Galatasaray Galatasaray'dan Rıdvan Yılmaz operasyonu! İşte transfer teklifinin ayrıntıları

Galatasaray'dan Rıdvan Yılmaz operasyonu! İşte transfer teklifinin ayrıntıları

27.01.2024 - 18:30 | Son Güncellenme:

Angelino ile yollarını ayırmak için geri sayıma geçen Galatasaray'da ibre Rıdvan Yılmaz'a çevrildi. Sarı-kırmızılıların, milli futbolcu için sunduğu teklifin detayları netlik kazandı.

Galatasaraydan Rıdvan Yılmaz operasyonu İşte transfer teklifinin ayrıntıları

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da Sacha Boey'un Bayern Münih'e transferi büyük bir kasa kolaylığı sağladı. Angelino'nun da takımdan ayrılması sonrası sol bek arayışlarını hızlandıran sarı-kırmızılılar, Beşiktaş altyapısında yetişen Rıdvan Yılmaz için harekete geçti.

Haberin Devamı

Okan Buruk'un transferini çok istediği Rıdvan Yılmaz için Rangers'a sunulan teklif belli oldu. Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Galatasaray, Rıdvan Yılmaz'ı satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamak için teklifte bulundu.

Sarı-kırmızılıların önerdiği satın alma opsiyonunun 3 milyon euro olduğu aktarıldı. Rıdvan Yılmaz için önerilen satın alma opsiyonunun yanı sıra bonusların da olduğu vurgulandı.

Rangers'ın ise Galatasaray'ın 3 milyon euro artı bonuslardan oluşan satın alma opsiyonlu transfer teklifini kabul etmediği öğrenildi. İskoçya temsilcisinin sarı-kırmızılılara transfer için 2 formül sunduğu aktarıldı.

İlk önerinin 4 milyon 500 bin euro zorunlu satın alma opsiyonlu olduğu belirtildi. İkinci önerinin ise doğrudan 4 milyon 500 bin euroluk bonservisle transfer olduğu aktarıldı.

Haberin Devamı

Galatasaray cephesinin bu öneriyi kabul etmesi halinde transferin gerçekleşeceği kaydedildi.

22 yaşındaki sol bek bu sezon Rangers formasını 17 resmi maçta giydi. Rıdvan Yılmaz bu süreçte 2 gol sevinci yaşadı. Milli futbolcu aynı süreçte 1 asist üretti.

Rıdvan Yılmaz'ın Rangers ile olan sözleşmesi 31 Mayıs 2027'de sona erecek. Milli oyuncunun güncel piyasa değeri 4 milyon 500 bin euro.

Beşiktaş altyapısında yetişen Rıdvan Yılmaz, 2022-2023 sezonu başında 4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Rangers'a transfer olmuştu. Beşiktaş, Rıdvan Yılmaz'ın bir sonraki satışından elde edilecek kardan yüzde 20 pay alacak.

22 yaşındaki sol bek, A Milli Futbol Takımı'nda 6 maçta şans buldu.

Yazarlar