Sivasspor Sivasspor'dan TFF'ye Galatasaray maçı başvurusu!

Sivasspor'dan TFF'ye Galatasaray maçı başvurusu!

02.01.2023 - 14:28 | Son Güncellenme:

Kırmızı-beyazlı kulüp, Süper Lig'de perşembe günü oynanan Galatasaray maçı ile ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuru yaptı.

Sivasspordan TFFye Galatasaray maçı başvurusu

Sivasspor, Spor Toto Süper Lig'in 16'ncı haftasında perşembe günü Galatasaray'ı konuk etmişti. Zorlu mücadelede hakem Erkan Özdamar'ın kararları tartışmaları beraberinde getirdi. Müsabakanın 50'nci dakikasında Sivasspor'un kazandığı serbest vuruşta topun başına Dia Saba geçti. Dia Saba'nın ceza sahasına gönderdiği topta müthiş bir karambol yaşandı. Sivasspor'da fileleri havalandıran isim Ulvestad oldu.

Haberin Devamı

4 DAKİKALIK İNCELEMENİN ARDINDAN GOL İPTAL EDİLDİ

Galatasaraylı oyuncular gol sonrası hakeme itirazlarda bulundu. Ulvestad'ın attığı gol sonrası VAR'dan uyarı geldi. Mücadelenin hakemi Erkan Özdamar pozisyonu VAR'da inceledi. Özdamar yaklaşık 4 dakikalık incelemenin golün iptaline karar verdi. 

OFSAYT NEDENİYLE GOL İPTAL EDİLDİ

Sivasspor cephesi bu karar sonrası çılgına döndü. Ev sahibi ekipte yardımcı antrenör Zafer Özgültekin itirazları nedeniyle sarı kart gördü. Rıza Çalımbay'ın yedek kulübesinde "Ofsaytla alakası yok" dediği öğrenildi. Sosyal medyada bu karar nedeniyle büyük bir tartışma çıktı. beIN Sports'un aktardığı bilgiye göre; Sivasspor'un attığı gol, ofsayt nedeniyle iptal edildi. Bu pozisyon sonrasında golün neden iptal edildiği tartışılırken, ofsayt düşüncesinin hakim olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Sivasspordan TFFye Galatasaray maçı başvurusu

Kırmızı-beyazlı kulüp, Galatasaray maçı için Türkiye Futbol Federasyonu'na başvuruda bulundu. İşte kulüpten yapılan açıklama:

"29.12.2022 tarihinde saat 17.00’de başlayan ve Sivas 4 Eylül Stadyumu’nda oynanan Demir Grup Sivasspor – Galatasaray A.Ş. Spor Toto Süper Lig karşılaşmasının 49. dakikasında takımımızın kaydettiği gol VAR incelemesi sonrasında hatalı şekilde, ofsayt gerekçesi ile iptal edilmiş olup, bu durum kural hatasına neden olmuştur.

Takımımızın kaydettiği golde başta müsabaka hakemi Erkan Özdamar isabetli şekilde gol kararı vermiş, fakat VAR hakemi Özgüç Türkalp’ten gelen uyarı üzerine VAR incelemesine gidilmiş, beş dakikayı bulan inceleme sonrasında hatalı şekilde ofsayt kararı verilerek gol iptal edilmiştir.

Sivasspordan TFFye Galatasaray maçı başvurusu

'GOL VE OFSAYT KURALLARINI İHLAL NİTELİĞİNDE'

Müsabaka hakeminin başta doğru karar vermesi, VAR hakeminin böyle bir yetkisi yokken müsabaka hakemini incelemeye davet etmesi ve neticede VAR incelemesi sonucunda golün iptal edilmesi, hakem hatası değil, kural hatası olduğunu göstermektedir. Hakemin golü iptal etmesi Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’nda yer alan gol ve ofsayt kurallarının ihlali niteliğindedir.

Kulübümüz tarafından Türkiye Futbol Federasyonu’na gerekli başvuru yapılmış olup, TFF Yönetim Kurulu tarafından müsabakanın yeniden oynatılmasına karar verilmesi taleplerimiz arz edilmiştir.

Haberin Devamı

Demir Grup Sivasspor yönetim kurulu olarak, Türkiye Futbol Federasyonu’ndan konuyla alakalı üst düzey açıklama beklediğimizi de yineliyoruz."

ERDEN TİMUR: VAR KAYITLARI AÇIKLANSIN

Galatasaray Sportif AŞ Başkan Vekili Erden Timur, geçtiğimiz cuma günü düzenlediği basın toplantısında pozisyonla ilgili VAR kayıtlarının açıklanmasını talep etmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Belki de ilk kez bir kulüp, kazandığı maçın ardından sessizliğe bürünmeyip konuşuyor. Usanmadan söyleyeceğiz adalet istiyoruz. Herkes için istiyoruz. Bu maç için de aynı şeyi istiyoruz. Tartışmalı pozisyonla ilgili açıklama bekliyoruz. Biz inceletip değerlendirmesini yapacağız, yayınlatacağız. Yayıncı kuruluşla görüştük. Tamamen objektif bir hakemle de anlaştık. Son aşamaya geldik. Sadece bu pozisyon için değil her tartışmalı pozisyon için açıklama ve VAR kayıtlarının ortaya çıkmasını istiyoruz. Adalet isteyen insanlar şeffaflık ister. Sadece o pozisyon değil bizim için Nelsson'a yapılan penaltı pozisyonu var onun da açıklanmasını istiyoruz."

Haberin Devamı

Yazarlar