Galatasaray İstanbulspor gol attı, VAR devreye girdi! Galatasaray penaltı kazandı

İstanbulspor gol attı, VAR devreye girdi! Galatasaray penaltı kazandı

25.01.2024 - 20:58 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 22'nci haftasında Galatasaray ile İstanbulspor karşı karşıya geldi. Zorlu maçın ilk yarısında unutulmaz anlar yaşandı. İstanbulspor'un attığı gol sonrası, VAR devreye girdi. Pozisyon incelendikten sonra Galatasaray penaltı kazandı.

İstanbulspor gol attı, VAR devreye girdi Galatasaray penaltı kazandı

Galatasaray, Süper Lig'in 22'nci haftasında İstanbulspor'u konuk etti. Rams Park'taki maçta Bahattin Şimşek düdük çaldı. VAR'da ise Onur Özütoprak görev aldı. Heyecan dolu karşılaşmanın ilk yarısında yaşanılanlar dikkat çekti.

Haberin Devamı

İstanbulspor, 28'inci dakikada Sambissa'nın attığı golden sonra hızlı bir atak şansı daha yakaladı. Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşu sonrası savunmanın uzaklaştırdığı topa Ndao hareketlendi. Ndao tüm sahayı geçerek Muslera ile karşı karşıya kaldı.

Ndao'nun şutunda seken top bir kez daha Ndao'nun önünde kaldı. Ndao'nun havalandırdığı top arka direğe geldi ve Emir Kaan Gültekin rövaşatayla topu ağlara gönderdi. Bu golden sonra Galatasaraylı oyuncular, topun dışarıdan çevrildiği yönünde itirazlarda bulundu.

VAR'da pozisyon incelendiği sırada İstanbulspor'da Muammer Sarıkaya hakeme tepki gösterdi. Bahattin Şimşek, Muammer Sarıkaya'yı sarı kartla cezalandırdı.

VAR'da pozisyonu inceleyen Onur Özütoprak, hakemi monitörde pozisyonu izlemeye davet etti. Galatasaray'ın kullandığı köşe vuruşunda İstanbulspor savunmasının elle oynaması tespit edildi. Maçın hakemi Bahattin Şimşek sahaya geri döndü ve Galatasaray lehine penaltı kararı verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın kazandığı penaltıda topun başına geçen Kerem Aktürkoğlu skoru eşitledi.