Galatasaray Son dakika - Galatasaray'da başkanlık için aday bolluğu! Listeler belli oldu

Son dakika - Galatasaray'da başkanlık için aday bolluğu! Listeler belli oldu

29.05.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da adayların karşısında yığınla sorun dursa da, tam 6 isim başkan olabilmek için müracaatını yaptı

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Olağan genel kurulunu 19 Haziran’da yapacağı açıklanan Cim-Bom’da; Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas, Işın Çelebi, İbrahim Özdemir’in ardından, son çıkan aday da Yiğit Şardan oldu. 6 isim, 21 günlük süre içerisinde başkanlık için mücadele verecek.

19 Haziran’da yapılacak Galatasaray Genel Kurulu’nda 6 başkan adayının yarışması kesinlik kazandı.
Tüzüğe göre, mayıs ayının son bölümünde yapılması gereken olağan genel kurul, pandemi nedeniyle bir kez iptal edildi ve 19 Haziran’da yapılmasına karar verildi. Bunun üzerine daha önce aday olduklarını belirten Metin Öztürk, Eşref Hamamcıoğlu, Burak Elmas ve Işın Çelebi’ye İbrahim Özdemir ve Yiğit Şardan da eklendi. Böylece Galatasaray’da başkanlık için soyunan isim sayısı 6 oldu.

Metin Öztürk ile Burak Elmas, uzun süredir adaylık için çalışmalar yaparken, kadrolarını da günler öncesinden kurmuştu. Dün de sadece rötuşlar yapıldı. Son dönemde Divan Kurulu Başkanı olan Eşref Hamamcıoğlu da, görevinden ayrılarak Galatasaray başkanlığına soyundu. Hamamcıoğlu, mevcut başkan Mustafa Cengiz ile tartışmalar yaşamış ve bu durum kamuoyunda oldukça tartışılmıştı. Işın Çelebi ile İbrahim Özdemir de siyaset koridorlarından tanınmış, bakanlık makamında oturmuşlardı. Son gün oraya çıkan ve listesini en son teslim eden Yiğit Şardan’ın ise Mustafa Cengiz-Adnan Polat ittifakının adayı olduğu ifade edildi.

Galatasaray’da başkanlığa oturacak ismin daha ilk etapta 200 milyon lira nakit para bulması gerektiği belirtilirken, futboldaki belirsizlik, Fatih Terim konusunda adaylar arasındaki tutarsızlık ve Şampiyonlar Ligi ön elemesinin getirdiği sıkışıklık da ayrı bir sorun olarak duruyor.

Başkan Mustafa Cengiz, yüz milyonlarca lira kefarete imza attığını söylerken, yeni gelecek başkan da bu kefaretleri üstlenmek zorunda kalacak. Ayrıca bankalar konsorsiyumu ile yapılan anlaşmayla birçok gelir, daha kasaya girmeden bloke olacak ve yönetimlerin uzun süre hareket imkanı daralacak. 6 adayın listesindeki toplam 264 isim, iktidar mücadelesine girecek ve rakiplerini geride bırakmak için mücadele edecek. Son seçimde sandığı 4 bin 93 kişinin gittiği düşünülürse, pandemi ve diğer koşullar düşünüldüğünde bu rakamın ancak 500 dolayında artabileceği dile getirildi. Bu tabloya göre başkan, yaklaşık bin oyla koltuğa oturabilecek.

Haberin Devamı

Mustafa Cengiz dönemi bitti
Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, 28 Mayıs’ta aday olmayarak başkanlık sürecini bitirmiş oldu. Daha önceki açıklamalarında aday olmayacağını açıklayan, ancak son basın toplantısında, ailesi ve doktorları istememesine rağmen, adaylığını koyacağını dile getiren Başkan Cengiz, seçime girmedi ve liste vermedi. Sportif AŞ’nin yönetim kurulu başkanı olarak da görev yapan Cengiz, kazanan isimler göreve başlayıncaya kadar koltuğu boş bırakmayacak.

Haberin Devamı

Terim’in avukatı Elmas’ın yanında
Adaylık sürecinin son gününde Divan Kurulu’na kurullardaki isimleri teslim eden Burak Elmas’ta ilginç bir değişiklik yapıldı. Daha önce belirlediği yönetim kurulu listesinden Murat Tacir çıkarken, yerine Fatih Terim’in avukatı Rezan Epözdemir girdi. Eski başkan Alp Yalman da, Disiplin Kurulu’nda yer aldı.

ELMAS’IN LİSTESİ
ASİL: Ali Polat Bengiserp, Mehmet Remzi Sanver, Başak Karaca, Bikem Ardakoç Kanık, Turhan Özen, Burçak Emre Zorlu, Şükrü Köksal Ünlü, Mustafa Özgür Kalelioğlu, Rezan Epözdemir, Özgür Işıtan Gün. YEDEK: İbrahim Reha Keskin, Selim Sefada, Abdulvahap Gazi Tanrıverdi, Mehmet Polat Kalafatoğlu, Ahmet Ozan Şener

Haberin Devamı

Liseli tek aday Hamamcıoğlu
Divan Kurulu Başkanlığı’ndan ayrılarak kulüp başkanlığına soyunan Eşref Hamamcıoğlu da listesini önceki gün bildirmişti. Hamamcıoğlu, Galatasaray Lisesi mezunu tek aday olarak göze çarpıyor ve bunun avantajını kullanmak istiyor.

HAMAMCIOĞLU’NUN LİSTESİ
ASİL: Osman Kocaman, Tuncer Hunca, Hayri Gürkan Eliçin, Ahmet Arif Bağlıca, Levent Yaz, Ahmet Cemal Özgörkey, Cenk Nuri Soyer, Cevat Genç, Ahmet Yavuz, Ecem Tezel Aldanmaz. YEDEK: Mehmet Emre Mısırlı, Emin Tan Bilge, Murat Karaman, Şükran Pelin Öztekin, Yusuf Mutlu Yıldız

Yönetimden iki isim
Eski başkan Adnan Polat ile mevcut başkan Mustafa Cengiz’in desteğini alarak adaylığını açıklayan ve listesini dün Divan Kurulu’na veren Yiğit Şardan’da, mevcut yönetimden Abdurrahim Albayrak ile Dorukhan Acar bulunuyor. Şardan ayrıca, bu sezon şampiyon olarak 1. Lig’e yükselen Eyüpspor’un başkanı Murat Özkaya’yı da yönetimine dahil etti.

ŞARDAN’IN LİSTESİ
ASİL: Özcan Çetinsoy, Abdurrahim Albayrak, Murat Yalçındağ, Ahmet Aslan, Ömer Mafa, Mete Serkan Sevim, Dorukhan Acar, Begüm Özkan, Murat Özkaya, Murat Erkul. YEDEK: Esen Sirel Ongun, Levent Karadeniz, Abdullah Günhan Aksoy, Kerim Polat, Hamit Karasu.

Haberin Devamı

Ali Fatinoğlu Özdemir’de...
İbrahim Özdemir, listesini ve ıslak imzalarını Divan Kurulu’na teslim ederken, yönetimindeki isimlerle de de dikkat çekti. Eski başkan adayı Ali Fatinoğlu, bu kez İbrahim Özdemir’in listesinde yer aldı. Eski başkan Ali Tanrıyar’ın oğlu Mustafa Tanrıyar da yine bu ekip içinde bulunuyor.

ÖZDEMİR’İN LİSTESİ
ASİL: Mustafa Tanrıyar, Mustafa Keten, Hilmi Develi, Volkan Vural, Cemal Sedat Dayıoğlu, Murat Atay, R. Selim Demir, Banu Kavak, Ali Fatinoğlu, Tamer Koldaş. YEDEK: Tunç Üner, Reyhan Çelik, Emre Eti, Cenk Gönenç, Deniz İsmail Aras

Çelebi’ye 242 ıslak imza
İki gün önce birleştirici bir rol oynamak isteyen ancak karşılık bulamayan Işın Çelebi de listelerini Divan Kurulu başkanlığına teslim etti. Kurul isimlerini 242 ıslak imzayla teslim ettiklerini dile getiren Çelebi, “Bunu arttırmamız mümkündü ama kimseden imza istemedik” dedi.

ÇELEBİ’NİN LİSTESİ
ASİL: Denizhan Ege, Can Çobanoğlu, Metin Tayfun İşeri, Ülkü Özcan, Münif İhsan Koz, Fatma Vildan Yirmibeşoğlu, Taylan Aksoy, Alex Cem Üster, Ahmet Kayhan, Canan Dilara Kızılyalın Uç. YEDEK: Mehmet Akif Aygün, Mesut Geniş, Mustafa Şimşek, Nevzat Görkem Boroğlu, Mehmet Şir.

Nasuhi Sezgin, Öztürk’te
Rakipleri dün listesini teslim ederken, onlardan üç gün önce kurullarını Divan Kurulu Başkanı’na ileten Metin Öztürk, kulüpte görev herkesin isminin belli olduğunu dile getirdi. Öztürk’ün ekibinde de Dursun Özbek’in yardımcısı Nasuhi Sezgin yer alıyor.

ÖZTÜRK’ÜN LİSTESİ
ASİL: Nasuhi Sezgin, Bora İsmail Bahçetepe, Rıza Tevfik Morova, Erol Erkuloğlu, Asena Yılmazkaya Dinçbaylı, İsmail Sarıkaya, Osman Aral, Emre Alkin, Dikran Gülmezgil, Nihat Kırmızı. YEDEK: Sencer Seren, Sinan Müderrisoğlu, Halil Cem Burnaz, Tanur Lara Yılmaz, Ethem Baturalp Pamukçu.

Yazarlar