Konferans Ligi Fenerbahçe'nin rakibi Olimpiakos, UEFA tarihine geçti! Forvette tanıdık isim

Fenerbahçe'nin rakibi Olimpiakos, UEFA tarihine geçti! Forvette tanıdık isim

15.03.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Finali'nde Olimpiakos ile eşleşti. Sarı-lacivertlilerin rakibinin bu sezon gösterdiği performans UEFA tarihinde bir ilk oldu. Olimpiakos'un forvetindeki tanıdık isim ise dikkat çekti.

Fenerbahçenin rakibi Olimpiakos, UEFA tarihine geçti Forvette tanıdık isim

UEFA Konferans Ligi'nde çeyrek final ve yarı final eşleşmeleri belli oldu. Union Saint Gilloise'yı eleyen Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki rakibi Yunanistan temsilcisi Olimpiakos oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Konferans Ligi'ndeki rakibi Olimpiakos'un bu sezon gösterdiği performans Avrupa kupaları tarihine geçti. Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Finali'nde ilk maçta 11 Nisan'da Olimpiakos'a konuk olacak. Rövanş maçı ise 18 Nisan'da Kadıköy'de oynanacak.

AVRUPA KUPALARI PERFORMANSI

Olimpiakos, bu sezon Avrupa kupalarına Avrupa Ligi'nden başladı. Yunanistan ekibi, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Genk'i eledi ve play-off biletini aldı.

Olimpiakos, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu'nda Cukaricki'yi 3-1 ve 3-0'lık skorlarla mağlup etti ve UEFA Avrupa Ligi'nde gruplara adını yazdırdı.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'nda Olimpiakos'un rakipleri Freiburg, Backa Topola ve West Ham United oldu. Olimpiakos grubunu 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyetle tamamladı. West Ham United ile Freiburg'un gerisinde kalan Olimpiakos, Konferans Ligi'nde Son 16 Play-Off Turu'nda oynama hakkı elde etti.

Haberin Devamı

Yunanistan temsilcisi, Konferans Ligi Son 16 Play-Off Turu'nda Ferençvaroş'u iki maçta da 1-0'lık skorlarla mağlup ederek turladı.

TARİHTE BİR İLK

Olimpiakos, UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu'nda adeta bir mucizeye imza attı. Yunanistan temsilcisi, ilk maçta Maccabi Tel Aviv'e 4-1 mağlup oldu. Rövanş maçında Maccabi Tel Aviv'i deplasmanda 4-1'le geçen Olimpiakos, uzatmalarda bulduğu 2 golle birlikte adını çeyrek finale yazdırdı.

İlk maçta 4-1 mağlup olduğu Maccabi Tel Aviv'i eleyen Olimpiakos, Avrupa kupaları tarihinde ön elemeler sonrası çift ayaklı eleme turlarında ilk maçı evinde 3+ farkla kaybedip tur atlayan ilk takım oldu.

Olimpiakos, UEFA Konferans Ligi Çeyrek Finali'nde Fenerbahçe'nin rakibi oldu.

TERİM'İN PANATHINAKOS'U GALİP

Olimpiakos, Yunanistan Ligi'nde normal sezonu 26 maçta 57 puanla 3'üncü sırada tamamladı. Jose Luis Mendilibar'ın ekibi play-off aşamasına ise istediği gibi başlayamadı. Olimpiakos, play-off aşamasında ilk maçta Fatih Terim yönetimindeki Panathinaikos'a 3-1 mağlup oldu.

Olimpiakos'ta yönetim bu sezon 3 teknik direktör değişikliğine gitti. Yunanistan temsilcisi sezona Diego Martinez yönetiminde başladı. Diego Martinez'le vedalaştıktan sonra Carlos Carvalhal ile anlaşma sağlandı. Carlos Carvalhal'in kısa süredeki performansı sonrası yerine Jose Luis Mendilibar ile el sıkışıldı.

Haberin Devamı

FORVETTE TANIDIK İSİM

Olimpiakos'un etkili isimlerinden Daniel Podence, kart cezası nedeniyle Fenerbahçe ile oynanacak ilk maçta şans bulamayacak. Yunanistan ekibinin forvet hattında eski Hataysporlu Ayoub El Kaabi görev alıyor.

30 yaşındaki Ayoub El Kaabi bu sezon Olimpiakos'ta 36 maçta şans buldu ve 25 gol sevinci yaşadı.

Yazarlar