Galatasaray Okan Buruk'un yardımcısından Arda Güler yorumu! 'Gereken her şeye sahip'

Okan Buruk'un yardımcısından Arda Güler yorumu! 'Gereken her şeye sahip'

23.03.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın yardımcı antrenörlerinden Ismael Garcia, Arda Güler'in Real Madrid'deki durumuna dair konuştu. İspanyol basınına röportaj veren Ismael Garcia'nın kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Okan Burukun yardımcısından Arda Güler yorumu Gereken her şeye sahip

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray'da teknik ekipte görev alan Ismael Garcia, İspanyol basınına dikkat çeken bir röportaj verdi. Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler ile ilgili Marca'ya konuşan Ismael Garcia, çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye'nin çok duygusal bir ülke olduğunu belirten Ismael Garcia, "Türkiye çok duygusal bir ülke. Tutkulu bir futbol iklimi var. Bu durum genç oyuncular için 'iki ucu keskin bir kılıç'. İki maç iyi oynadıklarında 'Türk Messi', iki maç kötü oynadıklarında ise 'bu olamaz' deniyor. Arda Güler'in durumu farklı. Çünkü çok genç yaşta ülkenin büyük takımlarından birinde oynamaya başladı. Çok iyi maçlar oynadı. Kalitesinin yanı sıra çekici bir oyun stili de var. Onu izlediğinizde hemen dikkatinizi çekiyor. Üstelik dünyanın en büyük kulübüne transfer oldu" dedi.

Okan Burukun yardımcısından Arda Güler yorumu Gereken her şeye sahip

Real Madrid'deki elit seviye antrenmanların Arda Güler'in sezon başında yaşadığı sakatlıkarla ilgili olup olmadığına yönelik soruya Ismael Garcia şu cevabı verdi:

Haberin Devamı

"Arda'nın yaşadığı fiziksel zorlukların Real Madrid'in antrenman seviyesiyle ilgili olduğunu düşünmüyorum. Real Madrid çok fazla maç oynayan bir takım. Bu yüzden ağır antrenmanların sayısı çok yüksek. Arda yeni bir ülkeye gelen genç bir çocuk. Yeni bir kültür, yeni bir dil... Yapabileceğiniz tek şey yeşil sahaya çıkmak ve 11 kişiye karşı oynamak."

Arda Güler'e Real Madrid'in sabır göstermesi gerektiğini belirten Ismael Garcia, "Bu değişiklikler stres yaratabilir. Belki stres bu tür sorunları tetikleyebilir, bilmiyorum. Bildiğim şey şu; Arda çok çalışmaya devam etmesi gereken genç bir futbolcu. Uzun ve başarılı bir kariyer için gereken her şeye sahip. Real Madrid genç futbolculara nasıl davranacağını bilen bir kulüp. Arda'ya karşı sabırlı olmak ve ona olgunlaşması için gereken zamanı vermek akıllıca olacaktır" diye konuştu.

Okan Burukun yardımcısından Arda Güler yorumu Gereken her şeye sahip

Real Madrid'in genç futbolculardaki izlediği politika hakkında konuşan Ismael Garcia, "Genç oyuncular hızla idol olarak görüldüğü ve olgunlaşma evresi karmaşık olduğu için ondan beklentiler çok yüksek. Bence Türkiye'deki ortamdan ayrılıp Real Madrid'e gelmek çok yardımcı olabilir, burada oyunculara çok akıllıca davranıyorlar. Vinicius ve Rodrygo gibi oyuncular uygun aşamalardan geçirildi" ifadelerini kullandı.

İspanyol devinin genç futbolculara yaklaşımını yorumlayan Ismael Garcia, "Real Madrid gençlere nasıl davranacağını çok iyi biliyor ve onlara Madrid'de olmaları için gerekenlerin ötesinde gereksiz baskı uygulamadığını gösteriyor. Aşamalardan geçmeleri ve geri kalanların ya da dış baskının onları yakmasına izin vermemeleri gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Okan Burukun yardımcısından Arda Güler yorumu Gereken her şeye sahip

Ismael Garcia son olarak Arda Güler'le ilgili şu sözleri dile getirdi:

"Real Madrid gençlere nasıl davranacağını çok iyi biliyor ve onlara Madrid'de olmaları için gerekenlerin ötesinde gereksiz baskı uygulamadığını gösteriyor. Aşamalardan geçmeleri ve geri kalanların ya da dış baskının onları yakmasına izin vermemeleri gerekiyor."