Galatasaray Son dakika: Galatasaray'da sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi! Canlı yayında duyurdu

Son dakika: Galatasaray'da sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi! Canlı yayında duyurdu

19.04.2022 - 21:50 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de son olarak Yeni Malatyaspor galibiyeti sonrası moral bulunan Galatasaray'da başkanlık seçimi öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı kulüpte seçimin olup olmayacağı merak konusu olurken Milliyet Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, gündemi değerlendirdi. Ayrıca Oğuzhan Özyakup konusunda sıcak gelişmeler yaşanıyor. İşte detaylar...

Son dakika: Galatasarayda sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi Canlı yayında duyurdu

Süper Lig'de son olarak Yeni Malatyaspor galibiyeti sonrası moral bulunan Galatasaray'da başkanlık seçimi öncesi sıcak gelişmeler yaşanıyor. Sarı-kırmızılı kulüpte seçimin olup olmayacağı merak konusu olurken Milliyet Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer'den Nergis Aşkın'a gündemi değerlendirdi. Seçim sonrasında Torrent'in geleceği belli olurken Metin Öztürk'ün takımın başında düşündüğü iki isim ortaya çıktı. Öte yandan Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup'un transferiyle ilgili çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

"TORRENT AÇISINDA 'ACABA' DEDİRTEN TERCİHLER"
Torrent oyuncularla iyi iletişim kurmaya çalışıyor. Kimseyi kırmamayı çalışıyor. Biraz garantiye kaçıyor. Kiev maçında Hamza Akman, Baran olsun önemliydi. Benzer üç ismin orta sahada oynaması, Pulgar fena değildi hataları vardı ama aynı tarz oyuncuların oynaması eleştirilebilir. Babel gidecek, sözleşmesi bitti. Babel'i oynatması soru işareti . Aynı şekilde 1.5 ay sonras sözleşmesi bitecek Halil'i oynatması, Barış Alper'i kadroya bile almaması sorgulanabilir. Torrent açısından "acaba" dedirten tercihler var.

Bu maça çıkan ilk 11'den kimler seneye devam eder sorusuna Dindar; "Muslera, Marcao, Van Aanholt devam eder. Nelsson Marcao'nun satılma ihtimalleri var. Seneye Taylan ve Berkan olur, sözleşmeleri var. Galatasaray'da sözleşmesi bitecek oyuncular var, devam edilmesi istenmeyen oyuncular var. Tabi yönetim değişiyor, kararları ne olacak? dedi.

Haberin Devamı

"TARAFTARI ÇILDIRTABİLİR"
Babel ile sözleşme devam ettirme ihtimali taraftarı çıldırtabilir. Halil'in sezon başında bonservisi alma ihtimali varken şu an bu paralar verilmez. Daha maçın 2. dakikasında Halil'in tükenmiş ifadesi vardı. Bu kadar yorgun olmazsın. Feghouli, Pena, Pulgar gidiyor. Pulgar'ın ciddi eksikleri var ama değerlendirilebilirmiş. Taylan ve Berkan'ın üzerinde tekniği var. Fiziksel olarak iyi olmadığı için bireysel hatalar yapıyor. " cevabını verdi.

"Gomis gibi şampiyonlukta ciddi katkı sağlamış, keza Diagne gibi futbolcular var. Bunlar varsa kullanması düşünülebilir. Galatasaray'ın kötü forvetleri yok. Galatasaray başkanın kim olacağı takım planmasında önemli rol oynayacak. "

"SERGEN YALÇIN GÜNDEMDE YOK"
Metin Öztürk'ün taraftarla bir diyaloğu var. Tribün desteği önemlidir. Taraftarda karşılığının olması kendisi açısından önemli. Galatasaray'da seçimlerde taraftarlar arasında seçim yapılsa Metin Öztürk seçilir ama genel kurul farklı bir mecra. Metin Öztürk ve Eşref Hamamcıoğlu'nun Torrent ile devam Edeceğini düşünmüyorum. Metin Öztürk, Sergen Yalçın'ı düşünmüyor kesinlikle. Takımın başına getirmek istediği teknik direktör değil.

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasarayda sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi Canlı yayında duyurdu

İKİ ADAY: NURİ ŞAHİN VE OKAN BURUK
Getirmek istediği iki isim var biri Okan Buruk diğeri Nuri Şahin. Metin Öztürk'ün seçilmesi durumunda bu iki isimden birini getireceğini düşünüyorum. Nuri hoca ile Antalya arasında 5 senelik anlaşma var. Antalya inanıyor mu 5 sene Nuri hocanın takımın başında kalacağına. O yüzden Galatasaray'ın yeni oluşumu 30 Nisan'dan sonra belli olacak. Torrent'n bu söylentilerden çok etkileneceğini düşünmüyorum.

Son dakika: Galatasarayda sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi Canlı yayında duyurdu

"OKAN BURUK HAZIR OLDUĞUNU DİLE GETİRİYOR"
Okan Buruk hazır gibi. Fatih Terim sonrası gündeme gelmişti. Okan Buruk göreve hazır olduğunu her fırsatta dile getiriyor. Nuri Şahin ismi sanki taraftarlar arasında daha kabul gördü. Metin Öztürk iki isme de aynı mesafede duruyor. Şartlarına projelerine bakarak karar verecektir. Okan Buruk, Başkan Burak Elmas ile mesafeliydi geçmiş durumlarından dolayı.

Son dakika: Galatasarayda sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi Canlı yayında duyurdu

"CENK ERGÜN İLE BU İŞ BİTMEYECEK"
Eşref Hamamcıoğlu cephesinden açıkçası çok bilgi alamıyoruz. Metin Öztürk 43 kişilik ekibiyle divanda hazır bulundu, Hamamcıoğlu'nun ekibinin yarısı orada bulunuyordu. Dursun Özbek döneminde Cenk Ergün'e önemli bir bütçe verilmişti, Eşref bey başkan olduğunda aynı şekilde olanak olacak mı? Cenk Ergün'ü getirmekle bu iş bitemeyecek. Önemli meseleleri var Galatasaray'ın. Eşref beyin sessiz kalması, cevabını bekleyen çok soru var taraftar nezdinde. Son düzlüğe girildiğinde daha açık olabilir, seçim stratejisi de olabilir.

Haberin Devamı

"TORRENT İLE GÖRÜŞEN YOK"
Başkanlar arasında şu anda Torrent ile görüşen yok. Maalesef umutsuz vaka olarak görüyorum. Çok şey katmadı takıma. Pulgar'ı şimdi oynatmak?
36 yaşındaki Babel'i oynatmasının sebebi nedir? Sen Babel ile devam etmeyeceksin. Genç oyuncuyu kazanmak, vitrine sokmak gerekirken oynatmıyorsun. Morutan'ı sen 2 milyon euroya satamazsın şu anda. Değeri çok düştü.

SEÇİM İPTALİNE YÖNELİK TEDBİR İSTEMİ

İstanbul10. Asliye Hukuk Mahkemesi, 30 Nisan 2022'de gerçekleşmesi beklenen Galatasaray Seçim Genel Kurulu toplantısının tedbiren durdurulmasına karar verdi.  Bu karar sonrası 30 Nisan'da başkanlık seçimi yapılamayacak.

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasarayda sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi Canlı yayında duyurdu


Mahkeme, Galatasaray Spor Kulübü Derneği'nin Yönetim Kurulu tarafından 23 Nisan 2022'de yapılacak Seçim Genel Kurulu Toplantısı'nda yeterli çoğunluk olmadığı takdirde 30 Nisan 2022'de yapılması öngörülen ikinci toplantının icrasının tedbiren durdurulmasına karar verdi.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA
Sarı-kırmızılı kulüp mahkeme kararına itiraz edeceklerini açıklayarak şu ifadeleri kullandı; "26 Mart 2022 tarihindeki Olağan Genel Kurul toplantımızda ve sonrasında yönetim kurulumuz tarafından alınmış olan kararlara dair, bugün yaşanan hukuki gelişmelere istinaden, Divan Kurulu Başkanlığı, Genel Kurul Divanı, Başkan Adayları ekiplerinden hukukçular ve Kulübümüzün hukukçularından oluşan komisyonun bilgisi dahilinde mahkeme nezdinde tedbir kararına karşılık itiraz dilekçesi tarafımızdan sunulmuştur.

Divan Kurulu Başkanlığı, Başkan Adaylarımızın ekipleri ve hukukçularımız bugün bir araya gelerek süreci değerlendireceklerdir."

"GALATASARAY BÜYÜK BİR KAOSLA KARŞI KARŞIYADIR"
Gelişmeleri yorumlayan Nevzat Dindar, "Galatasaray üyelerinden Fırat Develioğlu tarafından, 30 Nisan'daki seçimin iptaline yönelik tedbir istemiyle dava açılmış. Bunlar tamamen kişisel hesaplaşma. Galatasaray hukuk kulübüne döndü! Seçim iptal olursa, Galatasaray büyük bir kaosla karşı karşıyadır! İptal edilirse, ortada güvenoyu almamış bir başkan kalır. Düşmüş bir yönetimi tutmaya çalışıyorlar. Ve bu, o yönetimin istediği bir şey de değil." dedi.

Öte yandan Başkan Burak Elmas'ın istifa etmemesi durumunda Galatasaray'da seçim yapılamayacağı belirtildi.

Son dakika: Galatasarayda sürpriz Oğuzhan Özyakup gelişmesi Canlı yayında duyurdu

NURİ ŞAHİN ÖRNEĞİ
Nuri Şahin'in yaptığını Torrent kazayla yapsa biz onu Guardiola yapacaktık. İyi bir sınav verdiğini düşünmüyorum. Torrent'in başkanı ikna edeceğini düşünmüyorum.

OĞUZHAN ÖZYAKUP KESİNLİKLE LİSTEDE YOK
Metin Öztürk'ün listesinde Oğuzhan Özyakup kesinlikle yok. Ben Öztürk cephesinden bu bilgiyi aldım, özellikle sordum. Galatasaray'ın transfer döneminde değil.

"GELEN BAŞKAN MASAYA PARA KOYMALI"
"Seçimde katılımın düşük olacağı öngörülüyor. Şu başka adaylar çıkmadı sıkıntı bir süreç yaşandı. Bir sonraki seçimde belki farklı adaylar olacaktır. Galatasaray'da masaya koyulması gereken 500-600 milyon var."