Göztepe Son dakika haberi: Süper Lig'de yılın olayı sonrası açıkladı! 'Bir Allah'ın kulu anlatmaz mı'

Son dakika haberi: Süper Lig'de yılın olayı sonrası açıkladı! 'Bir Allah'ın kulu anlatmaz mı'

27.04.2022 - 18:09 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 34'üncü haftasında Gaziantep FK ile Göztepe karşı karşıya geldi. Kritik müsabakanın 90'ıncı dakikasından sonra yaşananlar, Süper Lig'de sezona damga vurdu. Milliyet Gazetesi yazarı Mustafa Akınıklı, Gaziantep FK - Göztepe mücadelesinde yaşananları değerlendirdi. İşte Gaziantep FK - Göztepe mücadelesi sonrası yapılan yorumlar ve Mustafa Anıklı'nın yazısında yer alan o bölüm...

Son dakika haberi: Süper Ligde yılın olayı sonrası açıkladı Bir Allahın kulu anlatmaz mı

Gaziantep FK, Spor Toto Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu'nun 34'üncü haftasında Göztepe'yi konuk etti. Zorlu karşılaşmanın uzatma dakikalarında yaşananlar kimi kesim tarafından ayakta alkışlandı, bir taraf da bu yaşananları 'skandal' olarak nitelendirdi. Milliyet Gazetesi yazarı Mustafa Anıklı, Süper Lig'de sezona damga vuran anları köşe yazısında değerlendirdi.

Haberin Devamı

Gaziantep FK - Göztepe maçında yaşananlar şu şekilde:

Göztepe'de rakibiyle çarpışan Atakan Çankaya, 90+2'nci dakikada orta sahada yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Kürşad Filiz, hakem atışıyla topu Göztepeli Soner Aydoğdu'ya bıraktı. Göztepeli Soner Aydoğdu'nun doğrudan kaleye gönderdiği meşin yuvarlak, üst direkten döndü ve Jahovic dönen topta Göztepe'yi 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

Son dakika haberi: Süper Ligde yılın olayı sonrası açıkladı Bir Allahın kulu anlatmaz mı

Gaziantep FK oyuncularından itiraz

Adis Jahovic'in golü sonrası Gaziantep FKlı oyuncular ve teknik direktör Erol Bulut, hakeme golün fair-play ruhuna aykırı olduğu yönünde itirazlarda bulundu. Yoğun itirazlara rağmen Mustafa Kürşad Filiz, iki takım oyuncularına santra noktasını gösterdi.

Göztepe'de oyuncular karıştı

Haberin Devamı

Son dakika haberi: Süper Ligde yılın olayı sonrası açıkladı Bir Allahın kulu anlatmaz mı

Göztepe'de atılan gol sonrası takımdaki isimler arasında fikir ayrılıkları yaşandı. İzmir ekibinde bazı isimler, kaleyi açma fikrini takım arkadaşlarıyla paylaştı. Göztepe'de Teknik Direktör Stjepan Tomas ile Adis Jahovic ve Atakan Çankaya oyuna devam etmelerini iletti. Bu sırada iki grup oyuncuları arasında tartışmalar yaşandı.

Gaziantep FK'da Figueiredo skora dengeyi getirdi

Gaziantep FK'nın santra vuruşu sonrası, Joao Figueiredo doğrudan Göztepe kalesine doğru hareketlendi. Bu sırada Atakan Çankaya rakibe engel olmak istedi ancak geride kaldı. Gaziantep FK'da Figueiredo topu ağlara gönderdi. Bu golle birlikte, skora denge geldi ve Göztepe'nin küme düşmemesi için İzmir ekibinin yeniden öne geçmesi gerekiyordu.

Muhammet Demir penaltıyı bilerek atmadı

Son dakika haberi: Süper Ligde yılın olayı sonrası açıkladı Bir Allahın kulu anlatmaz mı

Karşılaşmanın 90+8'inci dakikasında Gaziantep FK'da Joao Figueiredo, Arda Özçimen tarafından yere düşürüldü. Karşılaşmanın hakemi Mustafa Kürşad Filiz beyaz noktayı işaret etti. Penaltıyı kazanan Gaziantep FK'da topun başına Muhammet Demir geçti. Joao Figueiredo ile beyaz nokta içerisinde konuşan tecrübeli golcü, meşin yuvarlağı bilerek auta attı.

Maç 1-1 bitti, Göztepe küme düştü

Kalan sürede başka gol sesi çıkmadı. Bu sonuçla birlikte Göztepe, Süper Lig'e veda eden ikinci takım oldu. Karşılaşmanın ardından iki takım oyuncuları dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Göztepe'de teknik direktör Stjepan Tomas yaşananları şu sözlerle anlattı: "Ben bizim gol pozisyonu tam görmedim. Oyuncularım da bir şeyler söyledi ama tam anlamadım. Sonrasında yukarıdan yöneticiler pozisyonun normal olduğunu söyledi. Ben de oyunculara devam edin dedim ama onlar öyle bir karar aldı. Gaziantepli futbolcular da belki de kendilerini suçlu hissettikleri için penaltı pozisyonunda öyle bir karar aldılar."

'Pişman değilim'

Gaziantep FK'nın kazandığı penaltıyı bilerek dışarı vuran Muhammet Demir, müsabaka sonrası beIN Sports'a konuştu. Muhammet Demir şu ifadeleri kullandı: "Her şeyiyle normal giden maçın son 5 dakikası oldukça enterasandı. Soner'in pozisyonu olmasa 0-0 bitecekti. Gol attılar. Takım küme düşecek olmasına rağmen, 3 puan almaları gerekmesine rağmen bize müsaade ettiler. Golü attık, bir dakika sonra penaltı kazandık. Gole izin vermeseler, penaltı da olmayacaktı. Tuhaf duygular içindeydim. Onların gösterdiği bu fair-play üzerine onları burada küme düşürmek bize yakışmaz diye düşündüm. Kendi adıma böyle bir karar verdim, birlikte verdik. Takım içerisinde birlikte bir karar aldık gibi gözüktü. Ben hala tuhaf hissediyorum. Hiç pişman değilim."

Haberin Devamı

'Açıklama yapmıyorum'

Göztepe'nin golünü atan Adis Jahovic bazı takım arkadaşlarına tepki gösterdi. beIN Sports'a konuşan Adis Jahovic, Gaziantep FK maçı sonrası, "Ben orada çok karışmadım, açıklama yapmıyorum. Tabii ki biz profesyonel futbolcularız, herkes sahada çalışıyor. Ben de pozisyona koştum ve gol attım. Sonra zaten, çok açıklama yapmak istemiyorum" dedi.

İşte Mustafa Anıklı'nın yazısında yer alan o bölüm:

Gaziantep-Göztepe maçının son dakikalarında yaşananlar, futbol sahalarında görülmeyecek cinstendi. Göztepe'den Soner, hakem atışından aldığı topu doğrudan kaleye gönderdi. Sanki gol olacakmış gibi! Kuraldan bihaber belli ki... Direkten döndü ve takım arkadaşıyla gol geldi. İzmir ekibinin içine sinmemiş olacak ki (nedense), Gaziantep'e gol izni verdi.

Her şey, iyi, güzel, hoştu... Ancak son anda gelen penaltı, ev sahibine galibiyeti kazandıracaktı. Ancak Muhammet (nedense) topu dışarı attı.

Haberin Devamı

Arka arkaya yapılan bu jestlerin (!) neden gerçekleştiğini bilmiyoruz. Ancak, bahisçilerin bu konuda çok kulak çınlattığını da tahmin edebiliyoruz.

Üstelik, galibiyetin 2 milyon 600, beraberliğin ise, 1 milyon 300 bin lira olduğu bir karşılaşmada, Göztepe mi 1.3 milyonu hibe (!) etti, Muhammet mi topu dışarı atarken, parayı da çöpe attı, tartışmalı...

İşin daha da ilginci, son barutunu da bu maçta harcayan Göztepe Yönetimi'nden tek bir ses çıkmaz mı? Teknik Direktör Tomas, bilgisinin olmadığını söylerken, neler olduğunu bir Allah'ın kulu anlatmaz mı?

Böyle bir şaibenin ardından, Türkiye Futbol Federasyonu da, "Ne oluyor?" diye sormaz mı?

Medya suskun, yönetimler suskun, TFF suskun...

Öte yandan Göztepe Kulübü, Gaziantep FK maçında yaşananlarla ilgili bir açıklama yayımladı. İzmir ekibinin resmi hesaplarından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hafta sonu oynadığımız karşılaşmada yaşananlar kulübümüz tarafından titizlikle ele alınmıştır. Kulüp olarak üzerimize düşen gerekli tüm araştırmayı ilgili kişileri de dinleyerek yaptık. Futbolcuların ve teknik ekibin yaşananlar esnasında duygusal davrandığının ve art niyetli olmadıklarının da kamuoyu gibi farkındayız. Diğer taraftan müsabaka hakeminin değerlendirmeleri esas olması gerekirken, oyuncuların veya teknik heyet mensuplarının kişisel değerlendirmeleri ile müsabaka hakeminin kurallara uygun bulduğu bir hali değiştirmelerini doğru bulmuyoruz. Oyun içerisinde karar verici konumundaki tek kişi her zaman için maçın hakemidir. Olması gerekeni değerlendirip bunun gereğini yapmak hakemin yetki ve görevindedir. O esnada oluşan psikolojik ve duygusal ortamda farklı bir karar çıktığı anlaşılmaktadır. Her ne kadar kulüp yöneticilerimiz duruma müdahale etmeye çalışsa da, bu çok kısa süre içerisinde maalesef mümkün olamamıştır. Bu bağlamda kulübümüz futbolun değerleri için yapılması gereken her türlü işlemi titizlikle yerine getirecektir."

FC Bayern’de üst üste 10'uncu şampiyonluk

Yazarlar