İngiltere Son dakika - İtalyanlar'dan EURO 2020 için Boris Johnson iddiası!

Son dakika - İtalyanlar'dan EURO 2020 için Boris Johnson iddiası!

10.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

İtalyan medyası, UEFA Başkanı Ceferin’in, Avrupa Süper Ligi’nin kurulmasını engelleyen isimlerin başında gelen İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a açık bir şekilde borç ödediğini ileri sürerek yarın gece oynanacak final öncesi çok ağır komplo senaryolarını gündeme getirdi.

ONUR DİNÇER

Haberin Devamı

Final öncesi büyük kriz
EURO 2020’de İtalya ile İngiltere arasında oynanacak final karşılaşmasının öncesinde Çizme’yi komplo korkusu sarmış durumda. Danimarka karşısında İngilizlere çalınan penaltının ardından İtalyan basını, perde arkası olduğunu iddia ettiği argümanı masaya yatırdı. Buna göre UEFA bir nevi, İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a olan borcunu ödüyor. Bu durum da geçtiğimiz aylarda başarısızlıkla sonuçlanan Avrupa Süper Ligi kurma girişiminde Johnson’ın oynadığı rolden kaynaklanıyor.

Ceferin’in gönül borcu!
Avrupa Süper Ligi kurucu kulüpleri arasından ilk ayrılanlar Ada ekipleri olmuştu. İngiliz takımları yayınladıkları açıklama ile artık bu projenin bir parçası olmadıklarını duyurmuş, ardından çorap söküğü gibi diğer ülke takımlarından da benzer açıklamalar gelince yeni proje çökmüştü. İtalyan medyası Johnson’ın altı İngiliz kulübünün geri çekilmesini sağlayan kişi olduğuna ve UEFA’yı kurtardığına dikkat çekti, UEFA Başkanı Ceferin’in kendisine karşı gönül borcu olduğu vurgulandı.

Haberin Devamı