İspanya La Liga Son dakika - İspanya'da El Clasico zamanı! Tüm gözler Real Madrid - Barcelona maçında

Son dakika - İspanya'da El Clasico zamanı! Tüm gözler Real Madrid - Barcelona maçında

10.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

La Liga’da şampiyonluk yarışını doğrudan etkileyecek El Clasico’da iki dev sahaya çıkıyor, tüm dünya ekran başına kitleniyor

Son dakika - İspanyada El Clasico zamanı Tüm gözler Real Madrid - Barcelona maçında

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Real Madrid ile Barcelona’nın tarihteki 245. buluşmaları Alfredo di Stefano Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak. Ev sahibi ekip galip gelirse rakibini sıralamada sollayacak. Barça, kazanması durumunda eflatun-beyazlılara yarışta büyük darbe indirecek.

Dünya futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli rekabeti olarak kabul edilen ve El Clasico olarak adlandırılan Real Madrid-Barcelona buluşmalarının 245.’si bugün oynanıyor. Real Madrid’in ev sahipliği yapacağı karşılaşma Alfredo di Stefano Stadyumu’nda seyircisiz olarak TSİ 22.00’de başlayacak. Dev mücadele 180’i aşkın ülkede canlı olarak ekranlara gelecek ve dünyanın dört bir tarafından futbolseverleri ekran başına toplayacak. El Clasico’nun ekim ayında Nou Camp’ta gerçekleşen son buluşmasını tüm dünyada 600 milyonun üzerinde futbolsever izlemişti.
El Clasico’da bugüne kadar tüm kulvarlarda oynanan maçlarda eflatun beyazlıların üstünlüğü bulunuyor. Toplamda 244 karşılaşmanın 97’sinde galip gelen taraf olan Real Madrid’e karşı Barcelona ise 95 kez kazandı, iki takım arasındaki 52 mücadele ise berabere sonuçlandı. Devlerin ligdeki buluşmalarında da Real Madrid 74 galibiyetle rakibinin iki zafer önünde yer aldı; bu kulvarda da 35 maç eşitlikle sonuçlandı. Başkent ekibi ile Katalan temsilcisinin son karşılaşmaları ise bu sezonun ilk yarısında oldu ve Real rakibini deplasmanda 3-1 mağlup etti.
Dev buluşmanın bugünkü versiyonunu öne çıkaran bazı önemli tarafları olacak. Karşılaşmanın oynanacağı stadyumun yanı sıra ligdeki rekabetin kızıştığı bir döneme denk gelmesi de maçı çok önemli bir noktaya taşıyor.
Atletico Madrid’in 66 puanla lider olduğu ligde, Barcelona 65 puanla ikinci ve Real Madrid hemen arkalarında 63 puanla üçüncü sırada yer alıyor. Bu El Clasico’nun sonucu aynı zamanda zirve yarışına doğrudan etki edecek olması nedeniyle de heyecanla bekleniyor.

Haberin Devamı

Benzema-Messi düellosu
Barcelona ve Real Madrid’in en önemli gol ayakları olan Karim Benzema ile Lionel Messi karşılaşmada takımlarının en önemli umutları olacak. Her iki futbolcu da bu maça son derece formda bir şekilde çıkıyor.
Bu sezon oynadığı 34 maçta tüm kulvarlarda 24 golü bulunan Benzema bunların 18’ini ligde kaydetti. Yine tüm bu gollerin 12’sini içinde bulunduğumuz takvim yılı içinde yani son üç ayda filelere gönderdi.
Lionel Messi’nin ise bu sezon forma giydiği 38 mücadelede 29 golü bulunuyor ve bunların 23’ü ligde geldi.
1 Ocak’tan itibaren Arjantinli yıldızın 16 lig karşılaşmasında attığı gol sayısı 13 olarak gerçekleşti.

Haberin Devamı

D-Smart’tan yayınlanıyor
Real Madrid’in evinde Barcelona’yı misafir edeceği karşılaşma, La Liga’nın Türkiye’deki yayıncısı D Smart tarafından yayınlanacak. El Clasico buluşması TSİ 22.00’de D Smart 77. Kanalda Spor Smart’tan ekranlara gelecek.
Maçın tüm heyecanı bu akşam özel yayınlarla D-Smart’ta yaşanacak. D-Smart Özel yayınlarının konuğu Türkiye’nin gelmiş geçmiş en önemli kalecilerinden ve Barcelona kalesini korumuş tek Türk Rüştü Reçber olacak. Stüdyoda TFF UEFA Futbol Gelişim Koordinatörü Rüştü Reçber programa konuk olarak maç öncesi analizlerini izleyicileriyle paylaşacak. Dündar Keşaplı, stadyumdan canlı bağlanarak son gelişmeleri aktaracak. 20.00’de El Clasico özel yayını ile başlayacak gecede maç sonrası değerlendirmelerin yer alacağı özel program da 24.00’te başlayacak toplamda 5 saatlik El Clasico keyfi yaşanacak.

Haberin Devamı

Kutu gibi statta
Real-Madrid ile Barcelona arasında bugün oynanacak karşılaşmayı geçmiştekilerden ayıran en önemli özelliği, maçın oynanacağı yer olacak. Başkent ekibinin stadı Santiago Bernabeu’nun tadilatta olması nedeniyle, El Clasico tarihte ilk kez Alfredo di Stefano Stadı’nda oynanacak. Liverpool teknik direktörü Jurgen Klopp’un geçtiğimiz günlerde ‘antrenman sahası’ olarak nitelendirerek dev maçlar için uygunsuzluğunu dile getirdiği 6 bin kişi kapasiteli küçük stattaki maç seyircisiz gerçekleşecek.

Kapadokya’da tanıtım
La Liga tarafından El Clasico’ya dikkat çekmek için dünyanın 17 ülkesinde özel bir etkinlik düzenlendi. Türkiye’de tanıtım için seçilen mekan Kapadokya’da sıcak hava balonu üzerinde, tarihi Peribacaları manzarası eşliğinde, Real Madrid ve Barcelona bayrakları dalgalandırıldı. Mısır, İsrail, Fas, Angola, Mauritius, Nikaragua, Endonezya, Brezilya, Bolivya, Türkiye, Malezya, Ekvador, Japonya, Tayland, Danimarka, ABD, Kanada gibi ülkelerde de bir çok tanıtıcı etkinlikle futbolseverlerde dev maç için farkındalık oluşturulmaya çalışıldı.

Haberin Devamı

Hagi düello bekliyor
Aktif futbolculuğu döneminde hem Real Madrid hem Barcelona forması giyen eski Galatasaraylı Gheorghe Hagi, El Clasico öncesi açıklamalarda bulundu.
Karşılaşmanın iki önemli futbolcunun öne çıkacakları bir buluşma olacağını belirten Hagi “Benzema çok yönlü bir futbolcu. Sadece gol atmıyor arkadaşlarına boşluklar da sağlıyor.
Messi için fazla söze gerek yok. Son derece formda ve sürekli gol atıyor” dedi.

Rekorların adamı
Barcelona’nın yıldız futbolcusu Messi, Real Madrid’e karşı 44 kez sahada yer alarak El Clasico’da en çok forma giyen Barcelonalı futbolcu unvanını elinde bulunduruyor. Arjantinli yıldız, bu maçlarda Real filelerini 26 kez havalandırdı.
Bu gollerin 18’ini lig mücadelelerinde atan Messi, Şampiyonlar Ligi’nde 2, İspanya Süper Kupası’nda ise 6 kez Real Madrid’e karşı gol sevinci yaşadı. 33 yaşındaki oyuncu, La Liga tarihinde de üst üste 10 sezon 40 gol barajını geçen tek futbolcu konumunda bulunuyor.

Ramos yok Pique döndü
Real Madrid’de dev maç için en önemli eksiklik Sergio Ramos olacak. Başkent ekibinin kaptanı olan tecrübeli savunma oyuncusu sakatlığı nedeniyle bu karşılaşmada forma giyemeyecek. Savunmanın bir diğer önemli ismi Varane da yer almayacak. Barcelona ise Coutinho, Ansu Fati, Neto ve Matheus Fernandes gibi isimlerden yoksun olacak.
Barça’da sakatlıktan dönen Gerard Pique ve Sergi Roberto ise son anda kadroya dahil edildiler.

Bir maçtan daha fazlası
El Clasico aynı zamanda ekonomik olarak büyük bir anlam anlam ifade ediyor.
Barcelona ve Real Madrid’in önceki finansal yıldaki gelirleri toplamı 1 milyar 596 milyon euro’ydu.
Bu rakam, Dominik, Mikronezya, Samoa, Solomon Adaları, Kiribati gibi yerlerin içinde bulunduğu 14 ülkenin gayri safi milli hasılalarından daha büyük.