Çekya Son dakika - D Grubu'nda tek şampiyon Çekya!

Son dakika - D Grubu'nda tek şampiyon Çekya!

08.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020’de iki favorisi olan D Grubu’nda büyük bir heyecan yaşanacak. İngiltere ve Hırvatistan liderlik için yarışırken İskoçya ile Çekya da sürpriz bir çıkış arayacak

Son dakika - D Grubunda tek şampiyon Çekya

ÇEKYA: D Grubu’nun röntgenini çektiğinizde Avrupa Futbol Şampiyonası’nda şampiyonluk yaşamış tek ülkenin Çekya olduğunu göreceksiniz. 1976’nın galibi Çekler, İngilizlerin bile bu zamana kadar yakalayamadığı bir başarının sahibi. Ancak mevcut şartlarda şu anda grupta ilk 2’ye girmeleri zor gözüküyor.
İngiltere ve Hırvatistan’ın ağır bastığı grupta Çekler sürpriz arayacak. Teknik direktör Jaroslav Silhavy, bu durumu kabul ederek, “Son Dünya Kupası’nda yarı finalde karşılaşmış iki takımla aynı gruptayız. İngiltere ve Hırvatistan çok güçlü rakipler. Bunlara rağmen biz çok iyi hazırlanıyoruz ve gruptan çıkma şansımızı zorlayacağız” dedi.
Bir dönem Trabzonspor ve Antalyaspor’da oynayan Çekya’nın stoperi Ondrej Celustka da, “Grubu sevdim. İngiltere ve İskoçya’daki statlarda atmosfer hep güzel olur. Biz takım olarak mücadeleye hazırız” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı