Basketbol Son dakika - 12 Dev Adam olimpiyat bileti peşinde!

Son dakika - 12 Dev Adam olimpiyat bileti peşinde!

29.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

12 Dev Adam, Olimpiyat Elemeleri’ndeki ilk maçında Uruguay karşısına çıkacak. B Grubu’nda Çekya ile zirve yarışı vermesi beklenen milliler, çaprazdan gelecek Yunanistan, Kanada gibi rakiplerin arasından sıyrılarak Tokyo biletini almaya çalışacak.

Son dakika - 12 Dev Adam olimpiyat bileti peşinde

Türk Basketbolu için tarihi bir sınav daha başlayacak, A Milli Basketbol Takımımız, sabah 05.35’te Uruguay mücadelesiyle Olimpiyat Elemeleri’ndeki ilk maçına çıkacak.
Kanada etabında B Grubu’nda yer alan Türkiye, Uruguay’ın ardından da Çekya ile karşılaşacak. Grubu ilk iki sırada bitiren ekipler, yine Kanada’da oynanacak A Grubu’nda, Kanada, Yunanistan, Çin üçlüsünden ilk ikiye giren takımla çapraz eşleşmede yarı finalde karşılaşacak. Kanada’daki iki grupta toplam 6 takım arasındaki mücadeleler sonunda 1 ekip Tokyo Olimpiyatları’na katılma hakkı kazanacak. A Milli Basketbol Takımımız’ın açılış karşılaşması ise NTV’den yayınlanacak.
Devşirme statüsündeki Larkin’in sakatlığı nedeniyle Kanada kafilesinde yer almamasına rağmen ay-yıldızlı ekibimiz, son yılların en güçlü kadrolarından bir tanesiyle sahaya çıkacak. Ersan İlyasova ile Furkan Korkmaz’ın da takıma katılmasının ardından Cedi Osman ve Ömer Faruk Yurtseven’le birlikte 4 NBA oyuncusuna sahip olan milliler, Sertaç Şanlı, Buğrahan Tuncer, Alperen Şengün, Şehmus Hazer, Metecan Birsen, Melih Mahmutoğlu, Berk Uğurlu, Doğuş Özdemiroğlu gibi ligde iyi performans ortaya koyan isimleriyle tarihi bir başarı elde etmeye çalışacak. 12 Dev Adam sahaya Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nin son iki maçında takımın başında yer alan Coach Orhun Ene yönetiminde çıkacak.

Haberin Devamı

Yazarlar