Galatasaray Son dakika: Galatasaray'daki ayrılığı duyurdu! Rekor bonservis geliri

Son dakika: Galatasaray'daki ayrılığı duyurdu! Rekor bonservis geliri

31.05.2022 - 15:57 | Son Güncellenme:

Galatasaray'daq son dakika gelişmeleri yaşanıyor. Sarı Kırmızılılar, 11 Haziran'da yeni başkanını seçecek. Galatasaray'da yeni teknik direktör, yeni transferler ve takımdan ayrılacak isimler merak ediliyor. Galatasaray'da yıldız isimler takımdan ayrılıyor. İşte son dakika gelişmesinin ayrıntıları...

Galatasaray'da tüm gözler 11 Haziran'da yapılacak seçimli genel kurula çevrildi. Sarı Kırmızılılar, 11 Haziran'da yeni başkanını seçecek. Eşref Hamamcıoğlu ve Dursun Özbek, Galatasaray'ın 39. başkanı olmak için yarışacak.

Haberin Devamı

Galatasaray'da 11 Haziran'daki seçim öncesi flaş gelişmeler yaşanıyor. Her iki başkan adayının da çalışmak istediği sportif direktör netlik kazanırken projeler de üyelere ve taraftara aktarılmaya başlandı. Bu hafta Hamamcıoğlu ve Özbek'in projelerini detaylı bir şekilde anlatması bekleniyor.

Sarı Kırmızılılar, Süper Lig'de tarihinin en kötü sezonlarından birini geride bıraktı. Sezon başında 'Geçnlik projesi' adı altında transfer edilen futbolculardan beklenen verimi alamayan Galatasaray'da transfer dönemi yine hareketli geçecek. Transferde yeni yönetimin hamle yapması beklenirken takımdan ayrılacak isimler netlik kazanmaya başladı.

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı. Dindar, Galatasaray'dan ayrılacak isimleri açıkladı.

Haberin Devamı

Nevzat Dindar'ın değerlendirmeleri şu şekilde;

"TARİHTE BİR İLK OLUR! NASIL KAZANACAK?"

"Üyelerin taraftar duygusuyla hareket ettiği seçimler oldu. Dursun Özbek'in taraftarda heyecan yarattığını görüyoruz. Geçmişte tepkiler olmuştu ama işin içinde para ve transfer olunca yeniden heyecan yarattı. Eşref bey ise hiçbir şey söylemeden nasıl seçimi kazanacak. Galatasaray'ı küçültüyorum, para harcamıyorum, transfer yapmıyorum diyerek mi seçimi kazanacak? Tarihte bir ilk olur. Ortada bir seçim olarak görüyorum çünkü Galatasaray'da hesaplaşamalar üzerinden birtakım eğilimler söz konusu oluyor. Abdurrahim Albayrak gidip Eşref Hamamcıoğlu'na oy verebilir dedim. Şu anda böyle bir şey mümkün. Biliyorsunuz bir omuz vakası vardı rahmetli Mustafa Cengiz'e. Normalde Albayrak cephesi oy vermez dersiniz ama belli olmuyor. Hesaplaşmalar çok farklı. Abdurrahim Albayrak'ın Eşref Hamamcıoğlu'na destek vereceği söyleniyor. Son seçimde de gördük ki Abdurrahim Albayrak'ın içinde olduğu oluşum 4. oldu. 30 Nisan'dan farklı olarak bir heyecan görüyorum. Dursun Özbek'in girmesiyle beraber heyecan fırtınası esmeye başladı. Öngörüde bulunmak mümkün değil. Şu an bu seçim ortada gözüküyor. İki aday da liseli. Lise dışı burada önemli. Lise dışından biri hangi motivasyonla Özbek veya Hamamcıoğlu'na oy verecek bunu görmek lazım. Hamamcıoğlu biraz daha liseye hitap eden bir profil."

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasaraydaki ayrılığı duyurdu Rekor bonservis geliri

"ERDEN TİMUR-ADNAN ÖZTÜRK MÜCADELESİ OLACAK"

"Projeler bu hafta içinden itibaren açıklanmaya başlayacak. Bu seçim her ne kadar başkanlar seçimi olsa da bu seçim ayrıca 'Sportif A.Ş.' seçimidir. Bir tarafta güven veren ve taraftarı sevgilisi olan Erden Timur olacak. Diğer tarafta ise Adnan Öztürk var. Galatasaray'da ağırlığı ve gücü olan birisi. Galatasaray'ın haklarını koruma konusunda sert sözler söyleyebilecek bir profil. Erden Timur-Adnan Öztürk mücadelesi de olacak."

"CENK ERGÜN OLURSA FATİH TERİM OLMAZ"

"Cenk Ergün için her gün 'Fransa'da veya Almanya'da' şeklinde haberler yapılıyor. Gazetelere göre Cenk Ergün, Almanya'da bazı teknik direktörlerle görüşüyor ama parayı kim harcayacak. Böyle bir şey yok. Eşref Hamamcıoğlu'nun düşündüğü isimdi ve bu Ergün'ün üzerine yapıştı. Fransa'da Rudi Garcia, Almanya'da Marco Rose ile görüştüğü yazılıyor. Ama Cenk Ergün ortada bir isim. Dursun Özbek döneminde başarılı olmuş bir isim. Cenk Ergün de bu olanların ardından böyle bir açıklama yapmak zorunda kaldı. Dursun Özbek de Cenk Ergün ile çalışma fikrine sıcak bakıyor. Cenk Ergün ortada kalarak akıllı bir iş yaptı. Hamamcıoğlu'nun seçim malzemelesi yapabileceği durumunu ortadan kaldırdı bu açıklama. Cenk Ergün'ün tercih edilmesi geleceğe dair bazı ipuçları verebilir. Cenk Ergün'ün Fatih Terim ile çalışmayacağını biliyoruz. Terim'in de Ergün ile çalışmayacağını biliyoruz. Cenk Ergün'ü futbol aklı olarak düşünüyorsanız Fatih Terim ile bir arada olmayacağını biliyoruz. Dursun Özbek açısından 11 Haziran kritik tarih. Sportif direktör Cenk Ergün olmazsa Fatih Terim ihtimalini yüksek görebiliriz. Her kararın karşılığı ve karşıtlığı olacak. Dursun Özbek bu dönemde biraz daha temkinli hareket ediyor. Dursun Özbek'in kadın üyeler çıkışı önemliydi."

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasaraydaki ayrılığı duyurdu Rekor bonservis geliri

"ARDA TURAN'IN ALTYAPIDA GÖREV ALACAĞINI ZANNETMİYORUM"

"Arda Turan'ın altyapıda görev alacağını zannetmiyorum. Atyapı için Arda Turan doğru isim mi? Ülke olarak en kritik yanlışlardan birisi bu. Avrupa'nın en üst düzey kulüplerinde teknik direktörler genç olur. Altyapılar ise daha tecrübeli, biriklimli insanlara teslim edilir. Altyapı daha sıkıntılı bir yer. Arda Turan'ın altyapı maçlarını izlemesi güzel bir hareket ama daha çok sportif direktörlüğe daha yatkın. Altyapı deneyim isteyen bir alan. Arda Turan iyi bir Galatasaraylı. Hayatı, hikayesi altyapıdaki çocuklara ilham olabilir. Arda Turan'ın bir telefonuyla önemli isimler takıma transfer edilebilir."

Haberin Devamı

Son dakika: Galatasaraydaki ayrılığı duyurdu Rekor bonservis geliri

GALATASARAY'DAKİ AYRILIKLARI DUYURDU

"Kerem Aktürkoğlu hangi başkan seçilirse seçilsin satılır. Lyon veya Milan... Lyon'un teklifi düşük ama Galatasaray o parayı 20 milyon Euro bandına çeker. Campos'un Kerem Aktürkoğlu referansıyla transfer gerçekleşebilir. Avrupa Ligi'ndeki performansıyla vitrin yaptı ve bu sene transfer olur. Sezon başında takım arkadaşı tarafından şiddete uğradı. Kerem gider. Marcao'nun takımdan ayrılacağını düşünmüyorum. Marcao'nun adı bazı İtalyan kulüpleriyle anılıyor. Marcao'nun ismini ayrılacaklar arasında duymadım. Yunus Akgün dönüyor. İtalyan kulüplerinin Yunus'a bir ilgisi var. Montella ve Balotelli referansıyla İtalyan kulüpleri devreye girdi. Galatasaray'a gelmeden Avrupa'ya transfer olabilir. İtalya'ya gitmek isteyecektir. Sassuolo ve Atalanta kulüpleri ilgi duyuyor. Galatasaray'da Kerem Aktürkoğlu satışı bekleniyor ama Yunus da piyango olur. Satılmasını doğru bulmam. Yunus için konuşulan rakamlar 5-10 milyon Euro bandında. Morutan olmayacak gibi. Yunus ile ilgili durum böyle. Emre Akbaba dönüyor. Emre, Galatasaray'la yeni kontrat yapıp ayrılmasının sebebi sosyal medya baskısıydı. Galatasaray'ın tek golle şampiyonluğu kaçırmasında Emre Akbaba, Denizli'de penaltı kaçırmıştı. Çok duygusal bir oyuncu. Şimdi Alanya'da devam etme fikrine sıcak bakıyor. Galatasaray'daki baskı ortamı, küfürler, tacizler oyuncuyu olumsuz etkiliyor. Galatasaray kararı verecek. Alanya tarafınan duyduğumuz Akbaba için Galatasaray'ın seçimini bekliyorlar. Emre Akbaba için 1.5-2 milyon Euro konuşuluyor."

Son dakika: Galatasaraydaki ayrılığı duyurdu Rekor bonservis geliri