Dünyadan Futbol Son dakika | Corona virüs, dev organizasyonları vurdu! İşte gelişmeler...

Son dakika | Corona virüs, dev organizasyonları vurdu! İşte gelişmeler...

12.03.2020 - 12:44 | Son Güncellenme:

Dünyada salgın hale gelen corona virüs, sportif organizasyonları da vurdu. NBA'de ikinci bir karara kadar süresiz olarak lig durduruldu. Euroleague ve EuroCup, corona virüs nedeniyle bütün maçların ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığını açıkladı. Son olarak Arsenal, Mikel Arteta'nın koronavirüse yakalandığını açıkladı. 

Son dakika | Corona virüs, dev organizasyonları vurdu İşte gelişmeler...

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle birçok sportif organizasyon askıya alındı.

Haberin Devamı

İşte salgını önlemek amacıyla bugün alınan kararlar:

- 01.50: Copa Libertadores, koronavirüs nedeniyle askıya alındı

- 01.46:  El Nacional'in iddiasına göre Juventus'un yıldızı Paulo Dybala'nın koronavirüs testi pozitif çıktı.

- 01.25: Arsenal, Mikel Arteta'nın koronavirüse yakalandığını açıkladı. Kulüp açıklamasında "Mikel Arteta'nın koronavirüs testinin pozitif çıkması sebebiyle tüm antrenman tesislerimiz kapatılmış, bütün oyuncularımız kişisel olarak karantina altına alınmıştır." ifadelerini kullandı.  Arsenal Teknik Direktörü Arteta ise, "Gerçekten çok üzücü bir durum. Kendimi kötü hisseder hissetmez test yaptırdım. Sonuç pozitif çıktı. İyileşir iyileşmez işimin başında olacağım." dedi.

- 00.38: Fransa Futbol Federasyonu, ikinci bir bildiriye kadar Fransa’da liglerin durdurulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

- 00.36: Premier League’de bu haftasonu maçların planlandığı gibi oynanacağı açıklandı.

- 00.12:  Suudi Arabistan'da ligler 9 Nisan'a kadar ertelendi. 

- 23.52: Manchester City açıklamasında "Oyuncularımızdan birinin aile üyelerinin koronavirüs testleri pozitif çıkmıştır. Oyuncumuz da bu testi yaptırmıştır ve sonucu çıkana kadar kişisel olarak kendini izole etmiştir." ifadelerini kullandı.

- 23.04: Libertadores Kupası'nda 15-21 Mart tarihleri arasında oynanması gereken tüm maçların Koronavirüs tehlikesi nedeniyle ileri tarihe ertelendiği açıklandı

- 22.18: Amerikan Basketbol Ligi (NBA) takımlarından Utah Jazz'da Rudy Gobert'tan sonra Donovan Mitchell'ın da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıktı

- 21.39- Meksika Futbol Federasyonu, sağlık uzmanlarına danışıldığını, önlem almaya gerek görülmediğini ve maçları seyircili oynamaya devam edeceklerini açıkladı.

- 21.18: Türkiye Jokey Kulübü: "Nisan ayı sonuna kadar tüm Hipodromlarımızda gerçekleştirilecek yarışlar seyircisiz olarak icra edilecektir."

- 20.42: NHL’de bu sezonun durdurulduğu açıklandı

- 19.27: Şampiyonlar Ligi'nde Juventus-Lyon maçı ertelendi. 

- 19.05: Formula 1'de sezonun ilk yarışı olan Avustralya Grand Prix'i, koronavirüs nedeniyle ertelendi

Haberin Devamı

- 19.03: Manchester City, Şampiyonlar Ligi'nde Real Madrid ile oynayacakları karşılaşmanın ertelendiğini duyurdu

- 18.45: Hollanda'da futbol ligleri askıya alındı.  Eredivisie'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, kararın hükümet tarafından alındığı belirtildi.

- 18.38- Ukrayna Futbol Federasyonu, lig maçlarının 3 Nisan'a kadar seyircisiz oynanacağını duyurdu. 

- 18.33- BBC Sport'tan Andrew Benson'ın haberine göre iki önemli kaynak F1 Avustralya yarışının iptal edildiğini bildirdi. F1 ya da FIA'dan konuyla ilgili resmi bir açıklama yok.

- 18:31- Hollanda'da tüm futbol liglerine, koronavirüs tehdidi nedeniyle 31 Mart tarihine kadar ara verildi.

- 18:24- Amerikan ve Kanada futbol takımlarının yer aldığı MLS Ligi süresiz askıya alındı.

- 18.24 - ATP, profesyonel tenis turlarını 6 hafta iptal etti. Bu kararla, aralarında Miami Açık'ın da yer aldığı 6 turnuva yapılamayacak.

- 18.12: NBA ekiplerinden Utah Jazz'da Donovan Mitchell'da da Covid-19 tespit edildi

- 18.10-  Portekiz'de ligler ertelendi

Haberin Devamı

- 17:18: Sampdoria forması giyen İtalyan futbolcu Manolo Gabbiadini'nin Corona virüsüne yakalandığı açıklandı

- 14.52: Türkiye Büyük Erkekler Halter Milli Takımı'nın Avrupa Halter Şampiyonası hazırlık kampı, turnuvanın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelenmesinden dolayı sonlandırıldı.

14:26: Formula 1 takımı Mclaren, sezonun ilk yarışı olan Avustralya GP'den bir çalışanında koronavirüs tespit edilmesi üzerine çekildiğini açıkladı.- 14.19: Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, Galatasaray-Beşiktaş derbisinin seyircili oynanacağını açıkladı.

- 14.12: İspanya'da La Liga yönetimi, futbolda 1. ve 2. Lig karşılaşmalarını yeni tip corona virüs nedeniyle askıya aldı.

- 13:45: Real Madrid basketbol takımındaki bir kişide corona virüs tespit edildiği ve hem basketbol hem de futbol takımın karantinayı alındığı açıklandı.

- 13:23: Euroleague Yönetimi, organizasyonların ikinci bir duyuruya kadar askıya alındığını açıkladı.

- 13:00: CSKA Moskova, bu hafta (29. hafta maçları) THY EuroLeague'de oynanması gereken maçların iptal edildiğini açıkladı.

Haberin Devamı

-12:46 :Bu akşam Euroleague'de Valencia Basket'i konuk edecek olan Anadolu Efes, Euroleague'in koronavirüs açıklamasının ardından kampı iptal etti ve basketbolcuları da evlerine yolladı.

- Saat 12.35: Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA): "Kadınlar Euroleague, Basketbol Şampiyonlar Ligi ve Eurocup gibi tüm organizasyonları durdurduğunu duyurdu."

- Saat 12.26: Brezilya Milli Futbol Takımı'nın 2022 Dünya Kupası elemelerinde bu ay yapacağı iki karşılaşma, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ertelendi. Brezilya Futbol Federasyonundan yapılan açıklamada, Güney Amerika Futbol Federasyonu (CONMEBOL) tarafından düzenlenen 2022 Dünya Kupası elemelerinde milli takımın, 27 Mart'ta konuk edeceği Bolivya ve 31 Mart'ta deplasmanda Peru ile yapacağı karşılaşmaların, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ileri bir tarihe ertelendiği belirtildi.

- Saat 12.14: Teniste Fed Kupası finalleri ve play-off karşılaşmaları, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ertelendi. Organizasyonun internet sitesinden yapılan açıklamada 14-19 Nisan'da Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Laszlo Papp Spor Salonu'nda düzenlenmesi planlanan Fed Kupası finallerinin koronavirüs yüzünden artan sağlık endişeleri sebebiyle ertelendiği duyuruldu.

- Saat 12.08: Euroleague ve EuroCup, corona virüs nedeniyle bütün maçların geçici olarak askıya alınması için kulüplerle görüşmelerin yapıldığı açıklandı. Kulüplerin kabul etmesiyle askıya alma kararı resmen açıklanacak.

- Saat 11:14: Dünya yıldızı Cristiano Ronaldo, takım arkadaş Rugani'de corona virüs çıkmasını gerekçe göstererek İtalya'ya geri dönmeyeceğini kulübe bildirdi.

- Saat 10:00: Bugün toplanacak olan İngiltere Hükümeti, Premier Lig'de sezonu ertelemeyecek fakat maçların tamamının seyircisiz oynanması kararı alınacak. Maçlar evlerden ücretsiz olarak izlenebilecek.

- Saat 04.46: ABD'de alınan corona virüs önlemleri kapsamında Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nde (NBA) sezonun kalan tüm maçları askıya alındı. NBA'den yapılan yazılı açıklamada, Utah Jazz takımı oyuncularından birinde corona virüs tespit edilmesinin ardından tüm maçların ikinci bir bildirime kadar iptal edildiği belirtildi.

CORONA VİRÜS TESPİT EDİLEN RUGANİ'NİN JUVENTUS'TAKİ EN İYİ ANLARI...