Fenerbahçe Eski Fenerbahçeli Aatif Chahechouhe, Ali Koç'a yaptığı çıkışı açıkladı! 'Oyun oynadığını sanıyordu'

Eski Fenerbahçeli Aatif Chahechouhe, Ali Koç'a yaptığı çıkışı açıkladı! 'Oyun oynadığını sanıyordu'

07.02.2024 - 18:46 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Aatif Chahechouhe, sarı-lacivertli takımda kadro dışı bırakılma sebebini yıllar sonra açıkladı. Aatif Chahechouhe, Fenerbahçe'de oynadığı dönemde Okan Buruk ile aralarında geçen konuşmayı da anlattı.

Eski Fenerbahçeli Aatif Chahechouhe, Ali Koça yaptığı çıkışı açıkladı Oyun oynadığını sanıyordu

Süper Lig'in eski yıldızlarından Aatif Chahechouhe suskunluğunu bozdu. 37 yaşındaki on numara, Fenerbahçe'de kadro dışı bırakıldığı dönemde yaşadıklarını ilk kez anlattı. Aatif Chahechouhe, Süper Lig devinde Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılmasının çok canını yaktığını itiraf etti.

Haberin Devamı

Ali Koç'un başkan seçildiği dönemi anlatan Aatif Chahechouhe, "Fenerbahçe’de 3. sezonumda başkan değişti ve kulübün başına Ali Koç geçti. Aykut Kocaman ile fena bir sezon geçirmemiştik ama Ali Koç onu gönderdi ve yerine Cocu’yu getirdi. Başkan biraz Playstation’da oyun oynadığını düşünüyordu. 5 oyuncu gönderip, 5 oyuncu alıp, bir de antrenörü değiştirince şampiyon olacağını düşündü. Herkese de şampiyon olacağımıza dair sözler verdi" dedi.

Ali Koç'a o dönemde yaptığı çıkışı dile getiren Aatif Chahechouhe, "Bir gün bizlerle gerçekleştirdiği bir toplantıda, şampiyon olma şansımızın zor olduğunu başkanın yüzüne söyledim. İyi oyuncular kaybettik ve yeni gelenlerin adaptasyon süreci var dedim. Başkan bu sözlerimden çok rahatsız oldu. Oysa bir eleştiri değildi bu, sadece ligi biliyordum. Başkan ise futbolun içinden gelen bir isim değildi. Bence biraz da egosuna yenik düştü. Yaptığım 'objektif' eleştiriyi kabul edemediler" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Volkan Demirel'in kadro dışı bırakılması kararının canını çok yaktığını belirten 37 yaşındaki on numara, "Takım kötü gidince, üç hafta sonra ben, Nabil Dirar, Ozan Tufan ve Volkan Demirel kadro dışı kaldık. Bana böyle bir ceza verilmesini çok umursamadım doğrusu ama Volkan Demirel’e böyle bir ceza vermeleri... İnan çok canımı yaktı ve onun adına çok üzüldüm" diye konuştu.

Kadro dışı bırakıldıktan sonra Fenerbahçe'nin daha kötüye gittiğini dile getiren Aatif Chahechouhe, "Üç ay boyunca takımdan ayrı kaldık. Genç oyunculara ayrılmış küçük bir soyunma odası olan köhne bir yerde çalıştık. Bol bol kendi aramızda basket maçı yapıyorduk. Açıkcası hiçbir rahatsızlık duymadım kendi adıma, çünkü yanlış bir şey yapmamıştım. Allah’ın adaleti de şaşmadı zaten, bizden kurtulunca takımın iyiye gideceğini düşündüler ama tam tersi oldu. Biz kadro dışı kalınca takım daha da kötüye gitti ve neredeyse ligden düşme hattına kadar geriledi" açıklamasını yaptı.

Kadro dışı bırakılan oyuncular olarak kendi aralarında basketbol maçları yaptıklarını vurgulayan Aatif Chahechouhe, "Başımıza U17’den bir antrenör verdiler, o bile 4 kişiyle nasıl antrenman yapabileceğini bilmiyordu. Çalışmıyorduk, doğrusu çalışmamız için de hiçbir şey yapılmıyordu. Basket maçı yapıyorduk aramızda" dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruk'la yaptığı görüşmeyi ilk kez anlatan Aatif Chahechouhe, "Daha sonra takımın başına Ersun Yanal geri geldi ve bizi kadroya aldı yeniden. Tatil dönüşü uçakta Okan Buruk’la karşılaştım ve bana Rize’ye gelmemi söyledi. Ben de 'İnşallah hocam' dedim ama çok da mümkün gelmedi o an çünkü Fenerbahçe’de iyi bir maaşım vardı ve Rizespor benim maaşımı nasıl ödeyecek diye düşündüm. Rizespor da ligde son sıralardaydı o dönem" ifadelerini kullandı.

Rizespor'a transfer sürecinden bahseden Aatif Chahechouhe, "Okan Buruk’a da söyledim bu durumu ama bir şekilde Fenerbahçe ile anlaşmayı başardılar. Fenerbahçe’ye döndüğümde 1 hafta antrenmana çıktım, bir sabah yanıma gelip 'Rizespor’a gidiyorsun, menajerine söyle Rizespor ile iletişime geçsin' dediler" açıklamasını yaptı.

Okan Buruk'un iyi bir insan olduğunu dile getiren Aatif Chahechouhe, "Rizespor’a gittim. Her şey mükemmeldi, küçük bir şehirdi tıpkı Sivas gibi. Saygı ve sevgi gördüğüm aile ortamının olduğu bir takıma ihtiyacım vardı benim de. Okan Buruk’a hazır olmadığımı ve antrenmanlarda basket oynadığımızı söyledim hemen. Okan Buruk çok hoş karşıladı hepsini, az az süre verdi, hatta kısa sürede kaptanlık verdi ve 'Aatif ben sana güveniyorum' dedi. Sonrasında takımımız sürekli galibiyetler almaya başladı. Geldiğimde lig sonundaydık, sezon sonunda Avrupa kupalarına oynuyorduk. O sezon hem bizim açımızdan hem de Okan Buruk açısından çıkış sezonu oldu. Okan Buruk o başarısıyla Başakşehir’e gitti, şampiyon oldu ve sonrasında Galatasaray’a gitti. Okan Buruk iyi bir insan" dedi.

Haberin Devamı

Süper Lig'de bu sezon Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istediğini açıklayan Aatif Chahechouhe, "Bu sezon Fenerbahçe’nin şampiyon olmasını istiyorum. Doğru sezonun bu sezon olduğunu düşünüyorum. Basit çözüm yollarını tercih ettiler. İsmail Kartal’ı getirdiler takımın başına, İsmail Kartal daha önce olumulu işler yapmıştı Fenerbahçe’de ama yine haksız bir şekilde yollar ayrılmıştı kendisiyle. Sırf isimli bir antrenör getirmek için İsmail Kartal’ı gönderdiler, o antrenör ile olmayınca tekrar İsmail Kartal’a döndüler. Şimdi ise her şey yolunda" diye konuştu.

Haberin Devamı

Yazarlar