Galatasaray SON DAKİKA | Galatasaray'da ilk transfer tamam! Anlaşma sağlandı, Cuma gününe kadar İstanbul'da

SON DAKİKA | Galatasaray'da ilk transfer tamam! Anlaşma sağlandı, Cuma gününe kadar İstanbul'da

30.01.2024 - 10:23 | Son Güncellenme:

Sacha Boey'i rekor bedelle Bayern Münih'e gönderen Galatasaray sağ bekte oluşan boşluğu genç yıldızın transferiyle kapatacak. Sarı-kırmızılılar genç oyuncuyla anlaşırken kulübüyle yapılan pazarlıklar sürüyor. Diğer yıldız için de görüşmeler hız kazandı. Hedef iki isimden birini cumaya kadar İstanbul'a getirmek.

SON DAKİKA | Galatasarayda ilk transfer tamam Anlaşma sağlandı, Cuma gününe kadar İstanbulda

Galatasaray tarihi Sacha Boey transferi sonrası yerini doldurmak için hemen kolları sıvadı. Adaylarla görüşmeler transfer bitmeden önce başlamıştı. İki yıldız içni görüşmelerin sürdüğü ve Cuma gününe kadar İstanbul'a gelebilecekleri belirtildi.

Haberin Devamı

OKAN BURUK'TAN SAĞ BEK VE SOL BEK AÇIKLAMASI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Gaziantep FK ile oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında transfere dair önemli açıklamalarda bulundu.

Okan Buruk, "Amacım elimdeki oyuncularla maçları kazanabilmek. Şu anda eksiğiz. Özellikle sağ ve sol bekte alternatifler oluşturarak oynamaya çalışıyoruz. Bir sağ bek, bir sol beki acele bir şekilde istiyorum. Başkanımızla konuştuk. Erden Bey uğraşıyor ve yönetimimiz bize destek veriyor. Hızlı bir şekilde, cuma gününe kadar bir sağ bek, bir de sol bek transferi yapmamız gerekiyor. Bu da bizi birçok mevkide rahatlatacak. Bugün Kaan'ı sağ bekte kullandık. Genel olarak iyi oynadı. Berkan sol bekte oynadı, maçın devamında Barış sol beke geçti. Oyuncularımın hepsi ellerinden geleni yapıyor. Bazen Kaan'ı orta sahada kullanacağız. Bazen stoperde rotasyon yapmaya çalışacağız. Bu denklemi çözebilmem için bir an önce transferleri yapmak istiyoruz. Bunun için çok çaba sarf ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasarayda ilk transfer tamam Anlaşma sağlandı, Cuma gününe kadar İstanbulda

TRANSFERDE SONA YAKLAŞILDI

Sacha Boey’yi 30+5 milyon Euro’ya Bayern Münih’e satan Galatasaray’da, sıra sağ bekte ortaya çıkan boşluğu doldurmaya geldi. Bayern’le görüşmeler başladığı andan itibaren kolları sıvayan Sarı-Kırmızılı kulüp transferde sona yaklaştı.

ASSIGNON İLE ANLAŞMA TAMAM!

Aslan'ın önceliği Lorenz Assignon. 23 yaşındaki Fransız futbolcuyla prensip anlaşmasına vardığı öğrenilen Galatasaray, şimdi de oyuncunun kulübü Rennes’i ikna etmeye çalışıyor. Aynı zamanda Boey’nin eski takım arkadaşı olan Assignon için 5 milyon Euro bonservis bedeli gözden çıkarılmış durumda.

SON DAKİKA | Galatasarayda ilk transfer tamam Anlaşma sağlandı, Cuma gününe kadar İstanbulda

TEKLİF GÜNCELLENİRSE...

Ancak Fransız kulübü şimdilik bu teklifi kabul etmedi. Buna karşın Sarı-Kırmızılılar transferden umutlu. Bonservis teklifinin biraz daha yükseltilmesi ve ödeme planının güncellenmesi halinde tarafların anlaşmaya yakın olduğu belirtiliyor.

BURUK DA ASSIGNON'U DOĞRULADI

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Lorenz Assignon ile ilgilendiklerini ifade etti. Buruk, "Sacha'nın transferi beklediğimiz, planlanan bir şey değildi. Birçok alternatif üretiyorsunuz ama onlar zaman içinde başka takımlara gidiyor. Angelino da Roma'ya gitti. Yabancı kontenjanını açmak için bu oyuncuların gitmesi gerekiyordu. Gittikten sonra bir şey yapabiliyorsunuz. Hazırlık yapıyorduk ama bunlar başka takımlara gidiyor ya da takımının tutmak istedikleri oldu. Birçok oyuncu üzerinden çalışmamız sürüyor. Lorenz Assignon da adı geçen oyunculardan biri ama net bir görüşmemiz olmadı. Sağ ve sol bek için birçok isim var. Transferde yarından sonra hızlı bir şekilde hareket etmemiz gerek. İyi niyetli bir şekilde çalışıyoruz. Yönetimimiz taraftarımızı mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Umarım kalan 4 günde Avrupa için bize basamak atlatacak oyuncu buluruz." dedi.

Haberin Devamı

SON DAKİKA | Galatasarayda ilk transfer tamam Anlaşma sağlandı, Cuma gününe kadar İstanbulda

ZEKİ ÇELİK DE GÜNDEMDE

Sarı-Kırmızılılar diğer taraftan Roma’nın sağ beki Zeki Çelik için de temaslarını sıklaştırdı. Galatasaray bu iki oyuncudan birini cuma gününe kadar İstanbul’a indirmeyi hedefliyor.