, Abdülkadir Ömür, Visca, Trezeguet, Cornelius

Haberin Devamı

Sivasspor: Ali Şaşal, Murat, Caner, Goutas, Uğur, Hakan Arslan, Robin Yalçın, Ulvestad, Gradel, Erdoğan, Yatabare