Almanya Son dakika - EURO 2020’de tarihi maç: İngiltere-Almanya!

Son dakika - EURO 2020’de tarihi maç: İngiltere-Almanya!

29.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

EURO 2020’de son 16 turunda bugün nefes kesen bir mücadele oynanıyor. Avrupa futbolunun derbilerinden sayılan İngiltere-Almanya maçı büyük merak uyandırıyor. Alman Express, Wembley vurgusu yaparak, “Eve geliyoruz” başlığıyla dikkat çekiyor.

Son dakika - EURO 2020’de tarihi maç: İngiltere-Almanya

EURO 2020’de son 16 turunda bu akşam nefes kesen bir mücadele oynanacak. Londra’da Wembley’de oynanacak karşılaşma TSİ 19.00’da başlayacak.
Avrupa futbolunda adeta bir derbi olarak görülen İngiltere-Almanya rekabeti EURO 2020’de yeni bir hal alacak. Almanya’da yayın yapan Express Gazetesi de Wembley vurgusuyla özel bir manşet hazırladı.
Express’in birinci sayfasında, “Merhaba Wembley, eve geliyoruz” başlığı ve Wembley fotoğrafı dikkat çekti. Daha önce İngiltere’ye karşı 1972, 1996 ve 2000’deki Avrupa Futbol Şampiyonalarında elde edilen zaferler anımsatıldı. 2021’de yeni bir zaferin daha yaşanacağı aktarıldı.
İngiltere’de ise Almanlara karşılık hemen geldi. 1966 Dünya Kupası’nda Wembley’de yapılan final hatırlatıldı. O finalde tarihi bir sonuçla 4-2 kazanarak ilk ve tek Dünya Kupası zaferinin sahibi olan İngilizler, Almanya’ya böyle bir cevap verdi.
1966 Dünya Kupası’ndan beri iki ülke arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

Haberin Devamı

Almanya tahmini
Büyük turnuvalarda artık gelenek haline gelen maç tahmini İngiltere-Almanya maçı öncesi de yapıldı. Hamburg Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan fil Yashoda, İngiltere-Almanya maçının galibini Almanya olarak tahmin etti.
Fil Yashoda’nın önüne iki ülkenin bayrağı konurken, Yashoda direkt olarak Almanya’yı seçti. Bu turnuvada Yashoda’nın tüm Almanya maçlarına tahminleri tutmuştu.

Yazarlar