İngiltere Premier Lig Son dakika haberleri: Premier Lig'de büyük tartışma! Newcastle United'ın satışı sonrası...

Son dakika haberleri: Premier Lig'de büyük tartışma! Newcastle United'ın satışı sonrası...

17.10.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Newcastle United’ın Araplar tarafından 300 milyon sterline satın alınması, taraftarı ve tabii ki futbolcu menajerlerinin dışında kimsenin yüzünü güldürmüyor. İngiliz medyası ise Rus, Arap ve Amerikan sermayesinin kıymetlilerinin Premier Lig içinde cirit atmasından şikayetçi...

Son dakika haberleri: Premier Ligde büyük tartışma Newcastle Unitedın satışı sonrası...

MERT AYDIN

Haberin Devamı

Premier Lig, Newcastle United’ın Araplar tarafından satın alınmasının yankılarıyla çalkalanıyor. 300 milyon sterlinlik bu girişim, görünen o ki Newcastle United taraftarları ve tabii ki futbolcu menajerlerinin dışında kimsenin yüzünü güldürmüyor.

14 yıldır Newcastle United’ın sahibi olan Mike Ashley, yanlış kararlarıyla siyah-beyazlıları Şampiyonlar Ligi seviyesinden alıp iki kez küme düşen ve hep ligde kalmaya oynayan bir kulüp haline getirdi. Taraftar açısından ülkede önemli bir yeri olan kulüp, onun döneminde sadece bir kez Avrupa bileti alabildi.

Newcastle taraftarı için Ashley dışındaki tüm seçenekler harikaydı. Ne var ki, Premier Lig ve belki de aslından Britanya hükümeti, Suudi sermayesinin ülkeye giriş yapmaması için direndi. Ama sonunda kazanan Suudiler oldu.

Şimdiden gelecek sezon harika bir takım kurulacağı söylentisi ortalıkta dolaşıyor. Hatta kulübün efsanesi Alan Shearer’a görev verileceği konuşuluyor. Belki de bunlar Suudi grubun sempati toplama çabaları...

İngiliz medyası ise Rus, Arap ve Amerikan sermayesinin kıymetlilerinin Premier Lig içinde cirit atmasından şikayetçi... Simon Kuper, son yazısında sıkıntının büyüklüğünü vurguluyor.

Stavaley de kurtaramadı!

Haberlerde özellikle Newcastle’ı alan fonun başında veliaht prens Muhammed Bin Salman’ın oluşunun altı çiziliyor.
Bin Salman’ın İstanbul’da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin baş azmettiricisi olduğu konuşuluyor.

Kısacası olayı yumuşatmaya çalışan güzel iş kadını Amanda Staveley’in varlığı bile kamuoyunu etkileme adına isteneni gerçekleştiremedi şu ana kadar...

Belki de bu yazıyı okuduğunuz sıralarda menajer Steve Bruce, görevinden ayrılmış olacak.

2 sezondur takımı ligde tutmayı başaran Bruce’un kaderini belki de yerine düşünülen hocanın ne zaman geleceği belirleyecek.

Haberin Devamı

Vieira’nın zor sınavı

Arsenal’in Arsene Wenger yönetimindeki o güzel günlerinde orta sahanın sert adamıydı Fransız Patrick Vieira. Birisi namağlup olmak üzere 3 lig şampiyonluğunda büyük katkısı olmuştu yıldız futbolcunun...

Arsenal ile Crystal Palace yarın karşı karşıya geliyor. Palace’ın başında sahaya çıkacak Vieira... “Arsenal’de 9 yıl forma giydim. Çocuk olarak girdim, erkek olarak çıktım. Benim için çok zor olacak. Ama şu anda amacım Crystal Palace ile başarılı olmak” diyor Fransız teknik adam...

Haberin Devamı

Reste rest!

Raheem Sterling, Euro 2020’de final oynayan İngiltere’nin en skorer ismiydi. Manchester City formasıyla, kariyerinin başında yaşadığı hayal kırıklıklarını geride bırakan Sterling gerçek anlamda bir yıldıza dönüştü.

Ancak bu sezon ilk 11’de başladığı maç sayısı 2... Bu da ona sorulan soruların şeklini değiştirdi. En son Financial Times’ın düzenlediği bir toplantıda konuşan Sterling, “Daha fazla zaman alabilmem için başka bir yere gitmek gibi bir seçeneğim olsa buna açık olurum” dedi.
Tabii ki bu sözler, Ada basınında manşetlere taşındı. Ne var ki devamında söyledikleri biraz yuvarlaktı:

“Futbol yaşamım hep Premier Lig’de geçti. Belki ileride bir gün yurt dışında oynamaya açık olurum.”

Hocası Guardiola’nın yanıtı gecikmedi: “Benim sadece 11 oyuncum yok. Hepsinin hazır olması gerekiyor. Hiçbirine her maç 11 garantisi veremem. Raheem isterse ayrılabilir.”

Haberin Devamı

Son dakika haberleri: Premier Ligde büyük tartışma Newcastle Unitedın satışı sonrası...

Irkçılık var mı, yok mu?

Glasgow Rangers’ın Sparta Prag ile deplasmanda oynadığı UEFA Avrupa Ligi grup maçı tatsız olaylara sahne olmuştu. Daha önceden ırkçılık nedeniyle ceza alan Sparta, bu maçta tribünlere sadece çocuklar ve velilerini alabilmişti. Ne var ki Rangers’ın siyahi futbolcusu Glen Kamara, aleyhine yapılan ırkçı tezahüratlardan şikayetçi olmuştu. Ancak UEFA Disiplin Komitesi, Kamara’ya yapılan tezahüratların ırkçılık içerdiğine dair bir kanıt bulamadı ve Sparta Prag’a ceza vermedi. Ada medyası, bu durumu pek de iyi karşılamadı doğrusu.

'Newcastle’a gitmiyoruz’

Suudi Kamu Yatırım Fonu tarafından satın alınan Newcastle United için teknik direktörler ortak tavır aldı. Dünyaca ünlü hocalardan İngiliz kulübüne veto geldi.

Leicester City’nin menajeri Brendan Rodgers, adının Newcastle ile anılmasına tepki gösterip, “Leicester’da 2025 yılına kadar kontratım var. Newcastle’a gitmiyorum” dedi.

Everton’ın hocası Rafa Benitez de, “Everton’dan devam edeceğim. Herhangi bir durum olmaz. Newcastle’a başarılar dilerim, gitmiyorum” diye konuştu.

Şu anda boşta olan Zidane ise “Sadece teşekkür ederim, olmaz ama gitmiyorum” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Pogba’ya R.Madrid kancası

Manchester United’ın yıldız orta sahası Paul Pogba için yeni bir transfer iddiası daha gündeme düştü. AS Gazetesi’nde dün yer alan haberde, Real Madrid’in Pogba’yı istediği aktarıldı. ManU ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Fransız futbolcunun durumunu
takip eden İspanyol kulübünün Ocak 2022’den itibaren devreye gireceği ifade edildi.

Real Madrid Başkanı Florentino Perez’in uzun yıllardır Pogba’yı istediği ve yeni bir Los Galactico kurmayı hayal ettiği öne sürüldü. Pogba bu sezon 9 maçta 7 asist yaptı, hiç gol atmadı.

Son dakika haberleri: Premier Ligde büyük tartışma Newcastle Unitedın satışı sonrası...

‘Ronaldo da dinlenmeli’

Manchester United’ın menajeri Ola Gunnar Solskjaer, Cristiano Ronaldo için özel açıklamalar yaptı. Taraftarların Ronaldo için çok heyecanlandığını belirten Norveçli teknik direktör, “Ronaldo da dinlenmek zorunda. Her maçta Ronaldo’yu kullanmamız zor. Her maçta oynayabilmesi imkansız. Herkes sahada görmek istiyor ve herkesi anlıyorum ama bunu yapamayız. Elbette Ronaldo gibi bir oyuncuya sahip olduğumuz için memnunuz. Ama Ronaldo da dinlenmeli” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ | DERBİ ÖNCESİ | 'MESUT ÖZİL'İN MAÇI OLACAK.'