Diğer Son dakika - 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Gallego rüzgarı!

Son dakika - 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Gallego rüzgarı!

19.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Delko takımından İspanyol sporcu Gallego zirveye çıkmayı başardı

Son dakika - 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Gallego rüzgarı

Birbirinden zorlu etapların ardından organizasyon Kuşadası’nda son buldu. Turda 29.19.40’lık derecesiyle Gallego mutlu sona ulaşırken, onu Jay Vine ve Eduardo Sepulveda takip etti. Kazanana kupasını Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi.

Haberin Devamı

56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nu 29.19.40’lık dereceyle Fransa’nın Delko takımından İspanyol Jose Manuel Diaz Gallego kazandı.
Bodrum’dan 23 takımdan 141 sporcunun startı ile başlayan son etabın ardından organizasyon Kuşadası’nda son buldu. Gallego’nun zirveye çıktığı turda ikinci 29.19.41 ile Belçika ekibi Alpecin-Fenix’ten Avustralyalı Jay Vine, 3. ise 29.19.46’lık derecesiyle İtalya takımı Giocattoli-Sidermec’ten Arjantinli Eduardo Sepulveda oldu.
Öte yandan Bodrum-Kuşadası arasındaki 160.3 kilometrelik 8. ve son etapta ise 3.24.38’lik derece elde eden Quick Step takımından İngiliz sprinter Mark Cavendish birinci sırayı aldı.
Turun şampiyon Delko takımına ve şampiyonu Gallego’ya ödülünü Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu verdi. Bakan Kasapoğlu törenin ardından açıklamalarda bulunurken, “Şükürler olsunki bu organizasyonu da eksiksiz bir şekilde tamamladık” dedi.
‘Dikkat çekiyoruz’
Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen tek organizasyon olan turun kalitesini artırmak için çalışacaklarını belirten Gençlik ve Spor Bakanı, “Turumuz Konya’da başladı, Kuşadası’nda bitti. Ülkemizin her yanı cennet vatan. Spora yaptığımız yatırımlar kadar, düzenlediğimiz başarılı organizasyonlarla da dünyanın dikkatini çekiyoruz. Spor turizminde önemli bir yer edinmek için yatırımlarımız devam edecek” dedi.
‘Branş ayrımı yok’
Bakan Kasapoğlu sözlerini şöyle noktaladı: “Ülkemizde herkesin bisiklet kullanması için elimizden geleni yapıyoruz. Branş ayırmadan yatırımlarımız devam edecek. Bunun en büyük kanıtlarından birisi de geçtiğimiz hafta Konya’da temelini attığımız veledrom pisti.”

Haberin Devamı

Dört mevsimi yaşadılar!
Tüm mevsimlerin yaşandığı tur kapsamında Kapadokya etabı yoğun kar yağışı sebebiyle iptal edilmişti. Ardından Konya’ya geçen bisikletçiler, soğuk havadaki 72.4 kilometrelik parkurda start aldı.
Akdeniz sahillerine inerek güneşli havada devam eden organizasyonda pedal basan ekipler, Alanya-Kemer etabından sonra genel klasmanı doğrudan etkileyen Kemer-Elmalı (Göğöbeli) etabında 1850 metre rakıma çıktılar. Ege sahillerine gelindiğinde serin ve rüzgarlı hava ile karşılaşan sporcular, son gün yağmurlu bir havada Kuşadası’ndaki finişi gördüler.

Yazarlar