Beşiktaş Ali Gültiken'den mağlubiyet sonrası olay Beşiktaş yorumu! 'Çürümüşlüğü işaret ediyor'

Ali Gültiken'den mağlubiyet sonrası olay Beşiktaş yorumu! 'Çürümüşlüğü işaret ediyor'

28.01.2024 - 19:12 | Son Güncellenme:

Beşiktaş, Süper Lig'in 23'üncü haftasında Sivasspor deplasmanından 1-0 mağlup ayrıldı. Siyah-beyazlıların performansı sonrası Ali Gültiken'den sert bir tepki geldi.

Ali Gültikenden mağlubiyet sonrası olay Beşiktaş yorumu Çürümüşlüğü işaret ediyor

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş, Süper Lig'in 23'üncü haftasında Sivasspor deplasmanında oynanan maçta 1-0 mağlup oldu. Zorlu mücadele sonrası spor yorumcuları değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ın eski futbolcularından Ali Gültiken, "Beşiktaş'ın durumunu mantık ile açıklayamazsınız. Takımda mental olarak bir çökmüşlük var" diyerek sözlerine başladı.

Siyah-beyazlılarda anormal bir durum olduğunu dile getiren Ali Gültiken, "Kim gelirse gelsin bu duvara tosluyor. Anormal bir durum var, Beşiktaş'ın tarihinde hiç yaşamadığı bir süreç var" diye konuştu.

Beşiktaş'ın oyun yapısını yorumlayan Ali Gültiken, "Oyun sistemi falan onları bir yere koyalım da uygulama anlamında bu kadar gerçeklikten uzak bir oyun, çürümüşlüğü işaret ediyor" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta futbolcuların sorumluluk almaktan çekindiğini belirten Ali Gültiken, "İnisiyatif almayan, risk almayan bir oyun var Beşiktaş'ta. Fernandes, 4-5 haftadır hiç yok, formayı giyiyor ama sahada yok. Hiçbir şey yapmıyor. İşin bütününe baktığımızda büyük bir problem var Beşiktaş'ta" dedi.

Haberin Devamı

Beşiktaş'ta futbolcuların bir kabulleniş içerisinde olduğunu dile getiren Ali Gültiken, "Daha kötüsü bu durumu kabulleniyor Beşiktaş. Kabulleniş, bir büyük takım için olamaz. Bir isyan et, vur, kırmızı kart gör" yorumunda bulundu.

"HİÇ GOL ATAMIYOR"

Beşiktaş'ın mağlubiyetini değerlendiren Güntekin Onay, "Beşiktaş eskiden kolay yiyordu şimdi hiç gol atamıyor. Sorun Aboubakar'da Rosier'de değilmiş değil mi" dedi.

Ante Rebic'le ilgili çarpıcı bir iddiada bulunan Güntekin Onay, "Rebic için 'antrenmanda adım atmıyor' deniyor. O zaman Onana, Bailly ile onu da göndereceksin. Adım atmıyorsa Beşiktaş'ta ne işi var" diye konuştu.

Fernando Santos sonrası Beşiktaş'ın gol yollarındaki sıkıntısına dikkat çeken Güntekin Onay, "Eksikler var tamam, performanslar düşük tamam. Ligin en çok gol yiyen takımı Pendikspor'a gol atamadı, krizdeki ve maalesef tasfiye sürecinde olan 50 dakika 10 kişi oynayan Adana Demirspor'a gol atamadı, Sivasspor'a yine atamadı. Beşiktaş kolay gol yiyordu eskiden, şimdi gol de atamıyor" ifadelerini kullandı.

Güntekin Onay son olarak şu sözleri dile getirdi: "Bu hoca, defansif bir hoca. Bütün bunlar bir realite. Avrupa Şampiyonası'nı 90 dakika içinde maç kazanmadan kazandı. Kabul edersiniz etmezsiniz ama bunlar gerçek."

Haberin Devamı

"KÖTÜ BİLE DİYEMEYECEĞİM..."

Beşiktaş'ı izlerken gözlerine inanamadığını belirten İlker Yağcıoğlu, "İlk yarıda öyle bir Beşiktaş izledik ki, gözlerime inanamadım. Kötü bile diyemeyeceğim bir Beşiktaş vardı. Ortada bir performans yoktu. Çok mu abartı olacak mı bilmiyorum ama Beşiktaş'ın çarşısından eskiden amatör oynamış 10 oyuncu bulsan, daha iyi mücadele edip daha iyi oynayabilirlerdi" dedi.

Beşiktaş'ın ikinci yarıda daha iyi performans gösterdiğini vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "İkinci yarıda, biraz daha topa sahip oldu Beşiktaş. Bunda da 2-3 tane pozisyonu var Beşiktaş'ın. En azından biraz daha fazla pozisyona girebildiğine şahitlik ettik" ifadelerini kullandı.

Sivasspor'un ikinci yarı performansını eleştiren İlker Yağcıoğlu, "Bu anlamda Sivasspor'a büyük bir eleştiri getirmek lazım. 1-0 öndesin ama ikinci yarıda rakip kaleye gitmeden maçı bitirdi. Bu bir şans, her zaman bu kadar şanslı olmazsınız. İkinci yarıda sadece bir kere rakip ceza sahasına girmiş Sivasspor. Yüzde 85'le Beşiktaş topa sahip olmuş. Böyle bir oyun size her zaman 3 puanı getirmez" yorumunda bulundu.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlıların umut vermediğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Beşiktaş hayal ettirmiyor. Gelecek için herhangi umut ışığı olduğunu düşünmüyorum" dedi.

İlker Yağcıoğlu son olarak Beşiktaş'ın transfer çalışmalarına değindi: "Beşiktaş'a çok adam lazım, devre arasında yapamazsın. Acaba bütün hakkını sezon sonunda mı kullansın Beşiktaş takımı? Ama işler kötü gittiğinde yönetim ve hoca ciddi şekilde eleştiri alacak ve yıpranacak. Allah kolaylık versin. Ciddi anlamda Beşiktaş'ın işi zor."