Dünyadan Futbol Son dakika - FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımı'nı ve Rus kulüplerini tüm organizasyonlardan men etti

Son dakika - FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımı'nı ve Rus kulüplerini tüm organizasyonlardan men etti

28.02.2022 - 18:13 | Son Güncellenme:

FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımı'nı ve Rus kulüplerinin tüm organizasyonlardan men edildiğini resmen açıkladı. Ayrıca UEFA, Gazprom ile olan dev sponsorluk anlaşmasının da sona erdiğini duyurdu.

Son dakika - FIFA ve UEFA, Rusya Milli Takımını ve Rus kulüplerini tüm organizasyonlardan men etti

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı sonrası futbol dünyasından tepkiler yükselirken, FIFA Rusya'ya yönelik yeniden harekete geçti ve UEFA ile birlikte tarihi bir karar aldı.

Haberin Devamı

RUSLAR, TÜM TURNUVALARDAN MEN EDİLDİ

UEFA, tüm Rus kulüplerinin ve milli takımlarının, bir sonraki duyuruya kadar hem FIFA hem de UEFA müsabakalarına katılımlarının askıya alındığını açıkladı.

Rus kulüpleri ve Rusya Milli Takımı, FIFA Konseyi ve UEFA İcra Komitesi tarafından alınan karar doğrultusunda bir sonraki duyuruya kadar FIFA ve UEFA organizasyonlarına katılım sağlayamayacak.

SPARTAK MOSKOVA ELENDİ, LEİPZİG ÇEYREK FİNALDE

UEFA'nın Rus kulüplerini turnuvalarından men etmesiyle birlikte, Avrupa Ligi son 16 turundaki Leipzig-Spartak Moskova eşleşmesi oynanmayacak. Leipzig, direkt olarak çeyrek finale çıktı.

DEV GAZPROM ANLAŞMASI DA SONLANDIRILDI

Öte yandan UEFA, Gazprom ile olan sponsorluk anlaşmasının da sona erdiğini açıkladı. Açıklamada, "Şampiyonlar Ligi ve EURO 2024 olmak üzere mevcut tüm anlaşmalar derhal feshedilmiştir" denildi.

Haberin Devamı

FIFA'dan önceki gün açıklanan yaptırımlar şu şekildeydi:

'Ev sahibi' maçları tarafsız bölgede ve seyircisiz oynanacak. Rusya topraklarında hiçbir uluslararası müsabaka oynanmayacaktır.
- Rusya müsabakalarda 'Rusya' ismini değil, “Rusya Futbol Birliği (RFU)” adı altında mücadele edecek.-

- Rusya Futbol Birliği'nin maçlarında, Rusya bayrağı veya marşı kullanılmayacaktır.
- Bu kararların açıklanmasının ardından spor kamuoyunda yaptırımların yetersiz olduğuna yönelik eleştiriler yükselmişti.

us Futbol Birliği olarak değiştirildiği belirtilirken, Rusya Milli Marşı ve Rusya bayrağının da hiçbir müsabakada kullanılmayacağı aktarıldı.

Yazarlar