Yaz Olimpiyatları Son dakika haberi: Djokovic, 22 maç sonra mağlup oldu! Altın fırsatını kaçırdı

Son dakika haberi: Djokovic, 22 maç sonra mağlup oldu! Altın fırsatını kaçırdı

31.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Tokyo 2020’ye yarı finalde veda eden Djokovic, Golden Slam hedefinin uzağında kaldı. Üçüncü turdaki rakibi Fokina’nın, baskı altında olduğunu ve yenilebileceğini söylemesinden iki gün sonra Zverev, 22 maçtır kaybetmeyen Sırp raketi bozguna uğrattı

Son dakika haberi: Djokovic, 22 maç sonra mağlup oldu Altın fırsatını kaçırdı

Novak Djokovic altın madalya fırsatını kaçırsa da, Tokyo 2020’den madalya ile dönme şansını ise sürdürüyor. Alexander Zverev, finalde Rus tenisçi Karen Khachanov ile karşı karşıya gelirken; Djokovic de Kachanov’un yarı finalde elediği İspanyol Pablo Carreno Busta’nın karşısına üçüncü olabilmek için çıkacak.

Haberin Devamı

Tokyo Olimpiyatları’na tarihi bir başarı elde etmek üzere gelen Novak Djokovic’in hayalleri, yarı final karşılaşmasında suya düştü. Djokovic, Alman Zeverev karşısında ilk seti 6-1 alarak öne geçse de 6-3 ve 6-1 kaybettiği setlerle elendi.

Bu sezon Avustralya Açık, Fransa Açık ve Wimbledon olmak üzere üç büyük turnuvada şampiyon olan ve 22 maçtır yenilmeyen Sırp tenisçi, olimpiyatlarda kupayı kaldırmayı ve ardından ABD Açık’ta da zirveye çıkmayı hedefliyordu.

Teniste dört grand slam turnuvasını üst üste kazanıp, aynı sezon içinde olimpiyatlarda da şampiyon olursanız ‘Golden Slam’ denen seriyi yakalamış oluyorsunuz... Bugüne kadar bunu gerçekleştirebilen tek isim Alman tenisçi Steffi Graf idi.

Altından kalkamadı

Tenis dünyasının stres altında en iyi mücadele eden ve baskıyı en iyi göğüsleyen ismi olarak bilinen Novak Djokovic, bu kez bu yükün altından kalkamadı, Steffi Graf’a ortak olma hedefine ulaşamadı.

Üç grand slam üst üste kazanarak iyice havaya giren ve Golden Slam hedefi kamuoyu tarafından da her gün hatırlatılır hale gelen oyuncu için Tokyo’da çeyrek finaldeki rakibi Alejandro Fokina uyarı sinyalini veren isim olmuş, Djokovic’in Golden Slam nedeniyle stres altında olduğunu ve yenilebileceğini dile getirmişti. Herkesin sürekli kendisiyle fotoğraf çekilme yarışına girdiği yıldız ismi yenmek, kendisindeki zayıflığı ilk fark eden Fokina’ya nasip olmasa da, sadece iki gün sonra Zverev bunu gerçeğe dönüştürdü.

Haberin Devamı

Sosyal medyada ‘Zverev’ coşkusu

Tenis dünyasının en başarılı isimlerinden biri olmasının yanında, en antipatik oyuncu olarak da sıklıkla Novak Djokovic’in adı anılıyor. 34 yaşındaki tenisçi bu yüzden seyircili oynanan karşılaşmalarda tribünlerden gelen moral bozucu seslere muhatap oluyor. Bu kez tribünde olmayan taraftarlar sosyal medyada kendilerini gösterdi. Dünya 1 numarası karşılaşmayı kaybettikten sonra bir çok tenissever twitter üzerinde Sırp raketin yenilgisini kutladı, kendisini mağlup eden Zverev’e tebriklerini gönderdi.

'Her şeyi de sen kazanamazsın’

Zverev karşılaşmanın ardından yaptığı konuşmada Novak Djokovic’in tüm zamanların en iyi tenisçisi olduğunu söyledi. Steffi Graf’a ait rekorun yine sadece vatandaşına ait olarak kalmasını sağlayan Alman tenisçi, “Djokovic tarihi bir başarı için mücadele ediyordu. 20 tane grand slam kazandı ve daha bir çok şey de ilerde kazanacak. Ama herşeyi de sen kazanamazsın” dedi.

Haberin Devamı

 

Yazarlar