Beşiktaş Sinan Bolat ve Halil Akbunar'dan transfer itirafı! 'Beni çok yıprattı'

Sinan Bolat ve Halil Akbunar'dan transfer itirafı! 'Beni çok yıprattı'

13.12.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Belçika temsilcisi Westerlo'da forma giyen Halil Akbunar ile Sinan Bolat suskunluğunu bozdu. Gurbetçi futbolcular yaptıkları açıklamalarda çarpıcı ifadeler kullandı. Sinan Bolat, Westerlo'ya imza atmadan önce Süper Lig devinden transfer teklifi aldığını belirtti. Halil Akbunar ise adaptasyon sürecine dair çok konuşulacak ifadeler kullandı.

Sinan Bolat ve Halil Akbunardan transfer itirafı Beni çok yıprattı

Belçika Ligi ekiplerinden Westerlo'da forma giyen Sinan Bolat ve Halil Akbunar açıklamalarda bulundu. Kamp dönemini Türkiye'de geçiren futbolcular, transfer gündemine dair çarpıcı ifadeler kullandı. Sinan Bolat, Belçika ekibiyle anlaşma sağlamadan önce Süper Lig devinden teklif aldığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın transfer listesinde olduğu iddia edilen dönemde Belçika temsilcisi Westerlo'ya imza atan Halil Akbunar, "Türkiye'den uzaklaşmam gerekiyordu. Mental olarak çöküntüdeydim. Ama bir hata oldu ve 4 ay ailemden uzak kaldım. Bu beni çok yıprattı. Çocuklarımın özlemi falan, hasta oldukları zaman 'sen neredesin dediği' zaman benim için çok zor geçiyordu" dedi.

Belçika'ya uyum sürecine dair açıklamalarda bulunan Halil Akbunar, "Adaptasyon sürecinde Sinan Bolat abi burada diye söylemiyorum, herkese söylüyorum Sinan abinin sayesinde belki 5-6 ay daha adapte olacağım halde 1-2 aya indirdi. Benimle çok ilgilendi. Bundan öncesi Sinan ağabeyi hiç tanımıyordum ben. Sadece Milli Takım'ın kalecisi Sinan Bolat olarak biliyordum ben" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sinan Bolat ve Halil Akbunardan transfer itirafı Beni çok yıprattı

Westerlo'da forma giydiği için mutlu olduğunun altını çizen Halil Akbunar, "Alıştım buraya. Futbol olarak tabii ki onların fiziksel seviyesine çıkmak biraz zaman aldı çünkü günde üç antrenman yapmak zorunda kaldım o seviyeye çıkabilmek için. Bunu da başardım. Şu an herkes memnun fiziksel kalitemden dolayı. Bakalım ileriki zamanlarda neler olacak göreceğiz" diye konuştu.

Beşiktaş'tan ve Türkiye'den transfer teklifleri geldiğine yönelik soruya cevap veren Sinan Bolat, "Tabii ki Türkiye'den teklifler geldi. Bunu açık açık söyleyebilirim. Takım ismi versem doğru olmaz diye düşünüyorum. Ama dediğiniz (Beşiktaş) ve başka kulüplerden de teklifler geldi. Ama benim tercihim Westerlo'dan yana oldu. Burada 4 senelik bir sözleme imzaladım. Hedefim Westerlo kulübü ile daha yüksek yerlere gelmek. Onun içinde buradayım zaten" açıklamasını yaptı.

Sinan Bolat ve Halil Akbunardan transfer itirafı Beni çok yıprattı

Westerlo'da Hasan Çetinkaya'nın olmasının transferinde büyük bir etkisi olduğunu belirten Sinan Bolat, "Biliyorsunuz, ben yıllardır Belçika'da oynuyorum. Zaten Westerlo'nun başkanı Oktay Ercan Bey olmasaydı, Hasan Çetinkaya olmasaydı buraya gelme ihtimalim düşüktü. Başkanımız ve Hasan abi ile çok güzel bir görüşme yaptık imzayı atmadan önce. Bu projede olmamı istediler. Ben de bu projede olmak istediğim için Westerlo'yu tercih ettim. İnşallah çok çalışıp, çok mücadele edip bu projeleri gerçekleştiririz" dedi.

Haberin Devamı

Halil Akbunar'ın Westerlo ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek. Tecrübeli futbolcu bu sezon 13 müsabakada forma şansı buldu ve 3 gol ile 3 asist üretti. Sinan Bolat'ın Westerlo ile olan sözleşmesi ise 30 Haziran 2026'da bitecek. Sinan Bolat bu sezon Westerlo'da 17 maçta şans buldu. Tecrübeli eldiven kalesinde 30 gol gördü.

Yazarlar