Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de korkulan oldu! Vedat Muriqi pişmanlığı

Son dakika - Fenerbahçe'de korkulan oldu! Vedat Muriqi pişmanlığı

24.05.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de sezon başında korkulan durum yaşandı, takım forvet konusunda tıkandı. Fenerbahçe Muriqi'yi yüksel bir bedelle Lazio'ya gönderdi ancak Samatta, Ademi ve Cisse, Muriç’in yerini dolduramadı.

SENAD OK

Haberin Devamı

Başkan Ali Koç’un ilk etapta satışına sıcak bakmadığı Vedat Muriç için haklı olduğu bir kez daha net olarak ortaya çıktı. Lazio, Kosovalı yıldız için 20 milyon euroya kadar yükselerek maddi açıdan kazanç sağladı ancak istenilen golcü bulanamadı. Samatta, Ademi ve Cisse, Muriç’in yerini dolduramadı.

Süper Lig’de şampiyonluğu kaçıran Fenerbahçe’de özellikle forvet hattında yaşanan eksiklik canları sıkıyor. Sezon başı ligin en geniş ve iddialı kadrolarından birini kurmak için yola çıkan sarı-lacivertliler en önemli sorunu ileri uçta yaşadı.
Vedat Muriç’i Lazio’nun transfer etmesi mali açıdan olumlu bir gelişme olsa da sportif açıdan sarı-lacivetlileri zora soktu. İtalyan kulübü uzun süre Kosovalı futbolcuyu transfer etmek için uğraştıysa da bir türlü Ali Koç ve sarı-lacivertli yönetimi ikna edemedi. 12-13 milyon eurodan başlayan pazarlıklar başkan Ali Koç’un Muriç’i satmaya yanaşmaması nedeniyle zorlayıcı oldu. Başkan Koç, golcü oyuncunun ısrarı ve ayrılmak istemesi sebebiyle toplamda 20 milyon euroya bu işin bitebileceğini ifade etti. İtalyanlar planladıklarından çok daha pahalıya yıldız futbolcuyu almak zorunda kaldı.

Ali Koç’un en büyük endişesi Vedat Muriç ayarında bir golcü bulunamamasıydı. Nitekim de öyle oldu. Papiss Cisse, Mame Thiam, Kemal Ademi ve Mbwana Samatta alınsa bu isimler Muriç’in skor ve oyuna katkısına yaklaşamadı. Mecburen kanat forvet olarak alınan Enner Valencia bu bölgeye çekildi.
Sarı-lacivertliler geride kalan sezonda yaşadığı golcü sıkıntısını çözmek için garanti bir isim getirmek istiyor. Bu isimlerin başında da Vedat Muriç geliyor. Ancak futbolcunun kiralama bedeli ve maaşı toplamda 6 milyon euroyu buluyor. 26 yaşındaki forvet dönmeye sıcak baksa da maliyeti bu transferi zora sokuyor. Muriç’in olası geri dönüşü bu yüzden uzun pazarlıklar gerektirecek.

Haberin Devamı

Lazio forvet arıyor
Yeni sezon öncesi adı Fenerbahçe ile anılan Vedat Muriç konusunda Lazio tarafında da sıcak gelişmeler yaşanıyor. İtalya basınında yer alan haberlerde, Lazio’nun forvet aradığı aktarıldı. Muriç’i yetersiz bulduğu belirtilen Lazio yönetiminin Crotone’da oynayan Simy’yi kadrosuna katmak istediği ifade edildi. Crotone’da bu sezon 19 gol atan 29 yaşındaki Simy’nin Muriç’in yerine düşünüldüğü kaydedildi.

Haberin Devamı

Kimse yetişemedi

Geçen sezon Fenerbahçe’de 36 resmi maça çıkan Vedat Muriç, 17 gol 7 asistle oynamıştı. Süper Lig’de 34 haftanın 32’sinde oynayan ve 15 gol atan Muriç, hem istikrar hem de skor anlamında sınıfı geçmişti. Muriç ayrıldıktan sonra yerine gelen isimler ise vasatı bile aşamadı. Sadece Enner Valencia, kanatta başladığı sezonda forvete geçerek Muriç’e yaklaştı. Samatta 5 golde kalırken, Cisse 4 gol buldu. Thiam da 8 gol atarken, Ademi sıfır çekti. Valencia ise 12 gole ulaşarak göz dolduran tek isim oldu.

Son dakika - Fenerbahçede korkulan oldu Vedat Muriqi pişmanlığı