1.Lig Sinan Kaloğlu resmi teklifi açıkladı: Manchester City istedi

Sinan Kaloğlu resmi teklifi açıkladı: Manchester City istedi

09.01.2024 - 09:29 | Son Güncellenme:

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Sinan Kaloğlu, iddialı mesajlar verirken, eski öğrencisi ile ilgili detayı paylaştı.

Sinan Kaloğlu resmi teklifi açıkladı: Manchester City istedi

Teknik adamlık kariyerine ilk adımını attığı Altay’da oyunuyla dikkat çeken, küme düşmesine kesin gözle bakılan Gençlerbirliği’ni ligde tutarak bir mucizeyi gerçekleştiren ve bu sezon da takımı yeniden Süper Lig potasına sokan Sinan Kaloğlu ile Antalya kampında bir araya geldik. Yeni nesil teknik adamlar arasında gelecek vadeden isimlerden biri olan Kaloğlu, iddialı mesajlar verdi. Gençlerbirliği’ni Süper Lig’e taşımak istediklerini vurgulayan başarılı hoca, “Risk alarak göreve gelmiştik. Çünkü herkesin düştü gözüyle baktığı bir takım vardı. Ancak ekibimizle beraber oyun gücümüzü ortaya koyabileceğimize inandık ve Gençlerbirliği’ni ligde tuttuk. Sezon başında ise tamamen yenilenen bir kadroyla, geç kurulan bir oyuncu grubuyla lige başladık. Buna rağmen Süper Lig adaylarından biriyiz ve bu konuda da iddialıyız. Gençlerbirliği’nin eski günlerine dönebilmesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyacağız” dedi.

Haberin Devamı

‘HEDEFLERİM ÇOK BÜYÜK'

Kendisini geliştirmek için her anı değerlendirdiğini ifade eden Kaloğlu, “Benim hedeflerim çok büyük. Ben futbolculuk kariyerimde olduğu gibi teknik adamlıkta da ülkemi Avrupa’da temsil etmek istiyorum. Bunun için ihtiyacım olan yabancı dilleri gerekli kursları alarak edindim. Şu anda İngilizce ve Almanca iletişim kuruyorum. Futbolu bıraktığım gibi hocalığa başlayabilirdim, teklifler de vardı ama gelişimi, gerekli donanımları elde etmem gerektiğini biliyordum ve gerek Almanya’da gerek ise Hollanda’da yaptığım çalışmalardan sonra TFF’de Oğuz Çetin hocamızın da talebiyle antrenör eğitmeni olarak görev aldım. Bu beni her anlamda çok geliştirdi. Ardından da çağın gerekliliklerini yakından takip eden bir ekip oluşturup modern futbola uygun bir felsefeyle yola koyulduk. Riskli tercihler yaptık belki ama hayatta kazananlar; risklere karşı kendilerini bilgi, birikim ve deneyimlerle hazırlayanlar ve gerektiğinde de bunu kullanmak için cesur olanlardır. Biz de kendimize güveniyoruz. Gençlerbirliği’ni hak ettiği yere taşımak ve hayal ettiklerimize dair yolculuğumuzu sürdürmek istiyoruz” sözlerini sarf etti.

Haberin Devamı

Sinan Kaloğlu resmi teklifi açıkladı: Manchester City istedi

‘EFE’Yİ CİTY İSTEDİ’

“Kampımıza genç oyuncular dahil ettik. Gençler bizim için en büyük değer. Altay’da çalıştığım dönemde Efe Sarıkaya’yı kulüp tarihinin en genç sahaya çıkan oyuncusu olarak oynattık. Onun kendisini ifade edebileceği bir savunma modelimiz vardı. 3’lü oynarken özelliklerini yansıttı ve Manchester City geldi, izledi. Hatta beğendiler, resmi teklif de yaptılar. Bugün Süper Lig’den birçok takım hâlâ istiyor. Efe gibi gençlerin arkasında duracağız.”