Tenis Son dakika haberi: Novak Djokovic rekor peşinde

Son dakika haberi: Novak Djokovic rekor peşinde

12.09.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Yarı finalde Zverev’i saf dışı bırakan Novak Djokovic ile; Auger’i geride bırakan Medvedev finalde buluştu. Sırp raketin rekor 21. kupa için korta çıkacağı ABD Açık şampiyonluk maçı bugün TSİ 23.00’de gerçekleşecek

Son dakika haberi: Novak Djokovic rekor peşinde

ABD Açık Tenis Turnuvası yarı finalinde erkeklerin 1 numaralı seribaşı Novak Djokovic, kendisini yarı finalde yendikten sonra Tokyo 2020’de altın madalyaya uzanan Zverev’i 3-2’lik skorla mağlup etti. Sırp raket mücadelenin setlerini 4-6, 6-2, 6-4, 4-6, 6-2’lik skorlarla aldı.

Mücadelenin 4. setinde yaşananlar ise maça damga vurdu. Djokovic ile Zverev arasında tam 53 vuruşluk ralli yaşandı. Yaklaşık 2 dakika sonunda sayıyı Zverev kazanırken tribündeki izleyiciler de uzun süre bu ralliyi alkışladı. Tarihi ralli, sosyal medyada da konuşuldu ve sporseverler tarafından çok sayıda paylaşım yapıldı.

Diğer yarı final mücadelesinde ise 2019 finalisti Daniil Medvedev, Felix Auger-Aliassime ile karşılaştı. Medvedev, 12 numaralı seribaşı olan ve kariyerinin ilk büyük turnuva yarı finaline çıkan rakibini 6-4, 7-5 ve 6-2’lik setlerle 3-0 mağlup etti. Böylece Djokovic’in finaldeki rakibi oldu.

Top 10 oyuncularına karşı 225 galibiyete ulaşan Novak Djokovic, 223 galibiyetli Federer’i geride bırakarak birçok rekoruna bir rekor daha eklemiş oldu. Djokovic, 21. şampiyonluğuna ulaşıp “en fazla grand slam turnuvası kazanan erkek tenisçi” rekorunu kırmaya ve aynı yıl içinde dört büyük turnuvada da şampiyonluğu elde eden 3. erkek tenisçi olmaya çalışacak. Djokovic’in 31’inci, Rus Medvedev’in de 3’üncü grand slam finaline çıkacağı final maçı bugün TSİ 23.00’te başlayacak.