Galatasaray Son dakika - Işın Çelebi: Karanlık rengi seçmem

Son dakika - Işın Çelebi: Karanlık rengi seçmem

06.06.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray’da Işın Çelebi başkan adaylığından çekildi, yarıştaki aday sayısı 5’e düştü. Renk seçimine katılmayacağını ve hiçbir adaya destek sağlamayacağını dile getiren Çelebi, oy kullanmayı düşünmediğini söyledi

Son dakika - Işın Çelebi: Karanlık rengi seçmem

NEVZAT DİNDAR

Haberin Devamı

Galatasaray’da 6 adaylı başkanlık yarışı bir fire verdi, Işın Çelebi, yarışın içinde olmayacağını açıkladı.
The Marmara Taksim’de bir basın toplantısı düzenleyen Çelebi, “Camiamız macera peşinde koşanlara geçit vermemelidir. Zor bir süreç yaşayan ve önünde daha büyük zorluklar olduğu görülen kulübümüzün bu bölünmüşlük ve aday enflasyonu ile seçime gitmesi doğru değildir. Tarih sayfasında daha önce görmediğimiz, kültürümüzde olmayan bu koltuk sevdası yarışın içinde yer almayacağımızı, Galatasaraylılığımızın gereği olarak bu ‘renk’ seçimine katılmayacağımızı ve Galatasaray’ın geleceği için ‘karanlık’ rengi seçmeyeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz” dedi.
Mevcut adayları, Galatasaray’ın geleceğine layık görmediklerini anlatan Çelebi, şöyle devam etti:
“Adaylar yüzde 15 oyla seçilecek. Karşısında yüzde 80 civarında bir oy olacak. Bu yapıda yönetimin sağlıklı olma şansını görmüyorum. Galatasaray’ı birleştirecek, bütünlüğü sağlayacak bir yapının olacağını görmüyorum. Camianın bunu düşünmesini arzu ettiğimiz için bu şok kararı alıyoruz.”
“Seçimde 800 oyla kazanacak kişi ne kadar iktidar olabilir?” diyen Işın Çelebi, seçimde oy kullanıp kullanmayacağı sorusuna, “Bu konuda herkesi özgür iradesine bıraktık. Benim kişisel kanaatim oy kullanmamak da oy kullanmaktır” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı