Sivasspor Sivasspor'un yıldızı tarihe geçti! Geri dönüş 90+4'te son buldu

Sivasspor'un yıldızı tarihe geçti! Geri dönüş 90+4'te son buldu

06.10.2022 - 22:24 | Son Güncellenme:

UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nun 3'üncü haftasında Sivasspor, Ballkani ile karşı karşıya geldi. Heyecan dolu mücadelede fileler 7 kez havalandı. Sivasspor'un yıldızının tarihe geçtiği gecede Ballkani, Kosova tarihinde bir ilke imza attı.

Sivassporun yıldızı tarihe geçti Geri dönüş 90+4te son buldu

Sivasspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nun 3'üncü haftasında Ballkani'yi konuk etti. Zorlu müsabaka gol yağmuruna sahne oldu. Türk futbol tarihine geçen karşılaşmada, Ballkani'nin galibiyeti Avrupa arenasında bir ilk oldu.

Haberin Devamı

Kritik mücadeleye hızlı başlayan taraf Sivasspor oldu. Temsilcimiz kritik mücadelenin 37'nci saniyesinde Ulvestad ile golü buldu. Sağ kanattan hızlı gelen temsilcimizin atağında Sabi'A asisti yapan isim oldu. Bu golle birlikte Ulvestad, Avrupa'da ilk kez rakip fileleri havalandırdı. Ulvestad'ın golü Türk takımlarının, Avrupa kupalarında rakip filelere gönderdiği en erken gol unvanını kazandı.

Heyecan dolu müsabakanın 20'nci dakikasında Thaqi skora denge getirdi. Ceza sahası yayında Caner Osmanpaşa'nın hatalı pasında topla buluşan Thaqi kalecinin soluna sert vurdu ve topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte skora denge geldi.

POTOKU ATTI, BALLKANİ ÖNDE KAPATTI

Kritik mücadelenin 31'inci dakikasında sol kanattan gelişen Ballkani atağında Krasniqi sıfıra inerek topu altıpasa çevirdi. O bölgeye koşu atan Potoku meşin yuvarlağa gelişine sert bir vuruş yaptı. Bu golle birlikte Ballkani, Sivasspor karşısında soyunma odasına 2-1 önde girdi.

Haberin Devamı

BALLKANİ FARKI AÇTI

Zorlu karşılaşmanın 66'ncı dakikasında sol çaprazdan gelişen Ballkani atağında Korenica, Thaqi ile duvar pası yaparak ceza sahasına girdi. Korenica karşı karşıya pozisyonda yerden bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte Ballkani skoru 3-1 yaptı.

ERDOĞAN FARKI BİRE İNDİRDİ

Heyecan dolu mücadelenin 75'inci dakikasında rakip savunmadan topu kapan Clinton N'Jie ile hızlı çıkan temsilcimizde Sabi'A ceza sahası sol içine koşu atan Erdoğan Yeilyurt'u gördü. Erdoğan Yeşilyurt bekletmeden uzak köşeye vuruşunu yaptı. Kalecinin müdahale edemediği meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Bu golle birlikte skor 3-2 oldu.

ORTALIK KARIŞTI

Zorlu mücadelenin 77'nci dakikasında Korenica kendisini yere bıraktı. Pozisyon sonrası iki takım futbolcuları arasında tansiyon yükseldi. Müsabakanın hakemi yaşanan tartışmanın ardından Sivasspor'dan Uğur Çiftçi ve Sabi'A ile Zyba'ya sarı kart gösterdi.

YATABARE SKORU DENGELEDİ

Kritik karşılaşmanın 90+1'inci dakikasında baskıyı artıran Sivasspor'da Murat Paluli arka direğe ortasını yaptı. O bölgeye koşu atan Erdoğan Yeşilyurt meşin yuvarlağı altıpasa gönderdi. Kırmızı-beyazlılarda Yatabare meşin yuvarlağa dokudu ve fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte skor 3-3 oldu.

Haberin Devamı

KRANSİQİ MAÇA NOKTAYI KOYDU

Heyecan dolu müsabakanın 90+4'üncü dakikasında sol kanattan gelişen Ballkani atağında Berisha sıfıra indi ve topu içeriye çevirdi. Murat Paluli'nin ters vuruşunda Ali Şaşal Vural topu son anda çeldi. Seken topu Krasniqi kontrol etti ve fileleri havalandırdı. Bu golle birlikte Ballkani bir kez daha üstünlüğü yakaladı.

KOSOVA TARİHİNDE İLK

Zorlu mücadelenin kalan süresinde başka gol sesi çıkmadı ve Ballkani, Sivasspor'u 4-3 mağlup etti. Bu skor Kosova tarihinde bir ilki beraberinde getirdi. Ballkani, UEFA Avrupa Ligi tarihinde grup aşamasında maç kazanan ilk Kosova temsilcsii oldu. Bu sonuçla birlikte Ballkani 4 puana yükseldi. Sivasspor ise 4 puanda kaldı.