Beşiktaş Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: "Beni şaşırttı! Beşiktaş'ın en iyisiydi"

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: "Beni şaşırttı! Beşiktaş'ın en iyisiydi"

09.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun son derbisinde Beşiktaş sahasında Fenerbahçe'yi ağırladı. Maçın ardından Beşiktaşlı isme övgüler yağdı. İşte ayrıntılar...

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: Beni şaşırttı Beşiktaşın en iyisiydi

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 36. haftası Beşiktaş-Fenerbahçe derbisine sahne oldu. Derbi karşılıklı atılan gollerle 1-1 sona erdi. Bu maçın ardından Beşiktaş puanını 55'e Fenerbahçe ise 69'a yükseltti. Gelecek hafta Beşiktaş, Göztepe'ye konuk olacak. Fenerbahçe ise sahasında Fatih Karagümrük'ü ağırlayacak.

Haberin Devamı

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi zaman zaman gergin anlara sahne oldu. Maçın henüz başında tribünlerden atılan yabancı maddelerden biri İrfan Can Kahveci'yte isabet etti. Yıldız oyuncu dakikalarca yerde kaldıktan sonra hakem Arda Kardeşler'e tepki gösterdi.

Fenerbahçe'de Filip Novak takımını 1-0 öne geçirse de iki penaltıya birden sebebiyet verdi.

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi bu olaylarla akıllarda kalırken Önder Özen ve Metin Tekin, NTV'de derbiyi yorumladı.

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: Beni şaşırttı Beşiktaşın en iyisiydi

Önder Özen'in yorumları şu şekilde;

"Kalite bakımından noksan ama heyecan bakımından yüksekti. İlk devre Fenerbahçe daha anlaşılabilir bir maç oynamıştı, Beşiktaş daha yakındı galibiyete. 3 tane çok çok net pozisyon kaçırdı Beşiktaş. Tamamlanmamış veya tamamlanamamış ataklar gördük. 10 paslık dizi göremedik. Kaliteden çok enerjiyle yürüdü maç. Biraz daha rahat olurlar mı dedik mesela o da olmadı. İki teknik adamı da eleştirmek doğru olmaz. İki teknik adamın da seneye taşımak istedikleri var. Yara almak istemediler, ona rağmen çok risk almadılar bir kaç da pozisyon gördük"

Haberin Devamı

"RİSK ALMAMAK NORMAL"

"Ne Beşiktaş ne de Fenerbahçe risk almadı. İki takım da eksikler nedeniyle riskli 11'lerle başlamıştı. Maç oynanırken iki hoca da risk almadı, ben de bunu makul karşılarım. Hücum oyuncuları biraz sınıfta kaldı. Son vuruşa kaldı bir kaç pozisynda. Larin de Batshuayi de penaltıyı bitiremedi. Bunun dışında son pas tercihleri bakımından Fenerbahçe'de Serdar'ın, Mert Hakan'ın İrfan'ı Rossi'nin hataları oldu. Karşılıklı hatalarla oldu goller. Fenerbahçe'nin golünde Larin ofsaytı tıkadı. Yeteri kadar iyi izlememenin getirdi bir noksan. Novak'ın 2 tane penaltı yaptırması var. Savunma hatalarından kaynaklanan pozisyonlar var ama beceriyle bir araya gelemedi bir türlü. Savunmadan veya hücumdan maçın adamı seçme şansımız yok. Fenerbahçe'de Zajc ve Ferdi. Ferdi savunma işini kusursuz yaptı. Çok rislik görünen bazı toplarda çabukluğunu gösterdi. Zajc her topu olumlu kullanmaya çalıştı. Beşiktaş'ta önden veya arkadan kimse maçın adamı olamaz. Olsa olsa Josef veya Emirhan olur anca."

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: Beni şaşırttı Beşiktaşın en iyisiydi

"LARIN İÇİN SAĞ KANAT İYİ ÇALIŞMALI"

"Beşiktaş geçen sezon sağdan top getirip ceza sahasında buldu tüm golleri neredeyse. Larin'in tek vuruşta avantajı var, değişik hareket deneyince sıkıntı başlıyor. Larin'in gol atabilmesi için oyun kurucusu sağ kanatta olması lazım. İlk yarıda İsmail hoca çok akıllı şekilde Serdar Saatçi ve Kanan tarafından oyun kurdu. Mert Hakan'ı oraya çok yapıştırdı. Ferdi de oradan bindirme yapınca Josef oraya çok girmeye başladı bu sefer. Sonra Valerien Ismael hoca Serdar'ı öne çıkardı, Serdar'ın bunları yapabilmesi önemli artıdır. Ayak içi de iyi, ileriye de çıktı ve uzun top bile attı." Serdar Dursun'un yerinde olsam Semih Şentürk'ün ayak izlerinden giderim. 1. santrafor olamayacaksın o kesin. Semih Şentürk büyük kalitedir, sağ sol ayak kafa topu. Çünkü zeki oyuncudur. Kendisi için Semih Şentürk profili çok doğrudur."

Haberin Devamı

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: Beni şaşırttı Beşiktaşın en iyisiydi

Metin Tekin'in yorumları şu şekilde;

"Futbolun güzellikleri gibi şeyler olmadı, maç tribünler de hatta gergin başladı. Tansiyon maçın sonuna kadar düştü. Kalite hiç yoktu. Nedir kalite, yapabildiklerinizdir. Çok el değiştiren toplar gördük. Mücadele ve tempo da maçın sonuna doğru yavaş yavaş düştü. Beşiktaş bana daha yakın geldi galibiyete. Ligin son derbisi son keyifli olmadı, beklediğimiz gibi bir derbi olmadı. Mücadele şeklinde geçti, kelite göremedik. Organizasyonlar sınırfta kaldı. 10 maçlık dizi bir organizasyonu gerektirir. Maçta top çok el değiştirdi. Hep böyle gitti maç, böyle maçlar olur normaldir. İleri uçtakiler sorunun temeli diyemeyiz."

"FİZİK OLARAK BEŞİKTAŞ ÖNDEYDİ"

"Larin'in kaçırdığı pozisyonda zamanı da var açısı da çok iyi vuruş için. Gol olsa resim tamamen değişecekti. Fizik olarak Beşiktaş Fenerbahçe'nin önündeydi 90 dakika boyunca. Ghezzal, Larin çıkınca tempo iyice düştü. Teknik adamların çok görülür veya anlaşılır bir oyunu olduğunu görmedim ben. Hiç geriden oyun kurmaya çalışmadan Beşiktaş'ın önde yaptığı baskıyı kırdı Fenerbahçe uzun oynayarak. Uzun atarsanız topun kime geleceği belli değildir tek sorun orada. Beşiktaş'ın silahını doğru kullanmasını engelledi İsmail Kartal."

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: Beni şaşırttı Beşiktaşın en iyisiydi

"KENAN BENİ ŞAŞIRTTI"

"Ersin'e çok pozisyon gelmedi, bir tane çaprazdan geleni çıkardı o kadar. Kenan çok eksik kalır sandım ben maçtan önce sağ çizgide ama o kadar da eksik kalmadı. Ferdi o kanadı kullandı ama Kenan o bölgede oynayabildi bu maçta ama tabii Rosier ile kıyaslanmaz. Josef güvenirliğini gösterdi, Beşiktaş'ın en iyisiydi bence bugün. Hep oyundaydı, 90 dakika boyunca müthiş bir konsantrasyonla oynadı. Emirhan'da beğendiğim biraz parmak ucunda oynaması, Atiba neden oynamadı dedik ama daha hareketli oynadığı için Emirhan tercih edildi. Larin tek vuruş santraforudur. Geçen sezon attığı 19 golü hep tek vuruşta yaptı. Pozisyona girince sıkıntı yaşıyor görüldüğü gibi. Ghezzal'ın performansına çok bağımı Larin."

Son dakika: Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi sonrası büyük övgü: Beni şaşırttı Beşiktaşın en iyisiydi

Yazarlar