Turkish Airlines Euroleague Son dakika - Aydın Örs: Anadolu Efes sonuna kadar hak etti

Son dakika - Aydın Örs: Anadolu Efes sonuna kadar hak etti

01.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Lacivert-Beyazlı takımın finalde Barcelona’yı devirerek euroleague şampiyonu olması Aydın Örs’e büyük mutluluk yaşattı

Son dakika - Aydın Örs: Anadolu Efes sonuna kadar hak etti

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Anadolu Efes’i 25 yıl önce Koraç Kupası şampiyonu yapan efsane antrenör, “Başkan Tuncay Özilhan ve Ergin Ataman için çok mutluyum. Bu başarıyı yıllardır sonuna kadar hak etmişlerdi. Kupa bana da çok büyük moral oldu. Ergin’le gurur duyuyorum” dedi.

Türkiye’ye takım sporları içinde ilk Avrupa şampiyonluğunu tam 25 yıl önce Koraç Kupası’nı alarak yaşatan Anadolu Efes, THY Euroleague’i kazanan 2. Türk takımı olarak tarihi bir başarıya daha imza attı.
Lacivert-beyazlı ekip geçtiğimiz yıl da kupaya en yakın takım olarak gösterilirken, pandemi nedeniyle liglerin iptaliyle şok yaşamış ve zaferi ertelemek durumunda kalmıştı. Kupa koleksiyonunu tamamlayan Başantrenör Ergin Ataman tarih yazanlar arasında yer aldı.

Koraç Kupası şampiyonluğunda yardımcı antrenör olarak görev yapan, ardından Türkiye’nin uluslararası arenada en fazla kupa kazanan antrenörü olarak ün yapan Ataman, İtalya’da Siena ile kazandığı Saporta Kupası, Beşiktaş Milangaz ile elde ettiği Eurochallenge Cup ve Galatasaray ile kazandığı Eurocup’ın ardından, 4. Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Avrupa’da 4 farklı kupa kazanan ilk antrenör olan Ergin Ataman, kariyerinin ilk Euroleague şampiyonluğuna da ulaşırken, son yıllarda oynattığı basketbol, takımını hedefe inandırması ve Euroleague’e karşı da hem takımının hem ülkesinin hakkını sonuna kadar savunması ile öne çıktı.

Liderlik gösterisi
Önemli bir liderlik örneği veren Ergin Ataman’ın bu başarısı ustası olarak bilinen ve Efes ruhunu yaratan isim olan efsane coach Aydın Örs’ü de çok sevindirdi. Hastalığı nedeniyle bir süredir evinde tedavisi devam eden Örs, “Başkan Tuncay Özilhan Bey için de Ergin Hoca için de çok mutluyum. Bu başarıyı yıllardır sonuna kadar hak etmişlerdi. Kupa bana da çok büyük moral oldu. Ergin’le gurur duyuyorum” diye konuştu. 

Haberin Devamı

Köln’de marşlı kutlama
Köln’de düzenlenen organizasyonun finalinde Barcelona’yı mağlup ederek, tarihinde ilk kez Eurolegue şampiyonluğuna ulaşan Anadolu Efes maçtan sonra büyük sevinç yaşadı. Başkan Tuncay Özilhan ve ailesi, takımı kaldıkları otelde karşılarken, marşlar eşliğinde kutlamalar yapıldı. Köln’de salgın yüzünden tüm mekanların kapalı olması nedeniyle otelde bir araya gelen Anadolu Efesliler, aile fotoğrafları çektirdi, doyasıya eğlendi. Oyuncuların ağzında ise tek bir söz vardı: “Biz bunu hak ettik.”
Kaptan Doğuş Balbay, müthiş performansıyla dev zaferin mimarlarından olan Sertaç Şanlı, Shane Larkin, Vaselije Micic ve Krunoslav Simon da aynı cümleyi tekrarladı. Lacivert-beyazlı oyuncular “Büyük başkan” tezahüratlarıyla Tuncay Özilhan’a da sevgi gösterisinde bulundu. Özilhan, gerekli açıklamayı daha sonra yapacağını dile getirdi.