Fenerbahçe Son dakika - Fenerbahçe'de teknik direktör konusu 8 yıldır kangrene dönüştü!

Son dakika - Fenerbahçe'de teknik direktör konusu 8 yıldır kangrene dönüştü!

02.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de teknik direktör konusu artık tarihi bir kangrene dönüştü, 8 yıldır hep bir kriz oldu

Son dakika - Fenerbahçede teknik direktör konusu 8 yıldır kangrene dönüştü

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sarı-lacivertlilerde Aziz Yıldırım ve Ali Koç dönemlerinde bir türlü hoca konusunda istikrar bulunamadı. 8 yıldır şampiyonluk ve kupaları unutan, Avrupa’dan uzaklaşan kulüp, bu konudaki belirsizliğin acısını yaşadı.

Fenerbahçe’de teknik direktör konusu artık tarihi bir belirsizlik olarak kulübün üstünde duruyor. Son 8 yılda şampiyon olamayan, kupaları unutan ve Avrupa’dan adım adım uzaklaşan sarı-lacivertlilerin bu başarısızlığında en büyük etken hoca istikrarsızlığı oldu.

Hem Aziz Yıldırım hem de Ali Koç’un başkanlık dönemlerinde bu sorunlar sürekli tekrar etti. 8 yılda en fazla görevde kalan isim 14 ayla Ersun Yanal oldu. Ancak başarı ya da başarısızlıkta faturalar hep hocalara kesildi. İşte kronolojik olarak Fenerbahçe’de kangrene dönüşen teknik direktör sorunu:

- 2013’te UEFA Avrupa Ligi’nde yarı final oynayan, ligde 2. olan ve Türkiye Kupası’nı kazanan Fenerbahçe’de Aykut Kocaman’la yollar ayrıldı.
-2014’te Süper Lig’de nisan ayında şampiyon olan Fenerbahçe’de Ersun Yanal ile hem de sözleşme yenilenmesine rağmen sıkıntılı bir şekilde yollar ayrıldı.
- 2015’te TFF Süper Kupasını kazanan ve ligde son haftaya kadar şampiyonluk yarışında olan İsmail Kartal devam etmek istemedi.
- 2016’da Vitor Pereira ile olaylı bir ayrılık oldu. İki taraf birbirlerine küs ve UEFA’da davalık olarak ayrıldı.
-2017’de Dirk Advocaat sözleşme teklifini kabul etmedi ve Fenerbahçe’de gelecek göremeyerek ayrıldı.
-2018’de Aykut Kocaman, sözleşmesi devam ederken şans tanınmadı ve gitti.
- 2018’de 3 yıllık sözleşmeyle ve büyük umutlarla gelen Phillip Cocu ligin 10. haftasında gitti.
- 2020’de ikinci Ersun Yanal dönemi de hayal kırıklığıyla bitti, başarı kazanılamadı.
-2021’de yine büyük beklentilerle gelen Erol Bulut, 9 ay dayanabildi ve sezon ortasında ayrıldı.
- 2020-21 sezonu sonunda da camiada heyecan yaratmasına rağmen Sivasspor maçında şampiyonluğu kaybeden Emre Belözoğlu ile vedalaşıldı.

Haberin Devamı

İstikrar yok başarı yok!

Aziz Yıldırım ve Ali Koç dönemlerinde 8 senede tam 8 farklı isim görev yaptı. Ayrıca Erwin Koeman, Zeki Murat Göle ve Tahir Karapınar da geçici olarak takımı maçlara çıkardı.
Ancak bu istikrarsız 8 senede başarılar olmadı. 2013-2021 arası takım sadece 1 lig şampiyonluğu, 1 Türkiye Kupası ve 1 TFF Süper Kupası kazanıldı. 2014’ten sonra ise hiç kupa kazanılamadı, şampiyon olunamadı.

Haberin Devamı

2020’ye dönüş: Zeki Murat Göle

2021-22 sezonunu bugün itibariyle açan Fenerbahçe’de yeni teknik direktör yetişmedi. Takım bu nedenle Zeki Murat Göle ve Volkan Demirel ikilisiyle sahaya çıktı.
Mart 2020’de de Ersun Yanal ayrılınca takımın başında Zeki Murat Göle ve Volkan Demirel yer almış hatta 2 resmi maça bile çıkılmıştı.