Sivasspor Sivasspor - Fiorentina maçı sonrası UEFA Başkanı Ceferin'e telefon açıldı

Sivasspor - Fiorentina maçı sonrası UEFA Başkanı Ceferin'e telefon açıldı

18.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Sivasspor-Fiorentina maçının 89. dakikasında Bianco’ya sahaya giren bir taraftar tarafından yumruk atılmasının ardından İtalyan takımından UEFA Başkanı Ceferin’e telefon açıldı ve yaşananlar protesto edildi.

Sivasspor - Fiorentina maçı sonrası UEFA Başkanı Ceferine telefon açıldı

UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanşında evinde Fiorentina’ya 4-1 kaybedrek havlu atan Sivasspor’da sahaya giren taraftarın saldırısı gündem oldu.

Haberin Devamı

Çizme basınındaki haberlerde sahaya giren taraftarın genç futbolcuya yumruk attığı bilgisi verildi, UEFA’nın hakem raporu doğrultusunda soruşturma açacağı belirtildi. La Gazzetta dello Sport’ta ‘Sivas’ta delilik’ başlığıyla yayınlanan habere göre Fiorentina Genel Menajeri Joe Barone, telefonla UEFA Başkanı Aleksander Ceferin’i arayarak olayı protesto etti ve yaşananlara açıklık getirilmesini istedi. Mor Menekşeler olarak bilinen kulübün, Avrupa Kulüpler Birliği’ne de durumu rapor ettiği bildirildi. Alessandro Bianco’nun menajeri Giuseppe Galli de Tuttomercato’ya yaptığı açıklamada “2023 senesinde böyle şeylerin olması kabul edilemez. Alessandro olay nedeniyle üzgün ama sakin. Kendisiyle doğrudan konuşmak için Floransa’ya geleceğim. Uefa durumu tespit etti ve olanları not etti. Şimdi Fiorentina ve avukatlarla birlikte ne yapacağımıza ve nasıl hareket edeceğimize bakacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İkisi de tutuklandı

Fiorentinalı futbolcu Alessandro Bianco’ya saldıran 2 taraftar Muhammet Enes Çiloğlu ve Sabri Sefa Soylu gözaltına alındı. Yakalanan taraftarlar, Cumhuriyet Savcılığı’ndaki sorgu işlemlerinin ardından sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Şüpheliler, ifadelerinde maçın son anlarında skorun verdiği öfkeyle bir anlık sahaya girdiklerini belirtti.

‘Sevilla’ya yaradı’

Fenerbahçe-Sevilla maçı İspanya basınında geniş yankı uyandırdı. Özellikle Sevilla kalecisi Dmitrovic’e atılan yabancı maddeler ön plana çıktı. ‘Türk Cehennemi’ yakıştırılması yapılırken Dmitrovic’e atılan yabancı maddelerin maçı soğuttuğu ve Sevilla’nın işine yaradığı aktarıldı. Mundo Deportivo’nun haberinde “Fenerbahçeli taraftarlar Sevilla kalecisi Dmitrovic’in bulunduğu bölgeye bazı nesneler fırlattı ve oyun birkaç kez durmak zorunda kaldı. Bu durum Sevilla’ya fayda sağladı” denildi.

Yazarlar