Fenerbahçe Son dakika haberi: Fenerbahçe'nin rakiplerini yakından tanıyalım!

Son dakika haberi: Fenerbahçe'nin rakiplerini yakından tanıyalım!

27.08.2021 - 16:52 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda Olympiakos, Frankfurt ve Antwerp ile eşleşti. Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerini yakından tanıyalım.

Son dakika haberi: Fenerbahçenin rakiplerini yakından tanıyalım

ONUR DİNÇER - SKORER ÖZEL

Haberin Devamı

OLYMPIAKOS

Fenerbahçe’nin gruptaki güçlü rakiplerinden Olympiakos kadrosunda tanıdık isimleri barındırıyor. Sarı-lacivertlilerin eski oyuncusu Mathieu Valbuena ile eski Galatasaraylı Henry Onyekuru takımın öne çıkan isimleri arasında.  

Sol kanatta görev alan Onyekuru sezona iyi başlarken ilk golünü Avrupa Ligi elemelerinde Slovan Bratislava’ya attı ve takımının turu geçmesine katkıda bulundu. Yunan ekibinin lig şampiyonluğunda başrolü oynayan isimlerden olan ve sözleşmesi uzatılan Valbuena da 4-2-3-1 dizilişli oynayan ekibin sağ kanadında en önemli ofansif güçlerden.  

Her iki kanat oyuncusu da topları ileri uçtaki El Arabi ile buluşturması kırmızı-beyazlıların en önemli ofansif opsiyonu olarak öne çıkıyor. Faslı futbolcu geçen sezonki 28 golünün ardından bu sezona da iki gol atarak başladı ve dikkat edilmesi gereken isim olarak öne çıkıyor.  

Haberin Devamı

Olymipakos’un zayıf karnı: Kanat bekleri  

Olympiakos’un zayıf karnı savunma bekleri olarak görülüyor. Sağ bek Lala ile sol bek Reabciuk’tan takım istediği randımanı alamıyor. Bu bölgelerden gelişen ataklarda kırmızı-beyazlıların kalesinde tehlikeler oluşabiliyor.   

FRANKFURT  

Bundesliga’nın önemli ekiplerinden Eintracht Frankfurt bir değişim sürecinde ve yen sezon için henüz hazır bir görüntü vermiyorlar. Takımın en golcü ismi olan ve geçen sezon Bundesliga’da 28 gol kaydeden Andre Silva’nın gidişinin ardından oyuncunun yeri doldurulabilmiş değil.  

Yeni sezonda geride kalan iki haftada henüz galibiyet alamayan kırmızı-siyahlıların, yeni teknik adam Oliver Glasner yönetiminde bir yandan da yeni sistemini oturtma çabaları sürmekte..  

Takımı 4-4-2 düzeninde oynatmak isteyen Glasner’in elinde özellikle ofansif olarak bunu sahaya yansıtacak kadro bulunmaması en önemli handikapı oldu. Bundesliga ekibi topla birlikte çabuk çıkması ve tempolu oyunuyla dikkat çekiyor. Geçiş oyununa açık maçlarda hızlı oyuncularının da katkısıyla daha başarılı ofansif aktivite oluşturuyor.   

Frankfurt’un zayıf karnı: Golcüsü yok  

Andre Silva, takımdan ayrılan Sörloth’un boşluğunu doldurmak için Leipzig’e gidince Frankfurt takımın ilerde santrforsuz kaldı. Kadrodaki mevcut isimler bu boşluğu dolduramazken, Alman ekibi bu bölgeye takviye yaparak güçlenmenin peşinde.  

Haberin Devamı

ANTWERP  

Fenerbahçe’nin grubundaki kapalı kutu Belçika’nın Antwerp takımı olarak görülüyor. Ülkesi Belçika’nın da en etkili takımlarından olmayan Antwerp grubun zayıf halkası görünmekle birlikte son dönemde gösterdikleri çıkış ve bu şekilde Brugge, Anderlecht, Genk gibi devlere kök söktürmesiyle dikkat çekiyor.  

Geçen sezonu ikinci sırada tamamlayan ekip, ne var ki bu sezona iyi bir başlangıç yapamadı. Belçika Ligi ekibi, 4 maçta 4 puan alarak 14. sırada yer alıyor. Yeni teknik adam Brian Priske yönetimindeki Antwerp’te hem savunmada hem hücumda taşlar yerine oturmadı, yenilenen takımda ideal kadro da henüz oluşturulamadı.   

Takımın en önemli silahı on numara pozisyonunda oynayan Radja Nainggolan. Tecrübeli futbolcu takımın sahadaki lideri ve hücum aksiyonlarındaki en önemli istasyon halinde. Fenerbahçe’den bu takıma tranfser olduktan sonra sezona da çok iyi bir başlangıç yaparak 4 maçta 4 gol atan Michael Frey ise ardından büyük bir şanssızlık yaşadı. Dizinden sakatlanan oyuncunun ekim ayında yeniden sahalara dönebileceği değerlendiriliyor.   

Haberin Devamı

Antwerp’in zayıf karnı: Takım uyumsuz  

Belçika ekibi sezona büyük bir transfer harekatı yaparak girdi. 11 tanesine bonservis bedeli ödeyip, 4 tanesi de bedelsiz olmak üzere 15 futbolcuyu kadrosuna kattı. Yeni oyuncuların takıma adaptasyon süreci henüz tamamlanamadı ve Antwerp’in oyunu henüz oturmadı.

 

Yazarlar