İtalya Son dakika - EURO 2020'de İtalya’nın ayak sesleri!

Son dakika - EURO 2020'de İtalya’nın ayak sesleri!

25.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020’de grup aşamaları tamamlanırken, son 16 turu öncesi İtalya’nın gücü göze çarptı. 3’te 3 yapan, 7 gol atıp hiç yemeyen ve Mancini yönetiminde fırtına gibi esen Gök Mavililer, şampiyonluk için öne çıktı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

EURO 2020’de 6 grupta maçlar tamamlandı ve ilk etap sona erdi. Grup aşamasında 24 takım arasında İtalya Milli Takımı ön plana çıkmayı başardı.
A Milli Takımımızla A Grubu’nda yer alan Gök Mavililer, 3’te 3 yaparak adını bir üst tura yazdırmayı başardı. İşte EURO 2020’de grup aşamasında öne çıkan detaylar:
- İtalya, 3’te 3 yaparak 9 puan topladı. 7 gol atan Roberto Mancini’nin takımı hiç gol yemedi ve en iyi ekip oldu. İtalya dışında Hollanda ve Belçika da 9 puanla liderliği aldı.
- Türkiye ile Kuzey Makedonya turnuvayı 0 puanla tamamlayarak en kötü iki takım oldu. Türkiye eksi 7 averajla sonuncu oldu.
- Avusturya tarihinde ilk kez bu kupada 3 puanla tanışırken, 6 puanla son 16 turuna da kalarak başka bir ilke daha imza attı.
- Slovakya’da Martin Dubravka, EURO 2020’de kendi kalesine gol atan üçüncü kaleci olurken (Wojciech Szczesny ve Lukas Hradecky ile birlikte); Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde bu turnuvaya kadar hiçbir kaleci kendi filelerini havalandırmamıştı.
- Polonya filelerini havalandıran İsveçli Emil Forsberg (81. saniye), kupa tarihinde 2004’te Dmitry Kirichenko’nun (65. saniye-Yunanistan) ardından en erken ikinci golü atan isim oldu.

Haberin Devamı

Nihayet taraftar

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada statlardan uzak kalan taraftarlar, EURO 2020 ile beraber tribünlere geri döndü. Macaristan’da Budapeşte’de Puskas Arena 61 bin taraftar ile en fazla seyirciye ev sahipliği yapan stat oldu.
Danimarka’da Kopenhag’da Parken Stadı da 30 bin taraftara ev sahipliği yaptı. 11 farklı şehirde 11 farklı statta taraftarlar tribüne dönerek pandemisiz günleri hatırlattı.

Eriksen’e tam destek

Danimarka Milli Takımı, EURO 2020’ye şimdiden damgasını vurdu. Christian Eriksen’in grubun ilk maçında Kopenhag’da oynanan maçta fenalaşarak herkesi korkutmasının ardından takım arkadaşları tarih yazdı. Eriksen için mücadele eden Danimarka Milli Takımı, Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde ilk iki grup maçını kaybettikten sonra tur atlamayı başaran ilk takım oldu. Özellikle son karşılaşmada Rusya’ya karşı 4-1’lik zaferleri kupa tarihine geçti.

Haberin Devamı

Ronaldo tarih yazdı
Grup etabında Portekiz’in kaptanı Cristiano Ronaldo’dan rekor geldi. Macaristan, Almanya ve Fransa maçlarında 5 gol atan Ronaldo, kupa tarihindeki gol sayısını 16’ya çıkardı ve Platini’nin en skorer oyuncu rekorunu geçti. Öte yandan Portekizli yıldız, Dünya Kupası ve Avrupa Futbol Şampiyonası tarihinde toplamda 20 golle en fazla gol atan Avrupalı oyuncu oldu.

En çok kurtarış Uğurcan’dan
EURO 2020’de grup etabında kaleciler arasında en fazla kurtarış yapan isim Uğurcan Çakır oldu. Kupayı sıfır çekerek, 8 gol yiyerek ve eksi 7 averajla kapatan Türkiye’de Uğurcan 3 maçta 18 kurtarış yaptı ve meslektaşları arasında zirveye çıktı.

EURO 2020 SON 16 TURU
2 gün ara verilen EURO 2020’de son 16 turu maçları 26 Haziran Cumartesi günü yani yarın başlayacak. Son 16 turunun ilk gününde Galler ile Danimarka ve İtalya ile Avusturya karşılaşacak.
Galler-Danimarka
İtalya-Avusturya
Hollanda-Çekya
Belçika-Portekiz
Hırvatistan-İspanya
Fransa-İsviçre
İngiltere-Almanya
İsveç-Ukrayna