Basaksehir Son dakika - Başakşehir'de Göksel Gümüşdağ'dan Aykut Kocaman açıklaması!

Son dakika - Başakşehir'de Göksel Gümüşdağ'dan Aykut Kocaman açıklaması!

14.05.2021 - 23:29 | Son Güncellenme:

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Teknik Direktör Aykut Kocaman'ın geleceğine ilişkin soruya cevap verdi. Şampiyonlar Ligi'nde yaşanan ırkçılıkla ilgili olarak konuşan Gümüşdağ, ligdeki durumları için "Ben bu takımın hiçbir zaman kötü sonuçla ligden düşmesini beklemiyordum. Takımımıza inanıyordum. Kaliteli oyuncularımız var. Sonuna kadar inandık. Çok şükür. 3 hafta seri yaptı takımımız. Matematiksel olarak sorun kalmadı" dedi.

Son dakika - Başakşehirde Göksel Gümüşdağdan Aykut Kocaman açıklaması

Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, beIN Sports'ta açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"Takımın ligden düşmesini beklemiyordum"
"Ben bu takımın hiçbir zaman kötü sonuçla ligden düşmesini beklemiyordum. Takımımıza inanıyordum. Kaliteli oyuncularımız var. Sonuna kadar inandık. Çok şükür. 3 hafta seri yaptı takımımız. Matematiksel olarak sorun kalmadı."

"Aykut Hoca devam etmek istediği sürece biz de isteriz"
"Bu takım Okan Hoca'yla şampiyonluk yaşadı, mental düşüş de onunla oldu. Bunun başka bir sıkıntı yaratacağı düşüncesiyle anlaşarak yollarımızı ayırdık. Bu kulübün kapısı ona her zaman açıktır. 15 yıllık başkanlık dönemimde Abdullah Avcı, Okan Buruk ve Aykut Kocaman'la çalıştım. Hoca kararıyla neticeye gitmenin doğru olmadığını düşünürüm, bu yüzden de her zaman arkalarında dururum. Aykut Hoca devam etmek istediği sürece biz de isteriz."

Haberin Devamı

 "Sahaya çıkmayacağımızı söyledik"
Paris'te yaşanan ırkçılık ile ilgili olarak Gümüşdağ, "Olay yaşandığı an, Webo ve Demba Ba ile konuştum. Onların psikolojisini görünce CEO'muz Mustafa Bey'e 'Kararımız net, sahaya çıkmıyoruz.' dedim. Nihat Bey de aradı, '4 hakem de değişmezse bu gece İstanbul'a dönüyoruz.' dedim. UEFA delegesine, 'Ceferin'e iletin: İlk olarak 4 hakem de değişecek, ikincisi ise Webo'nun kırmızı kartı iptal edilecek. Bu şekilde olursa yarın maça çıkarız.' dedim. 'Mümkün değil, cezai şartlar olur.' dedi, 'Hepsine katlanırız.' dedim. Bu bir duruştur." dedi.

"Özellikle Paris Saint-Germain Kulübü Başkanı Nasser Bey'e, yönetim kuruluna, elbette Neymar ve Mbappe'ye de duruşlarından ötürü çok teşekkür ediyorum."

"Ben işadamıyım. Siz kendi şirketinizde olumsuz sonuçların hesabını nasıl veriyorsanız, kulüplerde de böyle olmalı. Çok değerli başkanlarımız var. geçmişte kötü yönetenler de vardı. Bir yönetim, kulübü borçlandırınca onu bağlayan bir şey yok. Tehlikeli"

"VAR bizim hayatımızda olmazsa olmazdır. Maksimum fayda, minimum zarar. Artık ofsayttan gol kaldı mı? Eskiden camialar birbirine girmez miydi, camialar yıkılmaz mıydı? Artık VAR'sız hakemlik yok, bunu bilin."

"Kesinlikle yabancı sınırına karşıyım. Yasaklardan çok, federasyon ve Kulüpler Birliği'nin farklı çalışmalarıyla insanları yerliye teşvik etmemiz lazım."

Haberin Devamı

"VAR bizim hayatımızda olmazsa olmazdır. Maksimum fayda, minimum zarar. Artık ofsayttan gol kaldı mı? Eskiden camialar birbirine girmez miydi, camialar yıkılmaz mıydı? Artık VAR'sız hakemlik yok, bunu bilin."

"Demba Ba saygı duyduğumuz bir oyuncu ancak son dönemde, 10-11 haftada psikolojik ve mental olarak düşüktü. Hoca da teknik olarak böyle bir karar almak istediğini söyledi, saygı duyduk, kendisiyle vedalaştık. Yaptığı paylaşımlar nedeniyle de benden özür diledi."