Tenis Son dakika - İstanbul'da Elise Mertens fırtınası!

Son dakika - İstanbul'da Elise Mertens fırtınası!

25.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Elise Mertens, bir numaralı favorisi olduğu TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da üç numaralı seribaşı Kudermetova’yı zorlanmadan geçerek bugünkü finalde Rumen Cirstea’nın rakibi oldu

Son dakika - İstanbulda Elise Mertens fırtınası

ONUR DİNÇER

TEB BNP Paribas Tennis Championship İstanbul’da finalin adı  belli oldu. İstanbul Tenis Merkezi’nde oynanan yarı final maçlarının sonunda Belçikalı tenisçi Elise Mertens ile Rumen Sorana Cirstea finalde birbirlerinin rakibi oldu. 

Haberin Devamı

Günün ilk yarı final mücadelesinde turnuvanın bir numaralı seribaşı Elise Mertens, Veronika Kudermetova’yı 6-1 ve 6-4’lük setlerle 2-0 yendi. İlk sete servis kırarak başlayan ve moral üstünlüğü eline alan Mertens, istediklerini sahaya yansıtamayan, üzerindeki eşofmanı bir çıkarıp bir giyen ve sık sık raketine kötü davranan Rus rakibi karşısında rahat bir oyun çıkardı. Kesme vuruşlar, lob atışlar ve sert derin toplarla tüm yeteneklerini sergileyen Belçikalı tenisçi ilk seti rahat aldı. Mertens’in 8 basit hatasına karşılık Kudermetova’nın 18 basit hatası, bu bölümdeki farkı özetleyen istatistikti. İkinci set karşılıklı alınan oyunlarla 4-4’e kadar başa baş geçti. Sonrasında üstünlüğü ele geçiren Mertens sonuca ulaşmayı başardı. Rus raket aslında bu seti kazanmanın kıyısına gelse de; 4. oyunu son anda rakibine verip 3-1 öne geçme fırsatını harcadığı an, maçın da kırılma noktasıydı.   Diğer yarı finalde Ukraynalı Marta Kostyuk’u 6-4’lük setler sonucunda 2-0 yenen Rumen Sorana Cirstea da finale çıkan diğer isim oldu. Cirstea-Mertens finali bugün 17.00’de oynanacak ve D Smart, Kanal D ortak yayınıyla ekranlara gelecek. 

Haberin Devamı

Yazarlar