Beşiktaş Braga, Al-Musrati'nin alternatifini Beşiktaş'ta buldu! Takibe alındı

Braga, Al-Musrati'nin alternatifini Beşiktaş'ta buldu! Takibe alındı

14.02.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Beşiktaş'ın bonservisini aldığı Al-Musrati'nin ayrılığı sonrası Braga'nın harekete geçtiği iddia edildi. Portekiz temsilcisinin, Libyalı orta sahanın alternatifini Beşiktaş'ta bulduğu öne sürüldü.

Braga, Al-Musratinin alternatifini Beşiktaşta buldu Takibe alındı

Fernando Santos yönetimindeki Beşiktaş, ara transfer ve tescil döneminin son gününde Braga'dan Al-Musrati'yi renklerine bağladı. Siyah-beyazlıların bu transferi sonrası Braga'dan dikkat çeken bir hamle geldiği aktarıldı. Portekiz ekibinin, Al-Musrati'nin alternatifini Beşiktaş'ta bulduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Africa Foot'un haberine göre; Braga, Al-Musrati'nin boşluğunu doldurmak için bonservisi Beşiktaş'ta bulunan Jean Onana'yı gündemine aldı. Marsilya'da kiralık olarak forma giyen Jean Onana'nın durumunun Braga tarafından takip edileceği belirtildi.

Braga, Al-Musratinin alternatifini Beşiktaşta buldu Takibe alındı

MARSİLYA'DAN OPSİYON KARARI

Braga'nın transfer listesinde yer alan Jean Onana ile ilgili Fransa basınından kısa süre önce çarpıcı bir iddia ortaya atılmıştı. Fransa basınından L'Equipe'te yer alan habere göre; Marsilya'nın Jean Onana'nın sözleşmesinde yer alan satın alma opsiyonunu kullanmama kararı aldığı belirtilmişti.

4 milyon 500 bin euroluk şarta bağlı zorunlu satın alma opsiyonu maddesi bulunan Kamerunlu futbolcunun, sezon sonunda Beşiktaş'a geri döneceği kaydedilmişti.

Haberin Devamı

Öte yandan Marsilya, UEFA'ya bildirdiği listede Jean Onana'ya yer vermedi. Jean Onana, Marsilya'da 5 maça çıktı.

Braga, Al-Musratinin alternatifini Beşiktaşta buldu Takibe alındı

Jean Onana'nın Marsilya'nın kalan maçlarının yüzde 50'sinde oynaması ve Marsilya'nın UEFA Şampiyonlar Ligi bileti alması halinde 4 milyon 500 bin euroluk opsiyon maddesinin zorunlu hale geleceği belirtildi.

24 yaşındaki orta sahanın Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Kamerunlu futbolcunun güncel piyasa değeri 3 milyon 700 bin euro.

Nkufo Akademisi'nde futbola başlayan Jean Onana daha sonra Leixoes, Lille, Mouscron, Bordeaux ve Lens'ta forma giydi. Beşiktaş, sezon başında Jean Onana için 4 milyon 40 bin euro bonservis bedeli ödedi.

Braga, Al-Musratinin alternatifini Beşiktaşta buldu Takibe alındı

AL-MUSRATI'NİN BONSERVİSİ ALINDI

Beşiktaş, Braga'dan zorunlu satın alma opsiyonu maddesiyle kiraladığı Al-Musrati'nin bonservisini aldı. Libyalı oyuncunun kiralanması için 1 milyon euro, bonservis bedeli olarak 11 milyon euro ödeneceği aktarıldı.

27 yaşındaki orta sahanın Beşiktaş ile olan sözleşmesi 30 Haziran 2027'de sona erecek. Al-Musrati'nin güncel piyasa değeri 16 milyon euro.

Braga, Al-Musratinin alternatifini Beşiktaşta buldu Takibe alındı

Beşiktaş'ın bonservisine 11 milyon euro ödediği Al-Musrati, siyah-beyazlıların tarihindeki en pahalı transfer oldu.

Yazarlar