İngiltere Premier Lig Son dakika haberi - Fenerbahçe'den ayrılan Vitor Pereira, Everton'ın başına geçiyor!

Son dakika haberi - Fenerbahçe'den ayrılan Vitor Pereira, Everton'ın başına geçiyor!

24.01.2022 - 10:01 | Son Güncellenme:

Son dakika haberi... Aralık ayında 2-2'lik Beşiktaş derbisi sonrası Süper Lig devi Fenerbahçe ile yollarını ayıran Portekizli teknik direktör Vitor Pereira, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Everton’un yeni teknik direktörü oluyor. Tecrübeli teknik adamla yapılan son görüşmenin oldukça olumlu geçtiği ve resmi açıklamanın kısa süre içinde yapılacağı belirtildi.

Son dakika haberi - Fenerbahçeden ayrılan Vitor Pereira, Evertonın başına geçiyor

Skorer Dış Haberler

Haberin Devamı

Kötü bir sezon geçiren İngiltere Premier Lig ekibi Everton, önceki hafta teknik direktörü Rafa Benitez ile yollarını ayırmıştı. Yeni teknik direktör için arayışlarını sürdüren Merseyside temsilcisi, Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Vitor Pereira'da karar kıldı. 

Pereira'yla yapılan son görüşme olumlu geçti

İngiltere basınında yer alan haberlere göre Everton'ın sahibi Farhad Moshiri, ileriye dönük ve uzun bir yapılanma çerçevesinde  takımın başında Vitor Pereira'yı görmek istiyor. Kariyerinde Portekiz şampiyonluğu da dahil 9 kupası olduğundan bahsedilen Vitor Pereira'nın geçtiğimiz günlerde Everton'la yaptığı görüşmede oldukça etkilendiği ve göreve başlamaya hevesli olduğu ifade edildi.

Kısa sürede açıklanacak

Haberin Devamı

Ayrıca Everton'ın üst düzey isimlerinin çoğunun favorisinin Pereira olduğu belirtildi. Kısa süre içinde Premier Lig ekibinin Pereira'yla sözleşme imzalayıp, resmi açıklamayı yapması bekleniyor.

Yeni bir nefes ve taze fikirler

Merseyside kulübünün çoğunluk hissedarı Moshiri'nin daha önce Premier Lig tecrübesine sahip bir dizi teknik direktör denemelerinin ardından vizyoner olarak gördüğü ve Goodison Park'a yeni bir nefes ve taze fikirler getirebileceğini düşündüğü bir hoca atamaya hevesli olduğu ifade ediliyor.

Daha önce iki defa görüşüldü

Daily Mail'deki haberde Everton'ın daha önce Vitor Pereira'yla iki defa görüştüğü belirtildi. Roberto Martinez ve Carlo Ancelotti dönemlerinden önce teknik direktörlük için Everton yönetiminin Pereira'yla görüşme yaptığı açıklandı.

Arsenal ve Chelsea de istedi

Ayrıca Unia Emery'nin ayrılışı sonrası Arsenal'in de listesinde olduğu belirtildi. Öte yandan Portekizli teknik adamın Shanghai'da görev aldığı dönemde Chelsea'nin listesinin başında yer aldığı ama Çin ekibinin 25 milyon euroluk serbest kalma bedeli istemesi üzerine bu girişimden vazgeçildiği ve Frank Lampard'la anlaşıldığı belirtildi. 

Pereira ikinci Fenerbahçe macerasında başarısız oldu
Fenerbahçe, Vitor Pereira'nın ikinci döneminde Süper Lig'de oynadığı maçlarda 1,8 puan ortalaması yakaladı. Sarı-lacivertliler, Portekizli çalıştırıcı yönetiminde çıktığı 17 lig maçında 8 galibiyet, 4 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. Hanesine 28 puan yazdırabilen Fenerbahçe, 17 hafta sonunda lider Trabzonspor'un 14 puan gerisinde 5. sırada yer aldı. Bu müsabakalarda 28 gol atan sarı-lacivertli ekip, kalesinde ise 22 gol gördü.

Haberin Devamı

 

Yazarlar